Ana Aroca i Ivan Torres encapçalaran la llista de Molins Camina

Ana Aroca guanya a Raúl Vaos en les primàries obertes de Molins Camina i serà l’alcaldable de la nova formació. La facció interna que donava suport al candidat d’Equo aconsegueix, però, assaltar el número dos, que serà Ivan Torres. 124 persones participen en una votació en què un empat deixa el número quatre per decidir. 

Ana Aroca i Ivan Torres després de la votació // Jose Polo

Ana Aroca i Ivan Torres després de la votació // Jose Polo

Després d’un intens procés de primàries amb exclusió de candidats i retirades a última hora, Molins Camina, la candidatura que uneix Podemos Molins de Rei, Equo i Procés Consituent, s’ha dividit en dos faccions clarament identificables. La votació, realitzada en una única jornada a la plaça de la Creu, ha repartit el poder entre els dos grups. Ana Aroca, la candidata més propera a la secretaria general de Podemos, serà la número 1 i alcaldable de Molins Camina mentre que la facció liderada per Raúl Vaos (Equo) s’ha fet amb el número dos de la llista, que serà Ivan Torres. La divisió s’ha fet evident en una jornada de votacions en què, en els últims minuts i durant el recompte, s’hi podia respirar un ambient de certa tensió.

118 molinencs han votat per escollir el número 1 de Molins Camina. Aroca ha aconseguit 66 vots (55,9%) i Vaos ha comptat amb 47 suports (39,8%). S’han registrat dos vots nuls i tres en blanc. “Ha estat una victòria ajustada però estic molt contenta”, assegura Aroca en declaracions a Viu Molins de Rei. Aquesta igualtat significa que tots dos candidats teníem molts suports per part de la ciutadania i això és positiu”, indica l’alcaldable de la nova formació.

Raúl Vaos, reforçat per la concentració de vot

Raúl Vaos dóna l'enhorabona a Ana Aroca per la victòria // Jose Polo

Raúl Vaos dóna l’enhorabona a Ana Aroca per la victòria // Jose Polo

El candidat d’Equo, Raúl Vaos, s’ha vist reforçat per la retirada a última hora dels altres dos candidats: Miguel Bautista i Miguel Ángel Pozo. Tot i que Bautista i Pozo van argumentar raons personals i laborals, tot era una estratègia per aglutinar el vot crític amb el tarannà de Podemos Molins de Rei en només una persona. La prova d’això és que el mateix Raúl Vaos demanava el vot per Pozo, Bautista i Torres -que serà número dos- en la segona urna que decidia l’ordre de la llista.

L’estratègia de concentració de Vaos, Bautista, Pozo i els seus ha estat suficient per aconseguir el número dos de la llista però no el lideratge de la candidatura. “Aquest moviment és una cosa lògica dins de la democràcia i, generalment, sempre hi ha dues candidatures en processos així”, assegura el candidat a número 1 derrotat en declaracions a aquesta redacció. “Estic molt satisfet del resultat de la votació”, diu el candidat de la formació ecologista.

Tot i això, l’integrant d’Equo assegura que si el moviment de concentració s’hagués fet abans hauria tingut “millors resultats”. A més, Vaos afirma que hi ha hagut “moltes pressions” perquè aquest moviment no anés endavant. “Van vetar que els candidats que es retiraven enviessin els seus comunicats a la premsa”, denúncia l’ecologista que es queixa que no es va fer públiques les renúncies de Bautista i Pozo fins dijous, a menys de 48 hores de la votació.Tant Bautista com Pozo van comunicar al seu partit que no volien seguir optant a ser alcaldables a principis de setmana. Viu Molins de Rei va rebre per correu electrònic els comunicats de renúncia d’aquests dos candidats dimecres a la nit, després de l’assemblea que Molins Camina va organitzar.

“Ara hem de pensar que Molins de Rei guanya una candidatura amb molta empenta i que no està contaminada”, declara Vaos amb un to més conciliador. “El passat és passat i ara hem de treballar tots junts per guanyar les eleccions”, sentència. Les seves paraules fan evident que hi ha hagut una forta confrontació interna en aquest procés de primàries. També que a partir d’ara hi ha ganes de treballar plegats.

Sobre l’estratègia dels seus rivals, Aroca opina que “això és política i aquests processos són coses que passen a tot arreu. El que hagi passat s’acaba avui i ara hem de fer un equip fort per governar Molins de Rei”, coincideix l’alcaldable amb el seu rival.

La taula de votació minuts abans de tancar // Jose Polo

La taula de votació minuts abans de tancar // Jose Polo

Ivan Torres, número dos

Vaos i els seus han aconseguit assaltar el número dos. Ivan Torres ha guanyat de forma clara la votació on es decidia la resta de la llista al marge del candidat amb un total de 54 vots. En la tercera posició hi ha un empat tècnic entre Miguel Bautista i el Secretari Municipal de Podemos Molins de Rei, Lucas Silvano Ferro, tots dos amb 45 vots. Ferro, que estava en els llocs capdavanters de la llista en totes les travesses, pot quedar-se amb el número sis en el pitjor dels casos. Ara s’esperarà a un possible acord entre aquestes persones per veure qui serà el número 4 de la llista. En cas que no hi hagi acord es podria decidir per sorteig, un sistema ja utilitzat en ciutats com Sant Boi per escollir el secretariat municipal empatat.

Imatge del recompte de la votació // Jose Polo

Imatge del recompte de la votació // Jose Polo

Silvano i Bautista opten al número 4 i no al tres, lloc que els tocaria per votació, perquè Molins Camina ha decidit que homes i dones es vagin repartint de formar equitativa en la seva llista. D’aquesta manera, en ser Ana Aroca número u, el número dos ha de ser un home, el tres una dona i així successivament fins arribar al final.

124 persones han votat a la urna que decidia la llista de la formació a partir del número dos. Si ningú es fa enrere, i amb les posicions 4 i 6 per decidir entre Ferro i Bautista, ja es pot dir que Elena Cano (17 vots) serà la número tres, María Teresa Polo (9 vots) número cinc, Mercedes Cano (7 vots) número set, Miguel Ángel Pozo (43 vots) numero vuit, Montse Herrador (3 vots) número nou, Albert Ferrer (41 vots) número 10, Joan Albert Barrios (31 vots) número dotze i Raúl Vaos, que optava a liderar la formació, número catorze després d’aconseguir 12 vots en aquesta segona urna. La resta de posicions de la llista estaran completats per persones que donen suport públic a la llista de Molins Camina però que no han volgut optar a estar en les posicions capdavanteres de la llista.

Satisfacció per la participació

118 vots s’han recollit de l’urna on s’escollia el cap de llista i 124 en la segona, on es decidien la resta de posicions de la llista. Aquesta participació, molt similar a la de les primàries d’un partit consolidat a Molins de Rei com Iniciativa, ha satisfet als membres de Molins Camina. “Estem molt contents amb la participació”, assegura Aroca. “La participació és molt bona si pensem que ho hem fet en només un dia”, afegeix Vaos. “Cal tenir en compte que som un partit nou i ens estem donant a conèixer”, sentència la que serà candidata a l’alcaldia. La votació s’ha fet en una jornada amb inici a les 10:15 i final a les 18:15 a la Plaça de la Creu. Després de diversos recomptes per evitar qualsevol error, la jornada s’ha tancat al voltant de les vuit del vespre.

 • dclosa

  Es penoso y lamentable que la constitución de la mesa no estuviese compuesta por gente neutral como marca el apartado 3b del Reglamento de las Primarias, y estuviese presidida por el bailarín José Hernández Garcia, Carmen González y el carpintero, ambos militantes reconocidos de podemos, y por la tarde se incorporase una mismísima candidata a regiduria Srta. Montserrat Herrada. Penoso que ni
  Equo ni Proces Constituent proporcionasen personal independiente. Una cosa es verdad, que en els últims minuts i durant el recompte, s’hi podia respirar un ambient de certa tensió, en la que se “batieron
  del cobre”
  La ciudadanía desconociamos que la retirada a última hora dels altres dos: Miguel Bautista i Miguel Ángel Pozo fuese una estratègia táctica per aglutinar el vot crític, ¿ No era por los motivos que sinceramente y con la mano en el corazón nos declaraban en el Viu molins? ,¿Viu molins ja ho va informar? , ¿Dónde, cuando? , ¿Dónde está escrito que Vaos demanava el vot per Pozo, Bautista i Torres? ¿ es un moviment és una cosa lògica dins de la democràcia?, ¿ democracia africana? ¿ dónde está escrito la existencia de un moviment de concentración? , Al parecer lo que se le da muy bien a ese partido es ofrecernos espectáculos de “sangre y circo” eso de “vetar”, en este caso, que els candidats que es van retirar enviessin els seus comunicats a la premsa “ ¿hi ha hagut una forta confrontació interna en aquest procés de primàries? , ¿són coses que passen a tot arreu?, Mal, muy mal, con tanto circo mal empezamos. Eh !
  Incomprensible que a pesar de su escueto curriculum y faltas de ortografía, Ivan Torres ha guanyat de forma clara y por delante de Silvano, y de que Elena Cano (17 vots) una desconocida que no ha asistido a ninguna asamblea, serà la número tres, Nos agrada que la chica con algunas limitaciones Montse Herrador número nou, esté por delante de Albert Ferrer número 10, de Joan Albert Barrios número 12 i de el mismísimo Raúl Vaos numero 14 , al que le recomendamos se retire.
  Con tantos (13) candidatos que se presentaban, no es difícil que cada candidato aporte unos 10 votos entre familiares y amigos, 118 vots i 124 no tiene nada que ver y no es comparable a la de les primàries d’un partit consolidat a Molins de Rei com Iniciativa, ya que allí era para militantes, a puerta cerrada, y solo 2 candidatos.

  • dclosa

   También hay que destacar de que al final de la “batida de cobre” , no estaban presentes, tal como habían prometido, para la felicitación, ni Xavi Paz Peche (PSC) a Raul Vaos Xxxxxx , ni de Josefa Lopez Lahoz (ICV) a Ana Maria Arora de Maya ( suponemos no familiar del vetado, Francisco Maya Calderón …) . Nos falta saber de que lado están el “memo” que decía Silvano , que trabaja como administrativo en sindicato , y el sindicalista del barrio El Angel, del sombrero, de progenitor estafador inmobiliario en Molins de Rei

   • albert

    Closa algunas criticas pasam los limites. Te pondre un ejemplo para saber tu opinion. Que se tendria que hacer con un trabajador de la empresa privada que quita los clientes a su empresa para despues facturarle el ? Que harias tu con el trabajador

    • dclosa

     No entiendo muy bien la pregunta, ¿ Es algún negocio familiar ? , albert , qué más….

     • albert

      No es tan dificil. Una persona que trabaja para una empresa (privada) y coge a los clientes de esa empresa y les dice que se lo hace mas barato y se lo factura el trabajador. Que haria usted con ese trabajador ? Como lo calificaria ? Estimaria oportuno que apareciera en su cutriculum vitae ?

     • dclosa

      ¿ Y a que viene todo esto , no sé a dónde quiere llegar? , ¿El trabajador es autónomo y está dado de alta en Hacienda? , ¿El trabajador para realizar ese trabajo tiene en su casa la misma maquinaría que tiene su empresa? , Yo le daría más trabajo y le obligaría a hacer horas extras en la empresa para que no tuviese tanto tiempo en hacer trabajos extras. En su curriculum pondría que és un supertrabajador incansable que no se cansa nunca, y que se le puede dar mucho trabajo.

     • albert

      Osttas con la respuesta…..un trabajador de una empresa que roba los clientes de su empresa y los factura el es un supertrabajador…..Y porque no puso esta corcuntancia es su curriculum cuando se presento su candidatura a Molins Camina ? El final de la historia es que le echaron dr la empresa.
      Y despues da clases de honradez

     • dclosa

      Que t’empatolles !!! , ¿ De qué curriculum hablas ? , ¿ De qué Camina? , ¿ De qué empresa hablas?

     • Jordi V.

      Sembla que Albert has jugat amb les mateixes armes que tu , llençar la merda que sempre queda

     • dclosa

      Quina merda ? , La teva ?

     • Jordi V.

      Sembla que el teva neurona no funciona massa, tens un greu problema ja que deies que el que es presenta per un carrec públic té que donar explicacions. Per tant amb la teva candidatura, fulles llencades pel terra es public. Per cert la merda la del teu gos que ell no te cap culpa , però tu amb el teu civisme no la reculles… la propera ja estem tots avisats de fer-te una foto i fer una denùncia.

     • dclosa

      Qué t’empatolles !! , Ara al Viu molins es permet amenaçar a la gent ? , Tu i quants més vindreu ?

     • albert

      Amenaces ? Es civisme recollir les merdes del seu gos. No vindra ningu solament posarem denuncia a la persona incivica. . Per cert es pitjor donar una feina pagamt en negre….i despres com no pot posar denuncia amenacar-le per aquesta feina era de clients de l’empresa on treballaba. Ara com es persona publics tenim el mateix dret que tu mateix utilitzes amb altres persones. Ja veus que el coneixem ara com amb els seu “programa” s’ha identificat del tot

     • dclosa

      Qué t’empatolles , si jo no tinc gos ! , Quina empresa ? , Quina denuncia ? , Quin programa ? , Esteu com una cabra. Dono per acabada la intervenció.

     • Jordi V.

      Si tu mateix dius al teu “programa”qui est on vius

     • Jordi V.

      Si menteixes que no tens un gos i desprès vols donar lliçons als altres

  • New York

   Eres un cansino histórico, búscate una vida…

   • dclosa

    ¿ una vida en New York ,contigo, quizás?

  • Miguel Ferreiro

   Hemos llegado hasta aqui, estuve en Podemos, desde el mes de julio de 2014, me presente a todas las elecciones de caracter interno, nacionales, autonomicas, y municipales,salendo elegido consejero ciudadano de Molins, participe en la construccion de Molins Camina , como partido instrumental para presentarse a las municipales, llegamos a las primarias , y eso que se ha dado en llamar el “sector critico”, gano las elecciones claramente , ya que por voto escrutado, (el que realmente se conto), esa opcion gano claramente-y si como en cualquier proceso de eleccion hubo estrategias por todos los actores que se presentaban-, ademas de que un “sentimentalismo”, mal entendido y a espaldas de todo acuerdo previsto otorgo 5 votos en segunda lista al candidato de lista de alcaldables señor Vaos( votos perdidos, es decir que en situaciones correctas por voto resultante habria obtenino 50 votos sobre los 45 de Silvano, que habrian sido determinantes).
   Dicho esto y con la prevision de hacer un sorteo , segun reglamento ,publicado de primarias , por el clasico MIEDO ,de perder ese 4º puesto por una “banda”, que ya hacia mas de un mes ( existen pruebas ), tenian determinada la cabeza de la lista por la gran pureza democratica demostrada por esos individuos del SI o SI. Su sistema , reuniones descalificantes y de expulsion y se quedan tan frescos.
   Ahora el momento es que inventan reuniones de expulsion , tanto de la candidatura como de Podemos, todo ello se supone por toda una serie de MENTIRAS , que desde luego no pueden tener nada de objetivas , pero que este GRUPO,de temerarios sin ningun respeto ni a las urnas, ni a ninguna legalidad lanzan contra mi.
   La unica razon OBJETIVA, es haber “empatado”, con su lider y eso NO lo pueden soportar.
   A partir de ahora y en vias de que se resuelvan estas acciones emprendidas,estare en ese estado de felicidad, propio del que se libera de COMPAÑIAS TOXICAS,y manipuladoras y que se otorgan la potestad de recriminar toda condicion de “otros”., presentandose como los salvadores de lo honesto.
   Yo, por mi salud MENTAL, dejo de tener cualquier tipo de relacion con ese grupo, excepto la propia que se derive de restaurar mi honor, aunque pienso sinceramente que a estos chicos ya hace bastante tiempo que no se los cree nadie .
   Añado, que todo objetivo de esta “peña”, es sacar a su candidata , y utilizaran a quien sea para sus objetivos,aunque ya demostraron en las primarias que no tienen votantes, y que todos los ciudadanos seremos responsables, recordando como ya he hecho otras veces que en las municipales el voto es de verdad no es telematico.

 • albert

  124 vots de mes de 16.000 possibles vots es un exit ? Per esvollir una llista amb com a minim 15 persones
  …entre amics .familiars

  • Alejandro Pérez

   És un èxit per diverses raons. La primera, perquè vam cometre l’error de tancar urnes a les 18h15 i no a les 20h com es fa habitualment a les eleccions (que és, a més, un dels moments de més afluència i més vots). Només tancant urnes a les 20h haguessim, molt probablement, assolit els 150 votants. Iniciativa va obrir tres dies seguits la seva seu per a les primàries i van acabar votant poc més de 200 persones, xifres similars a les nostres.

   La segona, Molins camina acaba de nèixer (té poc més d’un mes de vida) i encara s’està consolidant i projectant en el conjunt de la vila. Ara ja tindrem les cares visibles i estem acabant de fer el programa electoral entre totes i tots, encara hem de passar per diversos barris.

   • albert

    El mateix discurs de tots els partits politics…sempre es exit i cap critica interna. Si poses el cas d’IICV era entre militants i vosaltres obert a tot el poble ….una gran diferencia i per dada si una de les candidates era a la taula sembla poc democratic. De de fora un moviment que al juliol 2014 comença al poble de la ma de podemos -amb gent ara a barcelona- i en unes primaries dos persones els foteu fora i dos mes a menys de 24 hores diuent que no i si el segon de les eleccions dona critiques al sistema
    .es diu que una faccio a guanyat i davant d’un cens de 16000 persones voten menys de 150 i es diu que es un exit…..

    • Josefina Pérez

     Una única correcció, en el cas d’Iniciativa,
     Va ser entre 2 candidats i podia votar qualsevol molinenc o molinenca. No va
     ser tal com has dit, un procés tancat. De fet el procés no només està obert per
     escollir candidat/a, podies presentar-te com tal, pots participar a la
     elaboració de la llistes, pots participar a la preparació del programa i tot això
     estava més que anunciat prèviament. Únicament havies d’omplir un full amb les
     teves dades per poder participar de tot el procés.

     Salutacions.

   • dclosa

    Perez , El auténtico supongo,.. : ¿ Quien es usted para hablar en nombre de podemos?, ¿ Acaso es el director general o un miembro del consejo de podemos-Molins? , Lo de los horarios es una, otra más, de sus fantasías que no convence a nadie. La gente de la calle no se enteró de nada de las primarias, y esto a su grupo ya les convenía. . No creo que vayan a conseguir las 500 firmas que les avalen y que les hacen falta para presentarse a las municipales. Con tantos escándolos y luchas internas no lo van a conseguir.

 • conde rojo

  si si que sea LUCAS,jajajajajajajajjajajajjja,quien quiere el 4 si es que es mejor el uno XD!!!!!!

 • Pingback: Molins de Rei Camina presenta una llista electoral amb cremallera de gènere | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Miguel Bautista (PSTi): "Hem organitzat quatre candidatures en 15 dies" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ana Aroca (Molins Camina): "Les Guardioles seran un barri fantasma" | Viu Molins de Rei()