L’Ajuntament es retarda amb els ajuts als afectats per les inundacions però obrirà una nova línia

Els comerços i particulars que han reclamat indemnitzacions a l’Ajuntament per les inundacions del mes de setembre han demostrat costos superiors al límit previst inicialment i el consistori s’ha vist obligat a ampliar el pressupost. Tot i això, la tramitació dels ajuts s’ha allargat més del previst. 

Imatge de la zona on se situa Nejoma Interiors, un dels afectats // David Contijoc

Imatge de la zona on se situa Nejoma Interiors, un dels afectats // David Contijoch

A principis del mes de novembre l’Ajuntament de Molins de Rei comunicava als veïns afectats per les inundacions del mes de setembre que després dels últims episodis d’aiguats en aquesta zona del municipi havia decidit obrir una línia d’ajuts per ajudar a costejar els danys provocats per l’aigua.

Mesos després, les persones i comerços que van decidir fer les reclamacions encara no han cobrat ni un euro. El motiu d’aquest retard és que jurídicament s’ha hagut de demanar “més documentació de la inicialment prevista” per poder atorgar les indemnitzacions, segons han informat fonts municipals a aquesta redacció. Des del consistori s’indica que el pagament es farà durant les pròximes setmanes, després de superar els obstacles que van haver-hi en un inici.

Indemnitzacions més altes

Al marge d’aquest retard, el consistori ha decidit obrir una segona convocatòria d’indemnitzacions. Els primers ajuts anunciats marcaven el límit de 2.000 euros per cada afectat i les tres peticions que han rebut superaven aquesta quantitat, acreditant el valor demandat amb diferents factures i documents vàlids. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit obrir una segona línia d’ajuts per poder reparar els danys totals de les inundacions a tots els afectats, com se’ls va prometre en el seu moment.

El cas de Nejoma Interiors

“Em van dir que cobraria al mes de desembre i som al mes de març i encara estic esperant”, explica a Viu Molins de Rei Jesús Roca, propietari de Nejoma Interiors, un dels comerços més afectats per les inundacions, situat a la cantonada dels carrers del Moli i Rafael de Casanova, l’epicentre dels aiguats. En pocs mesos el seu comerç s’ha inundat ni més ni menys que quatre vegades, convertint-se en un dels establiments més afectats pels incidents.

He cobrat 2.000 euros de la meva assegurança arran de les inundacions del mes de setembre, però vaig haver de fer reformes per valor de 8.000″, indica l’afectat que reclama al consistori la diferència entre el que li va costar i el que li ha pagat la seva assegurança. En les altres ocasions que la seva botiga s’havia inundat, l’assegurança s’havia fet càrrec del total de les reparacions. Tot i això, Roca havia “d’aturar el negoci una setmana com a mínim”, amb els efectes perjudicials que això comporta, es lamenta.

Recomanacions personalitzades