2 dels 4 candidats a liderar Molins Camina es retiren de les primàries

Miguel Bautista i Miguel Ángel Pozo han renunciat a optar a ser el cap de llista de Molins Camina a les eleccions municipals. Les eleccions primàries obertes per escollir el número 1 de l’agrupació finalment seran un cara a cara entre Ana Aroca i Raúl Vaos.

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo la jornada de presentació de candidats // Jose Polo

Sorpresa en el procés d’eleccions primàries obertes de Molins Camina, l’agrupació electoral sorgida de la unió de Podemos, Equo i Procés Constituent a Molins de Rei. En un principi quatre persones optaven a ser el número 1 de la llista però, a poc més de 48 hores de la votació, dos dels candidats han optat per retirar-se.

Miguel Bautista i Miguel Ángel Pozo han presentat la seva renúncia de manera oficial en una assemblea extraordinària celebrada dimecres 4 de març. Bautista ha al·legat motius “estrictament personals”, segons indica en un comunicat enviat a la premsa local. Bautista, però, no ha retirat la seva candidatura a representar Molins Camina a partir del número dos de la llista.

Per la seva banda, en un altre comunicat, Pozo ha explicat que la seva “situació laboral actual no és compatible amb ser número 1”.  La situació laboral del molinenc ha canviat durant els últims dies, concretament la setmana passada, i això l’ha portat a fer un pas enrere.

Miguel Bautista dirigint-se al públic // Jose Polo

Miguel Bautista el 20 de febrer // Jose Polo

Molins Camina i Molins de Rei mereixen a un candidat que pugui dedicar el 100% del temps (o la major part) als seus veïns i veïnes”, sentència Pozo, que també continuarà com a candidat a formar part de les llistes però sense intenció de ser el número 1 i es mostra disposat a “ajudar” als seus companys.

Així doncs, les primàries de Molins Camina que es celebraran el pròxim dissabte amb una jornada de votació a la Plaça de la Creu seran, finalment, un cara a cara entre Ana Aroca, integrant de Podemos Molins de Rei, i Raúl Vaos, d’Equo.

La d’Aroca és una candidatura propera al Secretari Municipal de Podemos, Lucas Silvano Ferro. Ara, els vots que no estan d’acord amb la línia d’aquest i els seus es poden veure representats en només una candidatura, la de l’ecologista Raúl Vaos.

Fonts de Molins Camina han expressat que “respecten i accepten” la decisió dels seus companys. Tot i això, aquest episodi se suma al que va acabar amb l’exclusió de Francisco Maya i Daniel Closa com a candidats a les primàries i constata que, com a mínim, existeixen visions oposades d’entendre la formació.