Comença el període de preinscripció a les escoles i instituts per al curs vinent

Les famílies que volen que els seus fills estudiïn a Molins de Rei tenen fins el dimarts 17 de març per formalitzar la preinscripció escolar. El passat divendres l’Ateneu Mulei va organitzar una xerrada per ajudar a fer la tria als pares i mares.

Representants de les diferents escoles en l'activitat organitzada per l'Ateneu Mulei //  Ateneu Mulei

Representants de les diferents escoles en l’activitat organitzada per l’Ateneu Mulei // Ateneu Mulei

Totes les famílies que vulguin matricular els seus fills a les escoles i instituts de Molins de Rei ho poden fer fins el pròxim dimarts 17 de març. En total, set escoles públiques, dos instituts públics i dos col·legis concertats són els centres ofertats per educar els alumnes que al setembre de 2015 entraran a les aules.

La preinscripció va dirigida a l’escolarització dels nens i joves entre 3 i 16 anys, que comprenen el segon cicle d’educació Infantil, l’educació Primària i la Secundària. Pel que fa a les llars d’infants, dedicades a les edats entre els 0 i els 3 anys, el termini d’entrega de sol·licituds ja va començar el passat dimecres 4 de març i finalitza el diumenge 15.

Un cop s’hagin entregat les sol·licituds de preinscripció als diferents centres, el divendres 27 de març es farà pública la llista amb l’assignació de plaça de cada infant. En aquest procés, les famílies tenen tres dies per poder reclamar un canvi, del 7 al 9 d’abril, i la publicació definitiva de l’assignació serà al mes de maig. Finalment, la matricula es podrà efectuar a partir del 8 de juny. Perquè els pares i mares puguin conèixer el funcionament de tots els centres, les escoles i instituts organitzen diferents jornades de portes obertes des de finals de febrer.

Xerrada a l’Ateneu Mulei

En aquest procés de tria també hi ha col·laborat l’Ateneu Mulei. El passat divendres, el grup de pares que conforma la secció ‘Mulei Xics’ va dur a terme una xerrada en la qual diferents membres de les AMPA de Molins de Rei explicaven les seves experiències i intercanviaven dubtes sobre les escoles molinenques. La taula rodona, que és la primera que s’organitzava, sembla que es repetirà durant els pròxims anys per la seva utilitat segons expliquen els organitzadors.