Molins Camina comença el procés de primàries obertes presentant els candidats

Ana Aroca, Miguel Bautista, Raul Vaos i Miguel Ángel Pozo són els candidats confirmats que aspiren a ser cap de llista de l’agrupació d’electors Molins Camina. La candidatura de Daniel Closa serà vetada per l’assemblea. Les primàries obertes seran el 7 de març. 

D'esquerra a dreta: Bautista, Aroca, Vaos i Pozo, candidats a liderar Molins Camina // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Bautista, Aroca, Vaos i Pozo, candidats a liderar Molins Camina // Jose Polo

Quatre persones optaran a ser el cap de llista de l’agrupació d’electors sorgida de Podemos, Equo i Procés Constituent. Ana Aroca, Miguel Bautista, Raul Vaos i Miguel Ángel Pozo competiran per ser la cara visible de Molins Camina a les eleccions municipals del mes de maig. Lucas Silvano Ferro, secretari municipal de Podemos Molins de Rei, no serà candidat a l’alcaldia, trencant moltes de les travesses.

Les primàries obertes es duran a terme el 7 de març amb una jornada de votació a la Plaça de la Creu on tota persona que estigui empadronada a Molins de Rei podrà votar, independentment de si es militant d’algun dels partits que formen part de Molins Camina. Tots els candidats són cares noves dins la política local de Molins de Rei i comporten perfils diferents.

Una quarantena de persones van escoltar els primers discursos dels candidats a alcaldables a la sala d’actes de la Federació Obrera. Ara comença una campanya que serà breu però s’espera intensa, com a mínim a escala interna.

Ana Aroca durant la seva intervenció // Jose Polo

Ana Aroca durant la seva intervenció // Jose Polo

Ana Aroca, democràcia ciutadana

La primera candidata a presentar-se va ser Ana Aroca, membre del cercle de Podemos Molins de Rei. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses és tècnica a l’Ajuntament de Rubí i, per tant, té coneixements de com funciona un ajuntament, especialment en la seva vessant econòmica. “Subscric al 100% tots els punts programàtics i el codi ètic de Molins Camina”, va afirmar al principi del seu discurs. I és que Aroca ha estat una de les persones que s’ha implicat en la creació d’aquesta agrupació d’electors des del principi. “Vull que tot el poble se senti part de l’equip de govern”, va dir la molinenca, que va basar bona part del seu discurs en una defensa ferma de la participació ciutadana en la presa de decisions. “Molins Camina és l’esperança del canvi a Molins de Rei”, va sentenciar il·lusionada.

Miguel Bautista dirigint-se al públic // Jose Polo

Miguel Bautista dirigint-se al públic // Jose Polo

Miguel Bautista, l’ala crítica de Podemos

Canya a la casta. El segon candidat en pujar al faristol va ser Miguel Bautista, representant dels sectors crítics de Podemos a Molins de Rei. Bautista forma part de Podemos Unidos, un dels moviments que es va enfrontar al sector oficial de Podemos a Catalunya liderat per Gemma Ubasart i del qual forma part el també molinenc Alejandro Pérez. Bautista, veí de Vallpineda i actualment a l’atur després de treballar com agent cívic de l’Ajuntament de Molins de Rei en un dels recents plans d’ocupació, va fer el discurs més dur de tots. “Estem farts de polítics que es volen eternitzar a la butaca per enriquir-se”, va dir amb vehemència. Va centrar-se a parlar de temes de lluita social per “ajudar aquells que més ho necessiten”. “Volem un ajuntament del poble i per al poble”, va etzibar per acabar.

Raul Vaos, el candidat d'Equo, durant els seu discurs // Jose Polo

Raul Vaos, el candidat d’Equo, durant els seu discurs // Jose Polo

Raúl Vaos, el candidat d’Equo

Equo tindrà un candidat en les primàries de Molins Camina. Raul Vaos va néixer a Còrdoba i porta a Molins de Rei 14 anys. En aquests moments estudia per superar les proves d’accés a la universitat per a majors de 45 anys. Va ser un dels fundadors de CCOO a Esplugues i, tot i que el seu punt diferencial es la defensa dels valors ecologistes i de l’anomenada “ecologia política”, és hereu de les lluites obreres dels anys 70. “Vull impulsar un pla de rescat ciutadà perquè aquest és l’esperit d’aquesta candidatura”, va defensar durant el seu discurs. “Un alcalde ha de ser proactiu per motivar el canvi que necessita Molins de Rei i reactiu per saber posar solució als problemes”, va explicar. “Vull construir una societat millor per al meu fill”, va assegurar al final apel·lant a l’emoció.

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo, la força del Canal

“Vaig poder estudiar arquitectura tècnica gràcies a la feina dels meus pares i ara vull construir una societat millor”, va dir Miguel Ángel Pozo, resumint en una frase la força del barri del Canal: obrers que van lluitar per donar-li una vida digna als seus fills i que ara volen apoderar-se de l’acció política i ser protagonistes de la presa de decisions. “Hem delegat la responsabilitat en gent no responsable”, va denunciar. Pozo va argumentar totes les seves afirmacions sense entrar en la desqualificació: “Crec en la democràcia i en una forma diferent de fer les coses perquè la meva convicció no és el poder sinó la transformació”, va ratificar mostrant un perfil més constructiu que destructiu que també ha demostrat en els seus articles d’opinió a Viu Molins de Rei.

Daniel Closa serà vetat

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera // Jose Polo

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera // Jose Polo

Una cinquena candidatura es va presentar a la Federació Obrera. Abans de començar, Daniel Closa va escoltar com membres de Molins Camina l’alertaven que la seva candidatura a cap de llista patia el risc de ser vetada per l’assemblea de l’agrupació d’electors per “incompliment del codi ètic per insultar diferents membres de la formació en espais públics”. A més, fonts de Molins Camina han informat a Viu Molins de Rei que Closa ha creat un “programa electoral sense passar per assemblea incomplint el codi ètic”. La decisió definitiva es prendrà en una assemblea convocada el pròxim dimarts 24 de febrer però tot apunta a què aquesta candidatura no serà acceptada. L’enginyer industrial amb experiència en diferents països va denunciar que a Podemos Molins li havien “tancat les portes”. Tot i això, va decidir presentar-se.

D’altra banda, també es van presentar els candidats a formar part de llista però sense ambició per liderar-la, que també seran votats en les primàries obertes del 7 de març. Aquest són Ivan Torres, Maria Teresa Polo, Lucas Silvano Ferro, Helena Cano, Joan Albert Barrios, Mercedes Cano, Albert Ferrer, Pedro Ríos, Montse Serra i Francisco Maya. Aquest últim també podria ser vetat per “avantposar el projecte personal al col·lectiu fent xantatge a la candidatura Molins Camina a través d’un mitjà de comunicació local”. I és que Maya va declarar a Viu Molins de Rei que si no entrava “en els tres primers llocs de la llista” marxaria a un altre partit per dur a terme el seu projecte d’ajuda als aturats i això no ha agradat gents a alguns dels seus companys de Molins Camina.

 • jaume

  No hi cap comentari de dclosa ????

 • dclosa

  Toda esta movida confirma los temores del fundador de Podemos, Pablo Iglesias , de no presentarse a las municipales por su temor a la aparición de aprovechados, trepas i escaladores.

  Hemos seguido muy de cerca dicha formación desde el principio de su 1ª asamblea en la Pça la Creu, y posteriores declaraciones públicas de sus miembros en Viu molins, Sis, sis, vuit Molins de Rey en Podem-Molins Facebook, y nos hemos dado cuenta que hay un descontrol en la formación, que van a salto de mata, y que cada cual puede hacer declaraciones públicas institucionales en nombre de Podemos que le de el gusto y la gana, sin ningún control ni filtro de alguna comisión, y ya desde el mes de julio ha llovido , aún sin sede social y con ausencia de un portavoz oficial.
  Recientemente hemos podido leer en Viu molins unas declaraciones de alguien que usa el apodo, no sabemos si validado o no por Viu molins , alguna veces como aperez, otras como Alejandro Perez , que no sabemos si es el virtual o el auténtico candidato de esta formación que se presentó con apoyos , tal como nos decía (varón rojo) avalado por los Circulos de EL PRAT, SANT FELIU, para las próximas autonómicas, “Neix una asociació de suport als aturats a Molins de Rei” /19/02/ José Polo, diciendo : “Molins-camina es una candidatura abierta, que surge desde abajo. Francisco Maya se presenta a las primarias con esta postura y opinión propia. Serán los y las vecinas de Molins quienes, con su voto, decidirán si va en las listas o no. Las primarias se celebrarán el próximo 7 de marzo y todo el
  mundo puede votar”. Se contradice con los que nos dice el periodista de éste artículo : Francisco Maya. podria ser vetat per “anteposar el projecte personal al col·lectiu fent xantatge a la candidatura Molins-Camina a través d’un mitjà de comunicació local”. I és que Maya va declarar a Viu Molins de Rei que si no entrava “en els tres primers llocs de la llista” marxaria a un altre partit per portar a terme el seu projecte d’ajuda als aturats i això no ha agradat gents a alguns dels seus companys de Molins-Camina. Creo que todo ello es consecuencia de la diarrea mental del Sr. Pèrez con su ideas leninistas y fraselogia , que demuestra su talante, como : “El sentir de muchxs aquí, que la construcción de un país va más allá de las lenguas”, “Es más importante la constitución material que no la formal, la de los epifenomenos, la de las banderas y trapos varios”, “Una construcción nacional y un proyecto de país NUNCA se indexa en la lengua, Este debate del catalán es ABSURDO y a mi me pone especialmente nervioso”, “Si tenemos que hablar catalán para ser independentistas apaga y vámonos”, “Si tenemos tan poca catadura ética y política como para tener que concentrarnos unicamente en la lengua como proyecto de emancipación nacional NO MERECEMOS NINGUNA INDEPENDENCIA”.
  Los que asistimos en el evento del día 20 nos sorprendió que él que dirigiese de nuevo el cotarro fuese el Sr. Alejandro Pérez, que aún sabiendo todos que fue uno de los impulsores de podemos-Molins, actualmente no tiene cargo alguno en la formación municipal, excepto el de cargo honorífico, , ni és Secretario General, ni forma parte del Consejo Ciudadano, ni ha sido elegido representante de nada en
  ninguna asamblea de Molins-camina, y sin embrago no deja deja, conjuntamente con un tal Francisco Silva de Sant Feliu, de menear las cerezas.
  Hay que felicitar ante todo a los candidatos que se presentaron, que a pesar de que en algunos se les ve un claro oportunismo (varón rojo) , y están cojos en algunos aspectos, se les ve con voluntad. Esperemos que antes del día 7 de Marzo nos hagan llegar su particular programa electoral, sopena de ser vetados por el “politburó” como previsiblemente lo sea el Sr. Francisco Maya. Nos decepcionó totalmente la intervención en el atril del Sr. Joan Albert Ferrer , de 17 años, que no estuvo a la altura del aval que en su día recibió del Circulo para ser candidato al Consejo Ciudadano nacional. Tampoco nos gustó el desliz que tuvo el Sr. Miguel Angel Pozo en confundir el barrio de La llave de oro con el mal llamado barrio de la Incresa , Tampoco nos gustó las acusaciones sin pruebas a nivel municipal del Sr. Miguel Bautiata , de que “els polítics que es volen eternitzar a la butaca per enriquir-se”, y de que
  le duele en el alma ver planteamientos politicos de inversiones millonarias, al hablar frívolamente de tanto dinero para la nueva biblioteca del Moli, le produce escalofríos democráticos, Estaría bien que nos explicase las causas de la destitución de su compañero de partido Podemos Unidos, Sr. Enric Martínez.
  No tenemos constancia de lo que nos dice el periodista, de si va ser abans de començar o mentre, el Sr. Daniel Closa va escoltar o no, com un membre o membres de Molins Camina l’alertaven que la seva candidatura a cap de llista patia el risc de ser vetada per l’assemblea de per “incompliment del codi ètic per insultar diferents membres de la formació en espais públics”. i que fonts de Molins Camina han informat a Viu Molins de Rei que Closa ha creat un “programa electoral sense passar per assemblea incomplint el codi ètic”., y de que éste señor va “denunciar” de que a Podemos Molins se li havien “tancat les portes”. ¿Dónde está la denuncia y cuando se presentó? , Sabemos que no es muy agradable ser periodista en Molins de Rei, y tenemos nuestra dudas de ai tiene constancia fehaciente para apoyarse en todo eso que dice o son ocurrencias e invenciones suyas o le han dicho lo que tiene que escribir en su artículo,…..
  Los que asistimo en la 2ª asamblea de Molins-camina, vimos con nuestro propios ojos las personas que hicieron el juramento y firma de las hojas de compromiso del Manifest i el Codi Etic de Molins-camina
  , y que salieron a la palestra , con mayor o menor nerviosismo y acierto, presentaron verbalmente sus
  motivaciones i la biografías de acuerdo con el REGLAMENT DE LES PRIMÀRIES OBERTES CIUTADANES DE MOLINS-CAMINA , Los que asistimos, incluidos periodistas, no tenemos constancia de trileros, al final de la asamblea y a escondidas de la asamblea , escogiesen caprichosamente sólo a 4 candidatos, argumentando derecho a veto. Tal como dice el reglamento a las primarias, aprobado en la 1ª asamblea de Molins-camina el día 6 : “L’assemblea de Molins camina tindrà dret a veto” , pero… ¿ Qué és una asamblea, una decisión de unos manejadores de cotarro entre bambalinas ó un acto o una reunión de personas que pertenecen a la organización?. El reglamento también decía : “Recordatori: no cal aval per presentar la candidatura, tan sols signar el manifest i el compromís ètic”. No hay más legalidad ni se aceptan falsas excusas que lo que se refleja en los documentos de juramento firmados por los candidatos, y no puede haber menos candidatos que los candidatos que aparecen
  en dichos juramentos. Si se quiere vetar a alguien debe discutirse y hacerse en soberana asamblea. Si hay verdadera “transperéncia” en el proceso, esperemos que se publique cuanto antes el acta de la
  asamblea y que podamos salir de dudas.
  Posiblemente ese Sr. Closa , sea demasiado anciano, no tenga whatssap en su movil, no sepa manejar Internet, ni sepa de votaciones virtuales como las hacen tan modernamente en podemos, La edad no
  perdona…. Hemos podido leer en la prensa el barómetro del CIS – Enero 2015, el bajón impresionante de la tendencia de voto de Podemos, de los mayores de 55 años, pasando del 20% al 5% , Un
  anciano en sus filas, que supongo sabrá algo de pagos de IBI, de recibos de agua, de pagos de cuotas de hipotecas, de crear una familia, etc que algunos de los candidatos presentados, les podría ir bien para mejorar los resultados. ¿ No les parece?

  • Alejandro Pérez

   Lo que es gracioso de este comentario es que se llega a decir, con unas líneas de diferencia, que hay un descontrol en la formación para luego afirmar que yo, Alejandro Pérez, controlo el cotarro. A ver, ¿En qué quedamos? ¿Hay un descontrol o un control?

   Personalmente opino que la asamblea de Molins camina es bastante madura y aunque hay una enorme libertad, cabe todo el mundo pero no cualquier cosa. Los métodos asamblearios siguen estando por encima y por delante de cualquier método personalista o de intereses individuales y de ahí que desde la asamblea se hayan propuestos dos vetos. Opino que es un buen mecanismo de protección democrática frente a las amenazas varias de trepas o personas que no comparten los principios y valores de Molins camina.

   El comentario habla mucho sobre mi de manera un poco contradictoria, no entro en personalismos. No formo parte de listas ni formo parte de ningún órgano de dirección de Podem Molins por lo tanto no sé donde ves tanto problema. La asamblea y las personas que la componen deciden libremente.

   • dclosa

    Si es Usted el alejandro pèrez , el verdadero, se contradice constantemente, Un cosa es controlar las asambleas impidiendo de que existan otros moderadores y otra cosa es controlar un partido, Veo que con eso de los vetos no ha tenido en cuenta eso de “métodos asamblearios” que usted dice, más bien métodos en “petit comite” , ya que todo esto no consta en ninguna acta publicas que han editado en su bogspot ,, ¿ Como sabe qué personas no comparten los principios y valores de Molins camina, si no les pregunta ni lo debaten en asamblea y lo hace constar en las actas? , ¿Acaso Usted es distinto a los demás y tiene poderes adivinatorios sobrenaturales?
    De momento aún sabemos leer lo que yo he escrito, Usted no forma parte de ningún órgano de dirección de podemos-Molins, Ya he dicho que Usted tiene el mérito de ser uno sus fundadores, El problema es que a Usted, desde fuera, siempre se le vé dirigiendo el cotarro y no deja a otros moderadores, tal como se puede leer en el documento de su blogspot.com.es : Compromís ètic i organitzatiu del cercle Podem Molins, inclumpliéndolo olimpica y constantemente dicho compromiso. La asamblea y las personas que la componen deciden libremente si se les deja expresar libremente, y no se les coacciona constantemente con amenazas.

    • Alejandro Pérez

     Dclosa, debe usted diferenciar Podemos Molins de Molins camina. Son dos asambleas distintas e independientes. De todos modos, yo he sido moderador de tan sólo 3 asambleas, como usted ya sabe M.B, F.S. Y L.F. han sido también moderadores en las últimas 3 asambleas que se han realizado de podemos molins.

     En molins camina se han celebrado únicamente dos asambleas. Se me propuso moderar la asamblea del viernes ya que era de los pocos de la asamblea que no presentaba candidatura a las listas, lo que me hacía la persona más imparcial. Como mínimo, persona no interesada (ya que, repito, el resto de integrantes presentaban su candidatura en unas primarias abiertas).

     • dclosa

      “Excusas de mal pagador” que no convencen a nadie,, ¿Tan pocos son los militantes en Molins-camina , en Equo o en Proces Cosntituent, que tenga que ser Usted precisamente el que se elija como automoderador de la 2ª asamblea, por ser uno de los pocos militantes que no se presentaba en candidatura a las listas ?, ¿No és un poco raro todo eso?

     • marc

      Si ja sabem que guanya miguel angel pozo. Apostes ? Es l’unic qie surt donant opinio o ningu de podemos diu res. Sr Closa com s”atreveix de presentar un programa a Molins Camina si una vegada s”acaba el discurs de la casta , molta filosofia i cap proposta concreta

     • dclosa

      marc : Las opiniones en Viu molins del Sr. Angel Pozo son repetitivas de lo que todos ya sabemos y no aporta nada, ni ninguna posición o criterion , ni de él ,ni de podemos-Molins. Es simplemente para dejarse ver… Espero que nos presente su programa cuanto antes, ¿ O se cree que le vamos avotar por su cara bonita? , Yo me inclinaria más por la Sra. Ana Maria Aroca, que a pesar de suº poca experiéncia que puede aportar per tant, té coneixements de com funciona un ajuntament, especialment en el seu vessant econòmic. al estar poco tiempo en un Plan de Ocupació del Ajuntament de Rubí , es licenciada y quizás en un futuro pueda entender algo del Presupuesto Municipal. También esperamos que presente su programa, ya que de no ser así solo le la van a votar los 40 de siempre, entre amigos y familiares de todos, La votaron para Consejo Ciudadano sacó 20 votos de los 40 votantes virtuales. Ahora los votos son de verdad con urnas y papeletas y no virtuales. Esto eś lo que les dá miedo a los que dirigen el “cotarro”, el no poder controlarlo.
      No entiendo muy bien lo que quiere decir con eso de casta, discurs, filosofia, proposta, Daniel Closa, Se nota que Usted no estaba presente en la asamblea, Quiere opinar y no sabe de qué

     • marc

      Encara no he vist cap proposta per part de Molins Camina solament llegeixo critiques sense aportar res mes que filosofia.I com sembla que lu agraden les apostes surt miguel angel pozo persona del aparell. Cap altre persona ha tingut la plataforma i el recolçament de Podemos. Existeix la cpntradiccio d’alejandro perez que diu que son coses diferents i als cartells de molins camina apareix podemos

     • dclosa

      marc : ¿Cómo que no ha visto ninguna propuesta de Molins-camina? , Lástima que no asistiese…. En la asamblea del día 20 aparecieron en el púlpito los parlamentos y las propuestas de aspirantes a alcalde y a regidores, La propuesta de la Sra. Aroca fue “obviamente” la subscripción a El Manifest y al Codi Etic de Molins-camina, que momentos antes había firmado, Del Sr. Ferreiros : acusar, sin pruebas, de que los ediles municipales actuales volen eternitzar a la butaca per enriquir-se”, Del Sr. Vaos : nos introduce eso nuevo y nos confunde, de pla de rescat , proactiu i reactiu ¿reacción orgánica o inorgánica?, ¿ endotérmica o exotermica? , Del Sr. Pozo : la confusión de que el barrio de La Llave de Oro/Castaños és Incresa. y deducible de sus escritos vacios e intranscendentes en Viu molins un perfil més constructiu que destructiu que el de algunos dirigentes de su partido que son marxistas, leninistas, stalinistas, etc, ¿ Quiere más propuestas? , ¿El Sr. Pozo ha tingut la plataforma i el recolçament de Podemos? , ¿ Cuando ? , ¿ Dónde? . En una cosa tiene la razón , en las contradicciones constantes del Sr alejandro pérez, y diarrea mental que no convencen a nadie.

 • Pingback: Molins Camina veta Daniel Closa i Francisco Maya | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: 2 dels 4 candidats a liderar Molins Camina es retiren de les primàries | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Raúl Vaos: Codi ètic, punts de ruptura i rescat ciutadà | Viu Molins de Rei()