Xavi Paz: És el moment de la biblioteca, Molins de Rei s’ho mereix

Xavi Paz febrer 2015Poques idees tenen tant de consens com el fet que l’actual Biblioteca Pau Vila és clarament insuficient i hem d’actuar decididament per resoldre aquesta situació i fer que un equipament com la Biblioteca entri al segle XXI.

Són moltes generacions de joves, moltes generacions d’estudiants i en general moltes generacions de molinencs i molinenques que han vist com s’han anat construint biblioteques arreu del territori i sempre s’han fet la pregunta: quan a Molins de Rei, quan a la meva vila?

Aquests equipaments han esdevinguts veritables motors culturals, democratitzadors de la cultura, dinamitzadors de la lectura i del coneixement. Han estat equipaments vitals per la cohesió social. Han estat motors econòmics on cada euro invertit produeix un retorn de 2,25 euros, segons el darrer estudi de la Diputació de Barcelona.

Llavors, podem perdre més temps a Molins de Rei sense una Biblioteca del segle XXI? Al meu parer no. En la meva opinió i des del primer dia que vaig tenir la responsabilitat de liderar el Govern Municipal vaig començar a treballar per resoldre aquesta situació. Vam estudiar totes les alternatives possibles per actuar en el futur immediat i en el futur definitiu. Hem estat capaços d’aillar la sala infantil de l’actual Biblioteca Pau Vila alhora que treballàvem per tenir la Biblioteca futura.

I quin és el compromís que vam adquirir amb els nostres veïns per resoldre aquesta situació? Ubicar la biblioteca a l’edifici del Molí. Aquest va ser el meu compromís al 2007 i posteriorment al 2011.

Tant bon punt vam tenir l’estudi de l’edifici del Molí que permetia acollir la biblioteca vam començar converses amb tots els grups municipals. I se’ls va oferir un pacte per treure la biblioteca municipal de les picabaralles polítiques. La resposta després de mesos i diverses reunions va ser negativa.

Planta superior de la biblioteca Pau Vila // Ajuntament de Molins de Rei

Planta superior de la nova biblioteca Pau Vila // Ajuntament de Molins de Rei

Ara bé, el nostre compromís amb la ciutat era i és ferm: Molins de Rei té presa per tenir la Biblioteca Municipal que es mereix.

I és així que hem aconseguit superar etapes i ARA SÍ, ja podem presentar el projecte de la nova biblioteca municipal, tal com ens agrada treballar a nosaltres: amb projecte aprovat, amb finançament i amb un calendari. Ara ja podem dir que en el decurs del mes d’abril començaran les obres de la futura Biblioteca Municipal.

Una biblioteca que permetrà recuperar un edifici com el del Molí; una biblioteca que incorporarà espais per aules d’estudi pels joves i que disposarà d’espais per les diverses activitats que preparen de forma magnífica, els treballadors de la Biblioteca.

Ara no és el moment de reclamar una consulta per decidir no sé sap què. Ara no és moment de plantejar una consulta i per contra no oferir ni una sola alternativa. Això no és una consulta. Potser alguns, el que volen amagar és la seva incapacitat de resoldre aquest greu dèficit mentre ells tenien la responsabilitat de govern, tot i haver-ho promès als molinencs.

Xavi Paz (PSC) primer tinent d’alcalde i alcalde de Molins de Rei entre 2011 i 2013

 • Pere Bancs

  Sr.Paz a qui es pensa que enganya amb els seus sermons de polític d’escola?
  El projecte de la nova biblioteca és una excusa per a fer noves instal·lacions administratives per a l’Ajuntament. Els ciutadans volem serveis i no edificis. Quan varen fer l’ambulatori nou (4 milions d’€) resulta que vàrem perdre serveis i amb un cost de manteniment molt superior al que tenia el vell i més lluny.
  No aprenem de les experiències de la crisi o dels països civilitzats del nostre entorn, nord enllà.
  Deixi de tractar als ciutadans com a menors d’edat. Per no parlar de les Guardioles ….

 • dclosa

  A falta de saber quien ha realizado la estadística , la base de datos y su veracidad o no, la biblioteca Pau Vila según la nota de prensa , ha recibido en el 2014 51.120 visitantes (no sabemos como los cuentan y si el entrar y salir para fumarse un cigarrillo también cuenta), 269 dias en servicio, 1296 horas, ha prestado 43.046 libros, ha enviado (¿tantos libros interesantes hay?) 986 libros y ha recibido 521 , nuevos socios 489 , de un total (incluidos los difuntos y deslocalizados) de 8.945 socios, tiene 43.088 libros, y la superficie es de 386 m2 , ha atendido (¿todos diferentes?) 3.433 usuarios de Pc’s , 7.119 (¿solo? ) servicios Wi-fi , se han realizado 75 actividades , han salido 15 veces el Molins-Pascual-TV y 44 veces en antena de la la Radio Municipal.
  No sabemos de dónde el Sr. Xavi Paz (PSC) saca eso de que hay consens de que l’actual Biblioteca Pau Vila és clarament insuficient , ¿ Es una idea suya o una nueva de sus ocurrencias?, No nos sirven los celos de moltes generacions de molinencs i molinenques que han vist com s’han anat construint biblioteques arreu del territori, Ciertamente, es obvio y no hace falta repetirlo ya que és de sentido común , toda biblioteca ha esdevingut veritables motors culturals, democratitzadors de la cultura,
  dinamitzadors de la lectura i del coneixement, y han estat equipaments vitals per la cohesió social. No
  queda claro de qué chistera se saca eso de que cada euro invertit produeix un retorn de 2,25 euros, segons el darrer estudi poco fiable y como siempre sin demostración e interesadas de la Diputació de Barcelona.
  El proponer una nueva biblioteca es una excusa política clásica de cara a las elecciones municipales y no es necesario que nadie menea la perdiz y començar a treballar per resoldre aquesta situación,
  y ni que estudien unilateralmente, sin consultar a la ciudadanía, totes les alternatives possibles per actuar en el futur immediat i en el futur definitiu. ¿Qué tiene que ver una cosa con la otra alhora que treballàvem per tenir la Biblioteca futura.?
  Muchos cidadanos/as consideramos que para mejorar la bajisima productividad de sus trabajadores, l’edifici del Molí debe ser para un nuevo ayuntamiento que ubique y con reloj, todas las dependencias que tiene dispersos por todo el municipio, Guardia Urbana, Sostenibilitat, Radio Molins de Rei, DIPEL, ADF, Habitatge, SLC , etc. y aquest va ser el seu compromís al 2007 i posteriorment al 2011. y hay que detener cuanto antes que en el decurs del mes d’abril eso de començar les
  obres. Ara no és el moment de endeutar-nos més, i ara es el moment de reclamar una consulta per decidir què farém. Només el PP- Molins ha presentat una alternativa clara y la resta de partits politics locals volen amagar la seva incapacitat de resoldre aquest greu dèficit de l’edifici per un nou ajuntament mentre ells tenien la responsabilitat de govern, tot i haver-ho promès als molinencs i als treballadors municipals.