L’Ajuntament incorpora a la seva flota dos vehicles elèctrics durant dos mesos

Gràcies un conveni entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Renault i l’Ajuntament de Molins de Rei, el consistori tindrà dos vehicles elèctrics durant dos mesos. S’estudia instal·lar un punt de recàrrega al municipi i es comprarà un cotxe més d’aquestes característiques.

El Renault Zoe que incorpora l'Ajuntament // Jose Polo

El Renault Zoe que incorpora l’Ajuntament // Jose Polo

La flota de l’Ajuntament de Molins de Rei comptarà amb dos vehicles elèctrics més durant dos mesos. Es tracten dels models Zoe i Twizy de Renault i s’han aconseguit gràcies a un conveni entre l’administració local, l’Àrea Metropolitana de Barcelona –que és qui lloga els cotxes– i Renault, que es farà càrrec de l’assegurança i qualsevol reparació que sigui necessària en el seu concessionari de Molins de Rei.

“La intenció és promoure la mobilitat elèctrica”, explica Joan Maria Bigas, director de serveis de Transport i Mobilitat a l’Àrea Metropolitana. De fet, aquesta entitat supramunicipal instal·larà pròximament 10 punts de recàrrega ràpida en diferents municipis de  l’àrea metropolitana de Barcelona. Cap d’aquests, però, estarà situat a Molins de Rei. Els més propers seran a Pallejà i Sant Joan Despí.

El Renault Twizy és un vehicle més petit // Jose Polo

El Renault Twizy és un vehicle més petit // Jose Polo

Possible punt de recàrrega

La regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC), indica que l’Ajuntament ha fet “una primera valoració” sobre la possibilitat d’instal·lar un punt de recàrrega públic per aquests tipus de vehicles. “És possible que si l’Ajuntament instal·la un punt de recàrrega la gent s’animi més a comprar aquests tipus de vehicles”, argumenta la socialista. “Fa temps que ho tenim en ment però hem de pensar molt bé quin és el lloc més adequat per fer-ho”, sentència.

L’Ajuntament en comprarà un

El consistori molinenc ja té un vehicle elèctric dins la seva flota i pròximament pot incorporar-ne un altre. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), indica que han demanat  “una subvenció a l’Àrea Metropolitana per poder comprar un vehicle més”. Si aquest ajut es concedeix, l’Ajuntament incorporaria un nou vehicle elèctric, que seria per la brigada municipal. A nivell privat, a Molins de Rei hi ha cinc vehicles d’aquestes característiques actualment.

 • dclosa

  ¡Mas invetos en Molins de Rei, No Gracies! , Hemos alcanzado el cupo de inventos y ocurrencias diversas por parte del Ayuntamiento, con lo de los paneles solares, con la compra de la ruina de Molins Energia, con el Molins-Bus mastodónticos y siempre vacios, por no decir, una radio Municipal sin oyentes, una Biblioteca sin lectores, un Habitatge sin consultas, un SLC sin alumnos, ….
  No queremos más lios, gangas, ni convenios entre l’AMB, Renault i el consistori, ni nada de vehicles elèctrics durant dos mesos, ni punt de recàrrega , ni muchíssimo menos eso de comprar cotxes. Si los cargos electos tienen ganas de ser ecologistas, que usen las bicicletas del vestíbulo de Sostenibilidad que están muertas de risa. También estaría bien que los urbanos fuesen en bicicleta.
  ¿Renault-Molins, es farà càrrec gratuitamente de l’assegurança i qualsevol reparació que sigui necesaria, gratuitamente?
  A la ciudadanía de Molins de Rei no tienen que venirnos con ninguna intenció en promoure la mobilitat elèctrica, y ni muchismo menos que venga del Consistorio, ni de l’AMB, ni justificar la falta de trabajo de algunos regidores, con especulaciones y justificaciones infumables, ni de que es possible que si l’Ajuntament instal·la aquest punt la gent s’animi més a comprar aquests tipus de vehicles, Si quieren realmente beneficiar a la gente , bueno sería que nos bajasen el impuesto de circulación . y por mucho que la brigada municipal se pasee con un coche eléctrico, solo para el lucimiento, no se va a aumentar su productividad, que buena falta les hace.

  • albert

   Parla de ciutadania ? Parli amb el seu nom i la seva opinio es la seva i la meva es meva. Ja esta be en parlar en nom de tots. I si vol es presenta per un partit….

   • dclosa

    Siempre con el mismo cuento, Se hace aburrido , ¿ Esta es su opinión a la noticia, que reproches personales? , Se está haciendo cansino

    • Jordi V.

     Parlar de ” cansino” vostè ?

     • dclosa

      Otro cansino más , sin opinión de la noticia ..

 • Albert Artés

  Enhorabona!
  De fet a Molins de Rei ja hi ha un punt de càrrega ràpida tipus chademo, però és privat dins el recinte de la Nissan.
  Sembla ser que el responsable d’aquesta marca a la vila havia intentat que el mateix punt tingués un lateral públic, que donés al carrer, però per burocràcia no se’n va sortir.
  El nou punt de càrrega de Molins de Rei hauria d’estar en un lloc cèntric i visible, hauria de tenir una sortida d’endoll convencional (schuko) de 16A a 32A.
  Seria ideal que fos tan versàtil com sigui possible, incorporant també sortides de Menekes i Chademo (com els nous punts de BCN).
  La recàrrega hauria de ser gratuïta, limitada a 2h i que s’activés amb les targetes que ja existeixen (imitant l’exitós model aplicat a Barcelona els últims 5 anys amb més de 300 punts).
  Més info a: http://www.electromaps.com

 • Pingback: L'Ajuntament incorpora un cotxe i cinc bicicletes elèctriques gràcies a un conveni amb l'AMB | Sant Boi Diari()