Raúl Vaos: Codi ètic, punts de ruptura i rescat ciutadà

Raul Vaos, el candidat d'Equo, durant els seu discurs // Jose Polo

Raul Vaos el dia de presentació de candidats // Jose Polo

Com a candidat a cap de llista o nº 1 de Molins Camina em comprometo a complir el nostre codi ètic, a defensar els punts de ruptura i el nostre pla de rescat ciutadà, que a continuació exposo alguns dels seus punts més importants:

Volem la democratització de l’Ajuntament, informant a la ciutadania de comptes, actes i contractes, fent un reglament de participació ciutadana o escoltant l’opinió dels treballadors municipals de cara a la presa de decisions i valoracions.

Creiem en la desprofessionalització de la política i professionalització dels treballadors municipals, reduint els salaris dels càrrecs públics, limitant els mandats, eliminant els càrrecs de confiança, no permetent l’acumulació de dos càrrecs o salaris públics o substituint progressivament els interinatges per places estables, fiscalitzant la contractació pública i les concessions, elaborant estudis tècnics i econòmics per (re)municipalitzar els serveis, deixant d’externalitzar-los sempre que sigui possible.

Quan governem el primer que farem és demanar auditories municipals, per saber de quin punt partim. Auditoria econòmica i de deute públic (especialment del pla de pagament a proveïdors), i un inventari de béns municipals i patrimoni formen part d’aquest punt.

Com no pot ser d’una altra manera impulsarem un urbanisme social i sostenible, defensant el dret a l’habitatge digne, afavorint la participació ciutadana en el disseny de l’espai públic, penalitzant els habitatges buits en mans de immobiliàries i entitats financeres i donant suport a persones desnonades davant justícia i entitats de crèdit privades.

Volem uns pressupostos participatius, obrint processos de debat abans de la seva elaboració i aprovació, i no després, fent progressius taxes, preus públics i multes (en funció de la renda), l’IAE (en funció de la facturació) o l’ICIO (en funció del muntant), i sobre tot l’IBI (en funció de valoració i tipus d’habitatge), o deixant de treballar amb entitats de crèdit que practiquen desnonaments.

Lluitarem sense descans contra la corrupció i per la transparència, depurant responsabilitats en els casos Molins Energia, Clam Consulting, Federació de Municipis, Mercat Municipal i aparcaments soterrats SABA, plaques solars o Jardineries Moix.

Tenim preparats programes contra la dificultat de pagament de subministraments domèstics bàsics i les dificultats d’alimentació. No podem permetre que a cap vilatà amb dificultats econòmiques se li talli la llum o l’aigua. Igualment, hem de donar suport a les organitzacions privades no governamentals de solidaritat.

La defensa de l’educació, sanitat i serveis socials públics, promovent polítiques d’igualtat de gènere i contra la discriminació sexista, defensant la igualtat d’accés a la cultura i a l’esport, destinant despeses de protocol i propaganda institucional a beques menjador i de material escolar i finançant escoles bressol municipals o reivindicant davant la Generalitat la reobertura del servei d’urgències nocturn del CAP La Granja.

La nostra gran preocupació i pe rtant la nostra prioritat serà la potenciació de la creació de llocs de treball de qualitat,  impulsant la nova economia al servei del bé comú i l’estalvi, creant i regulant eines i un procediment administratiu local perquè tota l’activitat econòmica contribueixi a la dignitat, solidaritat, sostenibilitat, equitat social i bé comú, impulsant una ocupació justa i sostenible que afavoreixi la dignitat i qualitat de vida de totes les persones, generant nous llocs de treball i recuperant altres sectors (agricultura ecològica), donant suport al petit comerç i al comerç de proximitat i a les empreses artesanes i als autònoms i als agricultors.

La integració de la sostenibilitat ambiental a la planificació i gestió de l’Ajuntament, amb polítiques de reciclatge eficients, acabant amb les emissions de carboni, fomentant la mobilitat sostenible i el transport públic, integrant Molins de Rei a la zona 1 dels transports públics, compartint infraestructures amb altres municipis o lluitant contra la crema de neumàtics i residus de tots tipus a Ciments Molins.

Per tot això us demano el vostre vot fent una crida a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys a votar el dissabte a la plaça de la Creu de 10 a 18 hores.

Raúl Vaos Morales és candidat a cap de llista per Molins Camina a les eleccions primàries obertes a la ciutadania, membre fundador de Molins Camina i militant d’Equo Baix Baix Llobregat

 • Jordi V.

  Aquest personatge d’on surt ? parla de corrupció i que fa ? Perquè no ho porta a fiscalia ? Per que no fa cap denuncia ? De la resta com sembla que es de Sant Feliu i no coneix que es un pressupost no te ni ideia si existeix subvencions ni tant sols quant diners son destinants a protocol

 • Moor

  Compte amb la campaya que se li està fent a Molins Camina. Es perque els o les responsables d’aquest mitjà s’ho facin mirar. 13 persones a la llista electoral? No crec que la seva presència mediàtica tingui correspondència amb la seva capacitat de movilització. O es això o es que els responsables de MC generen una noticia a partir de qualsevol trivialitat organitzativa per tal de romandre ben visibles.
  Però com ho faran?

  • Alejandro Pérez

   Todavía queda una tercera votación para los puestos 13-31. El problema es que hay muchas personas que ni por tiempo ni por razones personales desean estar arriba en la lista y asumir así la ingente cantidad de trabajo que supone.

   • dclosa

    Pérez : ¿el auténtico supongo? , ¿ Quien és usted y en nombre de quien habla? , ¿ Qué es esto de una tercera votación, más trillerismo de podemos.Molins? , ¿ Ingente cantidad de trabajo, de qué habla? , Cuidado con la cama i amb la campaya que se li està fent a podemos-Molins y a la CUP desde Viu molins…..

   • alejo

    Las lista es de 21 +3 no de los 31,

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo apellido, que tanto insistía para los demás candidatos? , ¿sabe que el no mencionarlo puede ser motivo de descalificación y expulsión de podemos, por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins, fiscal : Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? ,
  No nos indica si tiene o no la custodia de su hija de 11 años y bajo qué modalidad la tiene, Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿Cómo se gana la vida actualmente? , ¿Está en paro?

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo
  apellido, que tanto reclamaba a los demás candidatos? , ¿sabe que el no
  mencionarlo puede ser motivo de descalificación y
  expulsión por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins ,
  del fiscal Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? , No nos
  indica si tiene o no la custodia de su hija de 11 años y bajo qué
  modalidad la tiene, Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos
  de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿cómo se gana
  la vida actualmente? , ¿Esta en paro?

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo
  apellido, que tanto reclamaba a los demás candidatos? , ¿sabe que el no
  mencionarlo puede ser motivo de descalificación y
  expulsión por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins ,
  del fiscal Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? , No nos
  indica si tiene o no la custodia de su hija de 11 años y bajo qué
  modalidad la tiene, Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos
  de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿cómo se gana
  la vida actualmente? , ¿Esta en paro?

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo
  apellido, que tanto reclamaba a los demás candidatos? , ¿sabe que el no
  mencionarlo puede ser motivo de descalificación y
  expulsión por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins ,
  del fiscal Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? , No nos
  indica si tiene o no la custodia de su hija de 11 años y bajo qué
  modalidad la tiene, Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos
  de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿cómo se gana
  la vida actualmente? , ¿Esta en paro?

  Es correcto lo que indica el diario 668 molins
  de que en podemos hay un cisma, por el hecho de que al finalizar el pleno del
  mes de febrero, ja a peu de carrer, Pozo i
  Usted van estar xerrant amb el
  Tinent d’Alcalde del PSC Xavi Paz? , ¿ Qué se trajinaban?, ¿ Y con Viu molins qué acuerdo tienen de
  vetar mis opiniones en la red?

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo
  apellido, que tanto reclamaba a los demás candidatos? , ¿sabe que el no
  mencionarlo puede ser motivo de descalificación y
  expulsión por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins ,
  del fiscal Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? , No nos
  indica si tiene o no la custodia de su hija de 11 años y bajo qué
  modalidad la tiene, Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos
  de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿cómo se gana
  la vida actualmente? , ¿Esta en paro?

 • dclosa

  Vaos : ¿Cual es su segundo
  apellido, que tanto reclamaba a los demás candidatos? , ¿sabe que el no
  mencionarlo puede ser motivo de descalificación y
  expulsión por parte de la Junta Electoral de la fiscalia de PODEMOS-Molins ,
  del fiscal Francisco Silva? , ¿un despiste reactivo o proactivo? , Sabemos que
  era sindicalista desde niño, pero,.. a parte de dar consejos gratuitos
  de cómo debe ser un alcalde, cual és realmente su oficio?, ¿cómo se gana
  la vida actualmente? , ¿Esta en paro?