El PSC Molins de Rei comença un cicle de xerrades sobre diferents aspectes del debat polític

El cineasta Albert Solé estrena els anomenats “Espais de Diàleg” amb els que el PSC vol apropar-se a la ciutadania per debatre sobre diferents temes de l’actualitat política. El primer d’ells ha girat al voltant de la cultura.

Albert Solé en un instant de la seva intervenció // Jose Polo

Albert Solé en un instant de la seva intervenció // Jose Polo

El PSC Molins de Rei ha començat un cicle de xerrades titulat “Espais de Diàleg” amb el que vol apropar-se a la ciutadania i el teixit associatiu de Molins de Rei abans de les eleccions municipals per tal de debatre sobre diferents temes clau de l’actualitat política.

La primera xerrada, que va tenir el món de la cultura com a protagonista, va comptar amb la presència del periodista i documentalista Albert Solé, guanyador d’un premi Goya i un Gaudí. Solé va defensar davant una trentena de persones que es van reunir a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller que en aquests moments s’està “simplificant molt el debat cultural”.

Segons ell, aquest empobriment del debat cultural també té els seus efectes sobre la política. “Ens estan venent motos amb discursos molt simplistes”, va assegurar Solé. Com a exemples d’aquestes “motos”, el convidat socialista va posar com a exemple el “discurs de la casta política” o “una certa manera d’entendre el debat sobiranista”. “Que no em diguin que un obrer de Saragossa té més culpa de la crisi que un d’aquí”, va argumentar en aquest terreny.

El periodista també va tenir algunes paraules pels mitjans de comunicació. “El que està fent TV3, on només es parla d’un tema, ens farà perdre qualitat democràtica”, va opinar Solé que també creu que s’està construint “un món on només hi ha blancs i negres”. També va criticar el govern estatal del PP. “La desinversió en cultura és una estratègia del capitalisme més dur”, va assegurar el convidat.

La sala d'exposicions de Ca n'Ametller durant la xerrada // Jose Polo

La sala d’exposicions de Ca n’Ametller durant la xerrada // Jose Polo

L’acte va derivar en un debat en el qual van participar diferents molinencs vinculats a associacions que impulsen la cultura al municipi, així com alguns artistes locals. De fet, obres de diferents artistes de Molins de Rei guarnien la sala. El primer tinent d’alcalde i candidat del PSC a les pròximes eleccions municipals, Xavi Paz, va fer d’amfitrió explicant la “diversitat de la cultura molinenca”.

Segons Paz, la cultura ha de ser un “un fonament de la societat si es vol que hi hagi esperit crític”. Les properes xerrades parlaran sobre les injustícies socials de l’actual context econòmic, els barris i l’urbanisme a Molins de Rei i l’última de les quatre que es faran en total girarà al voltant de l’educació, la sanitat i l’esport.

Recomanacions personalitzades