L’Ajuntament obrirà els patis de les escoles per facilitar l’oci dels joves

Els patis de tres escoles de Molins de Rei estaran oberts els caps de setmana per tal que els joves puguin anar a passar allà el seu temps de lleure. Un monitor sociocultural vigilarà cadascun dels patis oberts. 

L'escola Alfons XIII es va omplir com mai // Jose Polo

El pati de l’escola El Palau en una festa de l’AFANOC // Arxiu – Jose Polo

Els patis de les escoles seran un espai obert al temps d’oci de joves i no tan joves. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, l’Ajuntament pensa obrir tres d’aquests espais cada tarda de dilluns a divendres per tal que en el seu interior es puguin realitzar pràctiques lúdiques i esportives. És una opció que moltes ciutats de l’entorn de Molins de Rei han posat en marxa amb èxit durant els últims anys.

No és estrany veure joves ficant-se sense permís en els patis de les escoles per fer un partit de futbol o bàsquet, per exemple. Ara no es trobaran les portes tancades, sinó que estaran obertes i, a més, hi haurà un monitor sociocultural que coordinarà l’activitat, vetllant pel benestar dels equipaments municipals i per la convivència entre els usuaris. Aquests monitors seran escollits en els plans d’ocupació de la Diputacio de Barcelona.

La nova oferta lúdica estarà disponible els caps de setmana i es realitzarà en tres patis de les escoles de Molins de Rei, tot i que encara no se sap en quins centres.

Recomanacions personalitzades