L’Ajuntament inverteix 19.000 euros en renovar la il·luminació del barri del Canal

Els porxos i els passadissos del barri del Canal s’han renovat gràcies a una inversió de 19.000 euros feta per l’Ajuntament de Molins de Rei. Segons el consistori, es millora la “seguretat” de la zona i redueix el “consum energètic”. 

Imatge d'un dels carrers del barri del Canal amb els nous led // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge d’un dels carrers del barri del Canal amb els nous led // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament ha substituït 80 llumeneres antigues instal·lades als porxos i passadissos interns del barri del Canal de Molins de Rei. En el seu lloc s’han col·locat 44 projectors led “molt més eficients”, segons el consistori. El total de la inversió: 19.000 euros.

“Es passarà d’un consum de 19.219 kw anuals a un de 3.880” a la vegada que es “milloren els nivells lumínics de la zona”, expliquen des de l’Ajuntament. També es millorarà “la seguretat i el confort” dels veïns. Pel que fa al medi ambient, aquest canvi suposa un estalvi d’emissions de CO² que es pot xifrar en 3.359 kg a l’any. Econòmicament el canvi també suposa un estalvi en la despesa, concretament de 2.600 euros a l’any.

D’altra banda, també s’ha aprofitat la intervenció per retirar alguns objectes que podrien ser víctimes d’actes de vandalisme, tapar forats del sostre i renovar 200 metres quadrats de cablejat. Aquesta actuació s’ha fet “atenen a les sol·licituds de l’associació de veïns del Canal”, segons indica el consistori.

 • dclosa

  Els porxos i passadissos interns del barri del Canal de Molins de Rei, no son de titularidad pública, no son como las calles y las aceras, y pertenecen a la comunidad de propietarios, El Ayuntamiento no deberia tener competencias , a no ser que hubiese firmado un papel con el Sr. Emilio Ramos del PP , Además 44 projectors led no valen los 19.000 euros gastados.
  El consumo eléctrico (energia) no se mide en kw , se mide en kwh, y lo del estalvi d’emissions de CO² podríamos ahorrarnoslo, sólo és para impresionar y justificar lo injustificable. el cablejat se mide en metros lineales y no en metres quadrats de cablejat. ¿Aquesta actuació s’ha fet “atenen a les sol·licituds de l’associació de veïns del Canal”? , ¿ la Casa d Andalucia o la de Lorca no lo había solicitado al Sr. Emilio Ramos? , Es incomprensible que nos entretengamos con estas cosas en previsión a las elecciones municipales y no mejoremos los niveles de alumbrado en los pasos zebra, que son unos zorros y que afectan a todo el municipio.

  • albert

   Zebra ? L’enllumenat public a qui pertany ? Per cert al seu “programa” no deia res dels passos “zebra”

 • Josep Raventós

  Crec que és evident que es tracta d’una bona notícia, per una banda augmenten els nivells lumínics i per l’altra es posen llumeneres que tenen un menor consum. Per tant, fins aqui, magnífic.
  El que no diu la noticia, i tampoc la nota de premsa del consistori, perquè aquestes coses no es diuen mai és que aquesta inversió s’ha executat en el context del servei municipal de manteniment de les llumeneres, que està externalitzat. Del cost pagat per l’ajuntament (19.000 sense IVA), bàsicament ha anat a dues partides: per una banda, comprar les llumeneres i els materials addicionals i per l’altra executar les obres.
  Habitualment, aquests contractes treballen amb el famós 6+12: 6 % de benefici industrial per l’empresa i un 12% per cobrir les seves despeses generals. En aquest cas concret, això implica que dels 19.000 euros pagats un total de 3420 euros van directament a l’empresa que fa els treballs com a benefici. A més els 19000 euros tenen una carrega impositiva del 21% de l’ IVA, el que suposa en aquest cas 3990 euros més.
  Conclusió: si aquesta inversió s’hagués fet amb personal propi de l’Ajuntament (servei municipal) ens haguessim estalviat 7410 euros del cost final. Per pensar-hi

  • dclosa

   Raventos
   :
   La majoria dels ciutadans/es que vivim i paguem els nostres impostos (
   IBI, IRPF, clavegueram, etc ) a Molins de Rei , treballem a la empresa privada, i ens agrada
   que les nostres empreses tinguin beneficis , ja que tal com diuen els
   americans : “si l’empresa va bé nosaltres també anirem bé” , No cal augmentar i anquilosar en més funcionaris el personal propi de l’Ajuntament (servei
   municipal) per fer aquets treballs que
   els pot fer qualsevol empresa privada, La questió es : Els porxos i passadissos interns del barri del Canal de Molins de Rei, son o no son de titularidad pública ?

 • Pingback: Josep Raventós: Política de serveis municipals | Viu Molins de Rei()