L’Ajuntament millorarà el camí del riu Llobregat

Es millorarà una part del camí del riu. Aquesta actuació s’uneix al nou accés al riu pel barri de la Granja que es va anunciar fa gairebé un any. Entre les dues actuacions sumen un cost de 125.000 euros. Es faran una després de l’altre i començaran al maig. 

Estat actual del camí del riu de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Estat actual del camí del riu de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

125.000 euros per millorar el camí de la llera i construir un nou accés al riu, aquesta és l’aposta de l’Ajuntament de Molins de Rei per millorar l’entorn del Llobregat, molt degradat a Molins de Rei en comparació amb la situació a altres municipis veïns que durant els últims anys han realitzat diverses actuacions per convertir-lo en un espai agradable per a la ciutadania.

Pel que fa al camí del riu es vol fer un pas endavant en la integració paisatgística, incorporar nova senyalítica que anirà en consonància amb la que s’ha utilitzat en altres poblacions de la comarca i, sobretot, millorar l’estat d’un camí malmès pel pas del temps i les inclemències meteorològiques.

No s’actuarà sobre tot el camí de la llera del Llobregat que passa per Molins de Rei, sinó només en el tram que va del barri de la Granja fins al terme municipal d’El Papiol. El consistori espera poder invertir més els pròxims anys per tal de reformar tot el camí del riu que pertany al municipi i que connecta amb Sant Feliu de Llobregat. El pressupost d’aquesta actuació és de 75.000 euros i es farà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al nou accés al riu, explicat per primera vegada ara fa 10 mesos, tindrà un cost final de 50.000 euros. Estarà situat al barri de la Granja, just al darrere de la Clínica. L’actuació està emmarcada dins la remodelació de la riera de Vallvidrera, que en aquests moments es troba en un estat deficient. Aquest nou accés al riu està pensat per a la pràctica esportiva o el passeig. Les obres començaran al maig i s’espera que triguin uns vuit mesos en acabar-les. L’actuació del camí de la llera s’iniciarà un cop es finalitzi aquesta.

Retard per culpa de Madrid

A l’Ajuntament li hauria agradat començar a treballar en el nou accés al riu Llobregat del barri de la Granja abans però, segons explica l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU), el ministeri de Foment “ha trigat molt a donar el permís per fer les obres”. I és que per sobre del túnel que es convertirà en accés esportiu al riu passa l’autopista, propietat del ministeri de Foment.

“Estem parlant de dos projectes àmpliament reclamats pels molinencs i molinenques”, ha indicat Casals en roda de premsa. “L’accés pel carrer Verdaguer és perillós i necessitem un més ample per la pràctica esportiva”, opina el primer tinent i regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). “Hem de guanyar permeabilitat i seguretat a l’hora d’arribar al riu”, sentència el socialista.

 • dclosa

  Unas veces los rios son responsabilidad de la Agencia Catalana del Aigua (ACA) y otras del Ayuntamiento, pito pito colorito… según les convenga a unos y a otros, Ya ocurrió con lo de la riera Mariona , en la que la ACA se declaró en sus pensión de pagos e insolvente, y el Ayuntamiento avanzó el dinero para las obras (¿Ya se han recuperado los dineros prestados? ) , y ahora el camí del riu i el nou accés al riu pel barri de la Granja , que entre les dues actuacions sumen un cost de 125.000 euros, ¿Per sobre del pont que es convertirà en accés esportiu al riu passa l’autopista, propietat de Foment? , ¿ Ahora los rios pasan por encima de los puentes?
  Qué fácil es trabajar con dineros de los demás y no tener que dar justificación de cómo se gastan, especialmente ante una oposición totalmente dormida y dopada por la sopa boba de los 380 €/pleno y barba.

  • Pablo

   No apreciado Dclosa,

   Ohú…que dolor de cabeza que da usted.

   Sus comentarios son más negativos que un cátodo.

   Lo que pasa por encima del puente es la autopista,
   (territorio Fomento).

   Para acondicionar el nuevo acceso, (que pasa debajo del puente), hace falta el “imprimatur” de Fomento. (Cualquier actuación bajo una infraestructura de Fomento requiere de sus bendiciones).

   Mire, con un daguerrotipo del puente y todo:

   http://www.viumolinsderei.com/2014/05/20/el-barri-de-la-granja-tindra-un-acces-al-riu-llobregat-mes-segur/

   • dclosa

    despreciado pablo, Obviamente, De eso me quejo , lea bien el texto de la noticia, o no sabe leer aún el catalán viejo.

    • Pablo

     No apreciado Dclosa, (a juzgar por el historial de los comentarios,por una inmensa mayoría no apreciado).

     Hombre, pá que vamos a engañarnos leer lo que se dice leer prefiero hacerlo en la lengua de Cervantes pero vamos, en la de Ramon Llull también me defiendo.

     No me engañe, pillastre. Usted se queja por todo. (Haces clic en el historial de sus comentarios y parecen los del “Pitufo Gruñón).

     ¿De eso me quejo?…Anda ya. ……..Si sus comentarios son siempre una queja con piernas. (y lo que es peor, con acceso a Internet).

     No queda claro si se queja por el coste de las obras proyectadas, si por que el camino pase debajo del puente de Fomento o por que el Fary falleció.

     ¿Que mas dá?, dudo que le interese su opinión a alguien…lo que importa es quejarse.

     • dclosa

      Au, au, au !!!, No se alarme, la verdad y el sentido común de las cosas mayoritariamente no es apreciado. De su comentario se destila pura envidia, de la cantidad de mis opiniones, a pesar de que dudo que haya alguien que tenga nivel para entenderlas , y Viu molins que no se lo lee nadie.

 • Pingback: El Parc del Llobregat serà l'espai central dels esports urbans | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals: "Puc explicar-li a Junqueras com es paga a la hisenda catalana i com es fan polítiques d'ocupació" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Obert el nou accés al riu Llobregat pel barri de La Granja | Viu Molins de Rei()