David contra Goliat al Ricard Ginebreda

Diumenge a les 12:30 arriba el segon derbi de futbol de la temporada. L’Atlètic Incresa, que lluita per la salvació, rep a un Molins de Rei CF que es baralla per pujar de categoria. 

Joan Gosa Molins de Rei CF Incresa JGB-3515

Imatge del partit de la primera volta // Joan Gosa

El segon derbi de futbol de la temporada arriba amb els dos equips instal·lats en zones ben diferenciades de la classificació. Mentre el Molins de Rei CF és tercer, lluitant pel títol de lliga, l’Atlètic Incresa és quart per la cua, només un lloc per sobre de la zona de descens directe. Els dos conviuen en la mateixa competició, la Tercera Catalana, però lluiten en lligues molt diferents. És per això que el matx de diumenge recorda a la batalla entre David i Goliat.

L’Atlètic Incresa, de menys a més

Tot i això, els del barri del Canal, que actuen com a locals en el matx de diumenge a les 12:30, arriben en un bon moment. Després de mesos ocupant l’última plaça de la taula classificatòria, els entrenats per Isaac Bustamante li han agafat el pols a la categoria. “Per fi hem agafat una dinàmica competitiva”, diu el tècnic blanc-i-blau en declaracions a Viu Molins de Rei. Era previsible que després de l’ascens de la temporada passada la primera volta del campionat seria complicada i ara amb més rodatge han aconseguit victòries importants contra equips com el Corbera CF, el Vinyets i el Pallejà. A més, han incorporat alguns jugadors que els fan més competitius.

Sobre el partit del diumenge, Bustamante opina que el seu equip ha de “puntuar sí o sí”. “Els jugadors tenen moltes ganes però hem de mantenir la calma i saber jugar el partit”, indica l’entrenador.

El Molins de Rei CF, a les portes del cel

Per la seva banda, el Molins de Rei CF està fent una bona temporada. Són tercers, una posició per sota de la promoció i dos del títol i l’ascens directe a Segona. Just a les portes del cel. En els últims partits equips com La Guàrdia o El Papiol, que teòricament són inferiors, els han creat problemes. Arriben al derbi després d’aconseguir dues victòries consecutives. “Els dos partits guanyats, amb la porteria a zero, ens han fet pujar la confiança”, diu l’entrenador molinenc, Joan Garcia. Joan Torelló serà baixa per sanció.

“Hem arribat a un tram de la temporada on el que més ens importa és guanyar”, diu Garcia. “Sense renunciar als nostres principis, serem una mica més resultadistes”, sentència. Garcia declara que el partit serà “similar al de la primera volta” amb una Incresa “molt intensa”.

S’espera un partit amb domini de la pilota visitant i un equip local ben posicionat, deixant poc espai a la creativitat quadribarrada. Tot i que el Barça juga a la mateixa hora, el Ricard Ginebreda es tornarà a omplir d’aficionats dels dos equips. Serà el primer derbi amb la nova graderia i els nous vestidors. Per fi es podrà gaudir d’un derbi al barri del Canal amb unes condicions dignes. L’últim precedent és la polèmica victòria del Molins de Rei CF sobre l’Atlètic Incresa per 1 a 0 en la primera volta del campionat.