Molins Camina veta Daniel Closa i Francisco Maya

L’assemblea de  Molins Camina ha expulsat de la formació a Daniel Closa i Francisco Maya, impedint que puguin formar part de la llista electoral. Closa aspirava a liderar la formació i Maya a formar part de la llista en representació de l’associació d’aturats que vol impulsar.

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera // Jose Polo

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera la jornada de presentació de candidats // Jose Polo

La candidatura ciutadana de Molins Camina no tolerarà ni a Daniel Closa ni a Francisco Maya dins del seu projecte polític. En una una assemblea extraordinària celebrada aquest dimarts han decidit vetar les seves candidatures. Closa aspirava a liderar el partit i Maya a formar part de la llista electoral. La decisió s’ha pres gairebé per unanimitat.

Els motius: “incomplir el codi ètic i els principis democràtics i polítics” de la candidatura ciutadana. Viu Molins de Rei ja va informar quan es van presentar les diferents del procés de primàries que aquestes dues persones podrien ser vetades i en una assemblea celebrada pocs dies després s’ha confirmat.

Daniel Closa, sense respectar l’assemblea

“Anteposar la seva postura individual sobre el projecte col·lectiu i no acceptar els mecanismes assemblearis” de la candidatura, aquests són els dos errors que ha comès, segons Molins Camina, Daniel Closa. Amb dotze vots a favor i només una única abstenció, la candidatura de Closa no podrà ser escollida al procés de votacions del partit. Els membres de Molins Camina no accepten a Closa ja que asseguren que “el seu programa polític no va passar per l’assemblea”, una obligació que tenien tots els candidats segons especificava el codi ètic de la candidatura.

Maya, acusat de xantatge

Francisco Maya en una roda de premsa de Molins Camina // Jose Polo

Francisco Maya en una roda de premsa de Molins Camina // Jose Polo

En el cas de Francisco Maya, el partit ha titllat el seu cas com a “especialment greu”, en violar el codi ètic, però alhora, “fer xantatge a Molins Camina”. Maya va dir en unes declaracions a aquest diari que si no entrava “en els tres primers llocs de la llista” marxaria a un altre partit per fer realitat la seva idea de creació de l’Associació d’Aturats vinculada a un partit polític. Al mateix temps, els membres de la formació defensen la independència dels moviments socials respecte de les institucions.

Maya creu que si la nova entitat dedicada a ajudar als aturats “no està dins de la política no pinta res”, segons ha afirmat en declaracions a Ràdio Molins de Rei. “És millor agafar la porta i marxar-se, i no passa res, perquè si això dins del programa polític d’un partit és una barbàrie potser és que jo estic equivocat”, ha indicat Maya a la ràdio municipal, on també s’ha reiterat en el seu suport a que l’Associació d’Aturats estigui finalment vinculada o no de manera directa a un partit polític.

El període d’eleccions primàries, obert al vot de tota persona empadronada a Molins de Rei, tindrà lloc el proper dissabte 7 de març a partir de les 10 del matí a la plaça de la Creu. Segons el comunicat del partit “la democràcia s’ha de protegir dels que busquen el profit personal per damunt dels interessos col·lectius”. “A Molins Camina hi cap tothom, però no a qualsevol preu”, sentencien.

Recomanacions personalitzades