Una fuita d’aigua al carrer Poeta Mateu Janés obliga a tallar el trànsit i reconstruir un mur

Es produeix una fuita d’aigua al carrer Poeta Mateu Janés que obliga a tallar el trànsit de vehicles i a reconstruir un dels murs de l’aparcament de zona blava. Els veïns dels carrers Roger de Llúria, Àngel Guimerà i Poeta Mateu Janés s’han quedat sense subministrament d’aigua durant unes hores. 

L'accés de vehicles al trànsit està tallat per Poeta Mateu Janés // Jose Polo

L’accés de vehicles al trànsit està tallat per Poeta Mateu Janés // Jose Polo

Una fuita d’aigua al carrer Poeta Mateu Janés detectada dimarts 24 a mig matí ha fet caure una paret de formigó a la zona d’aparcament de zona blava que hi ha entre la plaça de la Creu i les vies del tren. De fet, l’accés a l’aparcament ha quedat restringit i només s’hi pot entrar per l’altra banda ja que el trànsit del carrer Poeta Mateu Janés s’ha tallat fins que es reconstrueixi el mur que la força de l’aigua ha destrossat. Fins que es dugui a terme la reparació, el consistori habilitarà un pas de vehicles per accedir als aparcaments dels blocs de pisos més propers a la zona.

Aquesta incidència ha afectat els habitatges del carrer Poeta Mateu i Janés, però també als dels carrers Roger de Llúria i Àngel Guimerà. Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, els veïns han recuperat els servei d’aigua a les cinc de la tarda del mateix dimarts.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la pressió de la fuita de l’aigua també ha fet un gran forat sota terra en un dels punts de la zona afectada. Això farà que s’hagi de perforar el paviment per tal de posar ordre a tot allò que l’aigua es va emportar amb la seva força. Els responsables de la reparació s’han adonat d’aquesta circumstància al posar-se a treballar sobre el terreny dels fets. Això pot comportar que el tall de trànsit de vehicles s’allargui en el temps més del que estava previst en un primer moment.

  • Josep Raventós

    Les fuites d’aigua, per desgràcia, succeixen. El que ja no és necessariament obligatori que passi, és que no es detecti la fuita fins que un mur caigui.

    Té Aqualia alguna tecnologia implementada al sistema que li permeti detectar fugues d’aigua? L’Ajuntament introdueix en el contracte (vigent des del 1998 i francament millorable) l’obligatorietat de fer aquestes millores? Em temo que la resposta a ambdues preguntes és no.

    Continuem tenint una xarxa majoritàriament de fibrociment (seria massa agosarat insinuar que tractant-se del nucli de la vila, i per tant, probablement amb la part de xarxa més antiga i que part del problema és justament que la distribució en aquesta zona es fa encara en fibrociment?) i de moment res apunta a que s’estigui treballant per substituïr-la i sense cap tecnologia per controlar les pèrdues de la xarxa (més enllà dels numeros que fa Aqualia al final de l’any: tanta aigua he introduit al sistema menys tanta aigua que he facturat igual a aigua perduda).

    És evident que penso que el servei de subministrament d’aigua es pot gestionar directament des del municipi i que aposto perquè aixi es faci perquè a igual inversió igual qualitat i menor cost per l’usuari. Però tampoc nego la realitat que Aqualia té un contracte que s’extingeix el 2023. Per tant, el millorem o deixem que les coses “continuïn passant”?