Pere Garcia es presenta com a candidat d’Iniciativa amb un pla de rescat social

El candidat d’Iniciativa per Molins de Rei, Pere Garcia, s’ha presentat oficialment com a candidat a l’alcaldia davant un centenar de persones a la plaça del Molí. Garcia dispara una dotzena de propostes que marcaran la campanya dels ecosocialistes i que giren al voltant de l’atenció a les víctimes de la crisi.

Pere Garcia ha defensat les propostes del seu programa electoral en la presentació com a candidat // David Guerrero

Pere Garcia ha defensat les propostes del seu programa electoral en la presentació com a candidat // David Guerrero

Pere Garcia pujava a un escenari per primer cop com a candidat d’Iniciativa per Molins de Rei davant un centenar de persones. Se’l veia nerviós, era el seu primer gran dia i s’ha notat, però un sòlid argumentari que portava escrit l’ha salvat i l’ha permès superar la situació.

Abans de que pugés a l’escenari, la regidora Mercè Ferrer li ha tirat floretes. Mai millor dit, perquè segons Ferrer “torna a esclatar la primavera a ICV amb una nova composició floral que incorpora noves fragàncies, aromes i textures”. La poesia primaveral de la regidora ecosocialista ha anat acompanyada d’un sol que s’obria pas entre els núvols amenaçant pluja en el primer cap de setmana de primavera. “El Pere no és jardiner, però ha mostrat l’empenta i la il·lusió per fer-ho possible”, ha conclòs Ferrer.

Mentre l’olor de la paella que preparaven els seus companys de partit feia pensar a molts en el que vindria després, Pere Garcia ha desgranat les línies mestres del seu programa electoral, que passen per “un pla de rescat social que garanteixi sostre a totes les persones i un pla de xoc contra l’atur amb especial atenció als aturats de llarga durada i als joves”. Diverses propostes en aquesta línia han estat defensades per Garcia. La més destacada, la creació d’una escola taller per ajudar a fer un canvi de feina amb la seva posterior inserció laboral. Tot plegat amb l’objectiu d’aconseguir “una vila més justa, amb una tarifació social dels serveis que garanteixi la progressivitat dels preus públics”.

Com ja havia defensat durant les primàries que va guanyar davant Josefina Pérez, Pere Garcia aposta per la gestió directa de l’enllumenat públic i planteja un estudi de la municipalització de l’aigua per fer efectiva la recuperació del servei per part de l’Ajuntament abans de que finalitzi l’actual contracte. Parlant de l’administració, Garcia també ha defensat “un Ajuntament més obert a la participació ciutadana i amb transparència total”.

La plaça del Molí, amb les plaques solars de fons, ha estat l'escenari escollit per Iniciativa per presentar el seu candidat // David Guerrero

La plaça del Molí, amb les plaques solars de fons, ha estat l’escenari escollit per Iniciativa per presentar el seu candidat // David Guerrero

El candidat d’Iniciativa també ha tingut propostes més visibles pel ciutadà de a peu. La carretera, un espai oblidat els últims anys i que sembla que serà un dels hits de la campanya electoral, també vol ser reformada per Iniciativa. Patis oberts per activitats dels joves durant les tardes i els caps de setmana i un servei de wifi públic a les places i equipaments municipals són altres de les propostes del candidat ecosocialista.

Sent veí del Centre Vila i propietari d’un taller al barri del Canal, com ell mateix s’ha presentat abans de començar a repassar el seu projecte polític, no podia deixar de parlar de la mobilitat al centre. Garcia aposta per “deixar passar pocs vehicles als carrers d’ús prioritari pels vianants del Centre Vila” i per millorar la connexió de la Riera Bonet amb el Centre Vila. També aposta per millorar les portes d’accés a Collserola i per donar un major protagonisme a la bicicleta.

Habitatge i comerç també han aparegut al seu discurs. D’habitatge ha proposat “que tot l’habitatge del IMPSOL a Molins de Rei sigui de lloguer per evitar que els joves hagin de marxar fora” i en matèria de comerç ha apostat per “un nou model comercial més atractiu” i ha considerat totalment necessari “donar un impuls als polígons industrials”.

En total, una dotzena de punts repassats per Pere Garcia que seran els aspectes que marcaran la campanya dels ecosocialistes i que ja van ser a grans trets el programa que va presentar en el seu moment a les primàries del partit.

Aplaudiment dedicat a Arcas

L’aplaudiment més gran de la jornada, però, no se l’ha endut el candidat del 2015, sinó el del 2011 i anteriors comtesses electorals: Ivan Arcas. Després de ser desimputat fa pocs dies, Pere Garcia va donar-li les gràcies. “La honestedat que sempre ens ha caracteritzat s’ha aclarit”, ha assegurat Garcia fent referència a Arcas, que podria ser considerat la gran absència de l’acte.

Representants comarcals i regidors locals van acompanyar a Pere Garcia sobre l'escenari // David Guerrero

Representants comarcals i regidors locals van acompanyar a Pere Garcia sobre l’escenari // David Guerrero

No va faltar Josep Janés, exalcalde per Iniciativa per Molins de Rei que anava enfundat en una samarreta de l’Assemblea Nacional Catalana i que continua completant així la seva tournée per la presentació de candidats a l’alcaldia. Tot i això, com en el cas de CiU, s’ho mirava des de lluny, no pas des de primera fila com va fer amb Esquerra. Al seu costat aquest cop es podia veure a Manel Monllaó, representant molinenc de l’escissió socialista MES que encara no ha aclarit públicament si s’inclourà en alguna llista a les properes eleccions municipals. També ha tingut paraules Pere Garcia per a la resta de partits polítics, lamentant que no s’hagi fet efectiva la confluència de les esquerres a Molins de Rei.

Sant Feliu, referent

Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, va posar la feina feta a la seva ciutat com exemple // David Guerrero

Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, va posar la feina feta a la seva ciutat com exemple // David Guerrero

Si el dia que Josep Janés acompanyava a Junqueras, el referent era Sant Vicenç dels Horts, aquest diumenge ha tocat mirar a l’altre costat, a Sant Feliu de Llobregat. El seu alcalde, Jordi San José, ha explicat la feina feta pel seu govern municipal a la capital de la comarca. “Un rescat social, no de la banca, per garantir que els nens tinguin beques menjador i que ningú es queda sense el dret a l’alimentació ni a l’assistència”, ha indicat San José, resumint la justícia social en “pa, sostre i treball”. A banda dels aspectes socials, l’alcalde de Sant Feliu ha defensat un espai públic de qualitat que tingui en compte tot el municipi, “des de Vallpineda fins el Canal, perquè cap barri s’ha de menjar cap altre”.

San José, un altre desimputat en el cas de la Federació de Municipis de Catalunya, ha demanat un sonor aplaudiment a Ivan Arcas, de qui ha destacat que “ha demostrat honestedat en tot moment”, com posteriorment remarcaria Pere Garcia.

L’esperit d’Antònia Castellana

Una altra de la que s’ha parlat i que no hi era a l’acte, Antònia Castellana, la primera alcaldessa de la democràcia pel PSUC. A ella s’ha referit Salvador Milà, conseller del tripartit i que ha substituït a Joan Herrera al caure del cartell el líder del partit. “Molins de Rei va ser un referent de processos de participació, d’implicació de la ciutadania i de polítiques progressistes”, ha assegurat Milà recordant els temps de Castellana i criticant el canvi que ha patit el panorama polític amb “CiU posant el país en mans de l’especulació”.

En aquest sentit, Milà ha presentat les municipals com l’inici d’un canvi. “Diuen que les eleccions de maig són el primer pas del procés d’emancipació nacional però el que hem de fer és recuperar la sobirania dels ajuntaments, que el dret a decidir torni a la ciutadania a tots els pobles”. El diputat ecosocialista ha considerat que “és clau recuperar els ajuntaments amb polítiques progressistes” i a partir d’aquí anar completant el canvi en les diferents cites a les urnes previstes pels propers mesos.

L’acte de presentació de Pere Garcia ha finalitzat amb una paella popular.

 • dclosa

  Mal vamos si el candidat d’Iniciativa per Molins de Rei, Pere Garcia, fundamenta ya su programa municipal interfiriendo a entes supramunicipales y a Caritas Diocesana, al voltant de l’atenció a les víctimes de la crisi, sin priorizar necesidades própias de un municipio, objeto de impuestos municipales y clave de la existencia de los ayuntamientos . El candidato Pere Garcia no se le ve mal ya que viene de la empresa privada y rompe con la endogámia crónica, de funcionarios y cargos de confianza de políticos de siempre, y eso de “una nova composició floral que incorpora noves fragàncies, aromes i textures”, suena bien
  Hay que ser realistas y no prometer el oro y el moro, si esto no será posible. Los ayuntamientos no tienen competencia para realizar “un pla de rescat social que garanteixi sostre a totes les persones i un pla de xoc contra l’atur” , todo esto son competencias de la Generalitat. Así como la potestad de creació d’una escola taller per ajudar a fer un canvi de feina amb la seva posterior inserció laboral. No nos parece bien que Pere Garcia , llevado por los delirios y nostalgia comunista, aposte per la gestió directa de l’enllumenat públic i planteja un estudi de la municipalització de l’aigua. El Ayuntamiento no tiene, ni debe tener, personal especializado el luminotecnia ni en hidráulica y en bioquimica del agua, basta observar la inutilidad e incompetencia mostrada, tanto por unos como por los otros, en la gestión
  publica y falta de decisión, clarificación y flojera de ICV en los temas de : la nueva biblioteca en El Moli,
  Les Guardioles, el nuevo instituto , la compra ruinosa de Molins Energía, la conexión de los paneles solares, renuncia de sueldos del alcalde y de los regidores, supresión de cargos de confianza, bajada de impuestos y del IBI, etc . etc. y en vez de predicar “un Ajuntament més obert a la participació ciutadana i amb transparència total”, bueno sería que se aplicasen eso del Compromis
  Ètic de Confluencia per Molins de Rei , especialmente el punto 17) “Fer públiques totes les vies i formes de finançament del grup municipal, les provinents del pressupost municipal i les que procedeixin d’altres fonts” que hoy por hoy sólo lo hacen en la CUP , y para el Ivan Arcas la 9c) En cas de dedicació
  exclusiva remunerada a l’Ajuntament, la 9d) Retornar al món laboral amb dignitat, sense obtenir cap privilegi per haver exercit responsabilitats politiques. ( No de vicepresidente al Consell Comarcal, Eh!) y no impulsar en los plenos, acciones supramunicipales.
  Esta bien eso de mejorar a carretera, patis oberts per activitats dels joves durant les tardes i els caps de setmana, servei de wifi públic a les places i equipaments municipals, donar un major protagonisme a la bicicleta , que podria ser el uso por la Guardia Urbana de las bicicletas que hay muertas de risa en el vestíbulo de Sostenibilidad, No nos gusta que nadie nos marque como debemos vivir con eso de “deixar passar pocs vehicles als carrers”, ¿portes d’accés a Collserola? , ¿Hay que ponerle ahora puertas al campo?. Está bien también eso de “que tot l’habitatge del IMPSOL a Molins de Rei
  sigui de lloguer” , y no lo que dicen los de CIU que quiren la propiedad de las viviendas para el Ayuntamiento, ¿En que consiste toda esta palabrería “atractiu” y de “impuls” en matèria de comerç ha apostat per “un nou model comercial més atractiu” i eso de “donar un impuls als polígons industrials”?
  A nadie le amarga un bombón, ni un sobresueldo, ni una dieta, ni un reloj, llámese ahora, como se llame, y es normal que Garcia siga comprometido en la continuïtat de l’Ajuntament de la vila alFMC, y en defender a Ivan Arcas. Es curioseo la dislepsia que tienen todos los partidos, incluido el borrado de la memoria del ordenador de Bárcenas del PP, y ICV-Molins en el caso del exalcalde d’ICV molinenc
  Ivan Arcas, años luz del de Sant Feliu de Llobregat, el seu alcalde, Jordi San José, se limites a justificarlo con excusas varias , ¿La CUP “no va demanar formalment información de sous de FCM a ICV ? , Antes de liarnos más que la pata de un romano, sería conveniente que el Sr. García nos clarificase, qué contablidad como partido político se está llevando en ICV-Molins, si disponen o no de libros contables, si las cantidades recibidas en su momento en sueldos del Sr. Arcas y los actuales 380€/pleno y barba, los del Sr. Conde en la AMB , etc. revierten al partido, van a la saca de cada cual, son Caritas o se lo gastan en el arroz para paellas populares. ¿“La honestedat sempre ens ha caracteritzat a
  ICV ?, He aquí que Arcas, podria ser considerat la gran absència de l’acte, y també que no hi era a
  l’acte, Antònia Castellana promotora de la lapa de RMdR , ni la Cateura promotora de la lapa de paneles solares, ni de la Catalá de la lapa de Molins-Bus sempre buit, del Molins Energia, de las baldosas piano en Carril, etc etc. El exalcalde Josep Janés, enfundat en una samarreta de l’ANC parece que hace todos los votos para que lo incluyan en las listas de ERC-Molins.

  • albert

   Quant fa la presentacio de la candidatura de daniel closa ? ….

 • Jordi V.

  Veig la noticia i com pasejaba pel costat no vaig veure el miracle ” de la multiplicació del pa i els peixos” i mrant les fotos 100 persones ???? Com a molt una seixantena

 • dclosa

  Mal vamos si el candidat d’Iniciativa per Molins de Rei, Pere Garcia, fundamenta su progarama municipal al voltant de l’atenció a les víctimes de la crisi que depende de otros entes supramunicipales, a las necesidades própias del municipio y objeto de impuestos municipales y motivo de la existencia de los ayuntamientos . El candidato Pere Garcia no se le ve mal ya que viene de la empresa privada y rompe con la endogámia de funcionarios y cargos de confianza de políticos de siempre, y eso de “una nova composició floral que incorpora noves fragàncies, aromes i textures”, huele bien
  Hay que ser realistas y no prometer el oro y el moro si esto no será posible en cumplir, Los ayuntamientos, hoy por hoy, no tienen competencias para realizar “un pla de rescat social que garanteixi sostre a totes les persones i un pla de xoc contra l’atur” , todo esto son competencias de la
  Generalitat. Así como la potestad de creació d’una escola taller per ajudar a fer un canvi de feina amb la seva posterior inserció laboral. No nos parece bien que Pere Garcia , llevado por delirios y nostalgia comunista, aposte per la gestió directa de l’enllumenat públic i planteja un estudi de la
  municipalització de l’aigua. El Ayuntamiento no tiene, ni debe tener, personal especializado el
  luminotecnia ni en hidráulica y ni en bioquimica del agua, basta observar la inutilidad e incompetencia mostrada, tanto por unos como por los otros, en la gestión publica y falta de decisión, clarificación y flojera de ICV en los temas de : la nueva biblioteca en El Moli, Les Guardioles, el nuevo instituto , la
  compra ruinosa de Molins Energía, la conexión de los paneles solares, renuncia de sueldos del alcalde y de regidores, supresión de cargos de confianza, bajada de impuestos y del IBI, etc . etc. y en vez de predicar “un Ajuntament més obert a la participació ciutadana i amb transparència total”, bueno sería que se aplicasen eso del Compromis Ètic de Confluencia per Molins de Rei , especialmente el punto 17) “Fer públiques totes les vies i formes de finançament del grup municipal, les provinents del pressupost municipal i les que procedeixin d’altres fonts” que hoy por hoy sólo lo hacen en la CUP , y para el Ivan Arcas la 9c) En cas de dedicació exclusiva remunerada a l’Ajuntament, la 9d) Retornar al món
  laboral amb dignitat, sense obtenir cap privilegi per haver exercit responsabilitats politiques. ( No de vicepresidente al Consell Comarcal, Eh!)

 • dclosa

  Escuchando las declaraciones del jueves
  mañana dia 26 en la Radio Municipal del candidato de ICV a alcaldía del Sr.
  Pere García , vemos que ya empezamos con
  el cuerno de la abundancia en promesas electorales siendo ignorantes , y sin
  tener en cuenta las leyes que lo harán imposible, en especial la Ley vigente
  del Anteproproyecto de Ley de
  Razonalización y Sostenibilidad de la Administracion Local
  ARSAL: 10 puntos :
  Hacer un rescate social, Arreglar
  la situación del paro en Molins d Rei, Arreglar la brutal crisis social en Molins de
  Rei, Solucionar lo de los jóvenes que dejan
  de estudiar y no encuentran trabajp ,
  Arreglar lo de la gente mayor los de 50
  a 55 años en el paro que se hunden moralmente, Prioritat de urbanisme de integración de
  barrios con un de centre vila sin vehiculos en la ametlla, Hacer consultas popùlares con urna, Equidad
  y cultura a fomentar, Todos los coches
  oficiales eléctricos incluidos los de la
  Guardia Urbana y establecer enchufes (no
  en el ayuntamiento) eléctricos ya que en
  MdR sólo hay censados 5 vehiculos electricos,
  Reformar la carretera aún esperando el que se tenga que rehacer de nuevo
  cuando venga el tranvía, Dar ayudas a los vecinos por el urbanismo de
  Vallpineda , Solucionar las tarifas de
  transporte de Zona 1 , Solucionar antes
  del 2023 lo de las Aguas Municipales,

 • Pingback: Iniciativa tanca una etapa amb una llista electoral que trenca amb el 2011 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Iniciativa - MES Molins de Rei vol un ajuntament "transformador i no només gestor" | Viu Molins de Rei()