El Foment acull el rodatge d’un telefilm dedicat a Margarida Xirgu

Molins de Rei acull el rodatge de ‘La Xirgu, l’actriu’, una pel·lícula per televisió que s’està gravant al Foment Cultural i Artístic. Laia Marull dóna vida a Margarida Xirgu, en una producció on també hi participa Fran Perea en el paper de Federico Garcia Lorca.

Fran Perea i Miriam Iscla amb la directora, Silvia Qer, en un descans del rodatge // David Guerrero

Fran Perea i Miriam Iscla amb la directora, Silvia Quer, en un descans del rodatge // David Guerrero

L’actriu molinenca, Margarida Xirgu, rebrà l’homenatge que no va poder veure en vida. Sota la direcció de Silvia Quer i amb el finançament de TV3, Distinto Films i la televisió pública gallega, el film ‘La Xirgu, l’actriu’ s’està rodant aquests dies al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. El telefilm està protagonitzat per Laia Marull i explica el paper de l’actriu catalana a l’any 1927, quan la dictadura de Primo de Rivera va prohibir que s’escenifiqués l’obra ‘Mariana Pineda‘, d’un jove Federico García Lorca.

“Hi ha molt poques actrius com la Xirgu, era una persona molt compromesa, la seva vida, religió i passió era el teatre. La Xirgu era molta Xirgu”, ha dit Marull a la presentació de la pel·lícula als mitjans feta al bar del Foment. De fet, el film es centra en la lluita de Xirgu per vèncer la censura i ret homenatge a la seva figura. L’actriu molinenca interpretava el paper protagonista de l’obra ‘Mariana Pineda’, que explica la història d’una lluitadora liberal del segle XIX que va acabar assassinada i la dictadura de Primo de Rivera no volia que s’estrenés. En paraules de Marull, la protagonista del rodatge, l’obra cinematogràfica mostra la lluita de Xirgu “per superar les censures i no claudicar davant el poder”, així com la relació de l’actriu molinenca amb el poeta universal nascut a Granada.

Els actors del repartiment amb la directora de la pel·lícula, al Foment Cultural // David Guerrero

Els actors del repartiment amb la directora de la pel·lícula al Foment // David Guerrero

L’obra de Quer compta amb la participació d’actors i actrius de renom. És el cas de Fran Perea en el paper de Federico Garcia Lorca, però també Luis Zahera donant vida a Ramón María del Valle-Inclán, o Míriam Iscla i Pau Durà entre el repartiment. El rodatge finalitzarà a Girona un cop s’acabi de gravar a Molins de Rei.