Joan Ramon Casals considera un “fracàs personal” la marxa de Mònica Santamans

Mònica Santamans (CiU) marxa del ple municipal assegurant que “no tornaria a repetir”. L’alcalde i company de partit, Joan Ramon Casals, s’emociona acomiadant-la i assegura que la seva renúncia és un “fracàs personal”. 

Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant l'últim ple de la regidora // Jose Polo

Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant l’últim ple de la regidora // Jose Polo

La presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, Mònica Santamans (CiU), no va tenir pèls a la llengua en el seu discurs de comiat, fet en el ple municipal del mes de febrer, on es va aprovar la seva renúncia. L’alcalde i company de partit, Joan Ramon Casals, va arribar a emocionar-se en un discurs dolorós per a ell. “Per mi és un moment molt complicat”, va reconèixer Casals.

“En el fons és un fracàs meu personal que no arribis fins el mes de maig, que és en el que vam quedar fa un temps“, va admetre l’alcalde. “També és un fracàs meu personal algunes de les situacions que han fet que arribem a aquest punt”, indicava el convergent, anant una mica més enllà, però sense especificar cap d’aquestes situacions. “Fer política local és molt més dur del que sembla” perquè “ens exposem a què ens diguin absolutament de tot” va dir un alcalde ja completament emocionat amb la veu tremolant i llàgrimes als ulls.

Políticament parlant, no deixa de ser un cop dur per a l’alcalde que qui va ser número dos a les llistes de CiU al 2011 marxi a tres mesos de les eleccions municipals. Era vox populi que Santamans no continuaria la propera legislatura però la seva marxa precipitada deixa evident que alguna cosa no rutllava bé a la seva àrea. El seu substitut, Ramon Sànchez, haurà d’esforçar-se molt si vol finalitzar tota la feina que s’ha quedat a mitges. Tot i això, Casals va posar en valor les coses bones que ha fet l’exregidora durant els seus 8 anys al consistori. “Has estat la persona de Molins de Rei que ha fet més pels animals i el medi natural”, va assegurar el batlle. “Ningú és conscient de la gran feina que has fet pels barris de muntanya, solucionant un tema que porta 40 anys d’espera”, va afegir Casals. Minuts després s’aprovava la modificació del Pla General Metropolità per urbanitzar la zona de Vallpineda.

Mònica Santamans llegint el seu discurs // Jose Polo

Mònica Santamans llegint el seu discurs // Jose Polo

La regidora desencantada de la política

Santamans marxa desencantada de la política, i així ho va deixar el clar durant el seu discurs. De fet, aquesta decepció amb la política local és el principal motiu de la seva marxa segons les seves paraules. “He dedicat gairebé 8 anys de la meva vida professional a la política municipal en els millors anys de creixement personal d’una persona“, va indicar. “No em vull estar de dir que si arribo a saber tot el que sé ara no ho tornaria a fer baix cap concepte”, va assegurar en un discurs ben preparat. Santamans va reconèixer que “no tenia previst plegar a tres mesos de les eleccions” però va argumentar la seva decisió indicant que “el dia que ja se’m va escapar dels dits l’últim bri d’i·lusió al final va ser ja inevitable”.

La convergent va deixar un missatge contra els sectarismes. “Mai he entés que la gent defensi al 100% tot el que fa el partit en el qual milita”, va afirmar. “Jo, a vegades, discrepo, i penso que és saludable fer-ho i encara més poder-ho dir”, va assenyalar. Santamans, de fet, ha defensat postures que a vegades s’han allunyat de les oficials del seu partit. “Tot i que és cert que he fet coses, no marxo satisfeta”, va assegurar rotundament. “Me’n vaig a casa meva per ser feliç”, va sentenciar la regidora desencantada de la política. Després va escoltar les cordials paraules de comiat dels portaveus de la resta de partits i va marxar de la sala.

 • Valentino Rossi

  Viu, la qüestió és tirar merda sobre l’alcalde convergent…!

 • dclosa

  No llego a comprender como todo un padre de familia, asesor de la Dipu , y Secretrario General y Organització de Convergéncia, alcalde i company de partit, Joan Ramon Casals, va arribar a
  emocionar-se fins a tal punt de posar-se a plorar.¿Es un fracàs seu personal per no aribar a ser psiquiatra? ¿Quines son aquestes situacions? , Yo estas situaciones las he notado en mis carnes por mis comentarios en el Viu Molis, en el Sis, Sis, Vuit Molins de Rey , en el Riu Molins, etc etc, “Fer política local és molt més dur del que sembla” perquè “ens exposem a què ens diguin absolutament de tot”.
  Políticament parlant, es un cop dur per CIU-Molins ja que qui va ser número dos a les llistes de CiU al 2011 marxi a tres mesos de les eleccions municipals, al más puro estilo Frank (ICV) , ¿ Era vox populi que Santamans no continuaria la propera legislatura? , ¿ Que diario o qué periodista informó de esto? ,
  A CIU . de todas formas sin apenas esfuerzo, las gentes les van a votar en las municipales del 24 por el efecto “inercia” , no van a tener que esforzarse mucho , ya que con todo eso de la independéncia, les va a caer la breva sin apenas esfuerzo.
  Una chica de 42 años, que se considera ella misma una fanática de la política, caprichosa, temida, y muy consentida en las filas de CIU, que atravesaba un mal momento tal como sabía su compañero Joan Sanahuja (CIU) (52.600€), que había perdido la ilusión , a pesar de los 46.204,33 €/año que se ha llevado a la saca durante 8 años.
  Amante de los animales como su compañera de ERC, Silvia Guillen, la alcaldable de ERC, La persona de Molins de Rei que ha fet més pels animals i el medi natural, que se ha despedido a la francesa como lo hizo Frank(ICV), y no ha podido esperar a solucionar lo que porta 40 anys d’espera como la modificació del Pla General Metropolità per urbanitzar la zona de Vallpineda.
  La realidad es cruda y la política y los fanatismos son la religión de nuestros dias , Los seminarios y los conventos están vacios.
  ¿Se va a casa seva per ser feliç? , Si todo fuese tan sencillo…… ,

 • Pingback: Joan Ramon Casals: "Puc explicar-li a Junqueras com es paga a la hisenda catalana i com es fan polítiques d'ocupació" | Viu Molins de Rei()