El Mobile World Congress omple els hotels de Molins de Rei

Els tres hotels de Molins de Rei registren una ocupació del 100% durant una setmana. El motiu és el Mobile World Congress, que també ha permès als hotelers augmentar els preus de les habitacions fins a quatre vegades per sobre de la tarifa habitual.

Exterior de l'hotel Holiday Inn // Jose Polo

Exterior de l’hotel Holiday Inn // Jose Polo

Els hotels IbisHoliday Inn i Calasanz registren la màxima ocupació dels seus establiments a Molins de Rei durant els dies del Mobile World Congress, la fira internacional dels dispositius mòbils que es celebra a L’Hospitalet de Llobregat des d’aquest dilluns fins el dijous 5 de març. Els hotels compten amb totes les habitacions plenes fins divendres i tots ells han aprofitat per apujar els preus, garantint un major marge de benefici.

“Cada any que hi ha el congrés del mòbil arribem a la màxima ocupació”, explica en declaracions a Viu Molins de Rei Núria de Aro, directora de l’hotel Holiday Inn Express. De fet, des del 2006 Barcelona acull aquest congrés mundial i cada any tots els hotels reconeixen haver omplert de clients les seves habitacions. Tant el Holiday Inn com l’Ibis superen el centenar d’habitacions. El Calasanz, per la seva banda, ha explicat que, al comptar amb només 25 habitacions, la situació de màxima ocupació durant la setmana del Mobile World Congress els és habitual. En tot cas, el director de l’establiment, Paco Calasanz, admet que durant les dates del congrés han hagut dir a molta gent que estaven plens. “Podíem haver omplert l’hotel tres o quatre vegades”, assenyala.

Tots tres negocis, a més, han optat per incrementar el marge de benefici que els reporta el congrés barceloní, augmentant el preu de les habitacions. L’hotel situat a tocar del polígon industrial El Pla ha fet créixer les tarifes un 400%, com també ho ha fet l’hotel del barri de la Granja, que ha triplicat el preu de l’allotjament. La mateixa opció han escollit els responsables de l’hotel Calasanz, tot i que l’encariment del cost de l’habitació només ha estat d’un 40%.

Poc vincle amb Molins de Rei

Núria de Aro, de l’hotel Holiday Inn, assegurava a aquest diari que els clients han arribat al seu hotel, “no tant per la localització de Molins de Rei sinó per la marca”, que és reconeguda arreu. Afegeix, a més, que els seus allotjats “utilitzen els serveis i comerços de la vila”, repercutint així en l’economia local. En canvi, segons Calasanz, la repercussió al poble és “mínima” perquè el perfil de persones que s’allotgen al municipi només dormen a Molins de Rei sense fer cap activitat més.