Molins Camina comença el procés de primàries obertes presentant els candidats

Ana Aroca, Miguel Bautista, Raul Vaos i Miguel Ángel Pozo són els candidats confirmats que aspiren a ser cap de llista de l’agrupació d’electors Molins Camina. La candidatura de Daniel Closa serà vetada per l’assemblea. Les primàries obertes seran el 7 de març. 

D'esquerra a dreta: Bautista, Aroca, Vaos i Pozo, candidats a liderar Molins Camina // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Bautista, Aroca, Vaos i Pozo, candidats a liderar Molins Camina // Jose Polo

Quatre persones optaran a ser el cap de llista de l’agrupació d’electors sorgida de Podemos, Equo i Procés Constituent. Ana Aroca, Miguel Bautista, Raul Vaos i Miguel Ángel Pozo competiran per ser la cara visible de Molins Camina a les eleccions municipals del mes de maig. Lucas Silvano Ferro, secretari municipal de Podemos Molins de Rei, no serà candidat a l’alcaldia, trencant moltes de les travesses.

Les primàries obertes es duran a terme el 7 de març amb una jornada de votació a la Plaça de la Creu on tota persona que estigui empadronada a Molins de Rei podrà votar, independentment de si es militant d’algun dels partits que formen part de Molins Camina. Tots els candidats són cares noves dins la política local de Molins de Rei i comporten perfils diferents.

Una quarantena de persones van escoltar els primers discursos dels candidats a alcaldables a la sala d’actes de la Federació Obrera. Ara comença una campanya que serà breu però s’espera intensa, com a mínim a escala interna.

Ana Aroca durant la seva intervenció // Jose Polo

Ana Aroca durant la seva intervenció // Jose Polo

Ana Aroca, democràcia ciutadana

La primera candidata a presentar-se va ser Ana Aroca, membre del cercle de Podemos Molins de Rei. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses és tècnica a l’Ajuntament de Rubí i, per tant, té coneixements de com funciona un ajuntament, especialment en la seva vessant econòmica. “Subscric al 100% tots els punts programàtics i el codi ètic de Molins Camina”, va afirmar al principi del seu discurs. I és que Aroca ha estat una de les persones que s’ha implicat en la creació d’aquesta agrupació d’electors des del principi. “Vull que tot el poble se senti part de l’equip de govern”, va dir la molinenca, que va basar bona part del seu discurs en una defensa ferma de la participació ciutadana en la presa de decisions. “Molins Camina és l’esperança del canvi a Molins de Rei”, va sentenciar il·lusionada.

Miguel Bautista dirigint-se al públic // Jose Polo

Miguel Bautista dirigint-se al públic // Jose Polo

Miguel Bautista, l’ala crítica de Podemos

Canya a la casta. El segon candidat en pujar al faristol va ser Miguel Bautista, representant dels sectors crítics de Podemos a Molins de Rei. Bautista forma part de Podemos Unidos, un dels moviments que es va enfrontar al sector oficial de Podemos a Catalunya liderat per Gemma Ubasart i del qual forma part el també molinenc Alejandro Pérez. Bautista, veí de Vallpineda i actualment a l’atur després de treballar com agent cívic de l’Ajuntament de Molins de Rei en un dels recents plans d’ocupació, va fer el discurs més dur de tots. “Estem farts de polítics que es volen eternitzar a la butaca per enriquir-se”, va dir amb vehemència. Va centrar-se a parlar de temes de lluita social per “ajudar aquells que més ho necessiten”. “Volem un ajuntament del poble i per al poble”, va etzibar per acabar.

Raul Vaos, el candidat d'Equo, durant els seu discurs // Jose Polo

Raul Vaos, el candidat d’Equo, durant els seu discurs // Jose Polo

Raúl Vaos, el candidat d’Equo

Equo tindrà un candidat en les primàries de Molins Camina. Raul Vaos va néixer a Còrdoba i porta a Molins de Rei 14 anys. En aquests moments estudia per superar les proves d’accés a la universitat per a majors de 45 anys. Va ser un dels fundadors de CCOO a Esplugues i, tot i que el seu punt diferencial es la defensa dels valors ecologistes i de l’anomenada “ecologia política”, és hereu de les lluites obreres dels anys 70. “Vull impulsar un pla de rescat ciutadà perquè aquest és l’esperit d’aquesta candidatura”, va defensar durant el seu discurs. “Un alcalde ha de ser proactiu per motivar el canvi que necessita Molins de Rei i reactiu per saber posar solució als problemes”, va explicar. “Vull construir una societat millor per al meu fill”, va assegurar al final apel·lant a l’emoció.

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo, la força del Canal

“Vaig poder estudiar arquitectura tècnica gràcies a la feina dels meus pares i ara vull construir una societat millor”, va dir Miguel Ángel Pozo, resumint en una frase la força del barri del Canal: obrers que van lluitar per donar-li una vida digna als seus fills i que ara volen apoderar-se de l’acció política i ser protagonistes de la presa de decisions. “Hem delegat la responsabilitat en gent no responsable”, va denunciar. Pozo va argumentar totes les seves afirmacions sense entrar en la desqualificació: “Crec en la democràcia i en una forma diferent de fer les coses perquè la meva convicció no és el poder sinó la transformació”, va ratificar mostrant un perfil més constructiu que destructiu que també ha demostrat en els seus articles d’opinió a Viu Molins de Rei.

Daniel Closa serà vetat

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera // Jose Polo

Daniel Closa al faristol de la Federació Obrera // Jose Polo

Una cinquena candidatura es va presentar a la Federació Obrera. Abans de començar, Daniel Closa va escoltar com membres de Molins Camina l’alertaven que la seva candidatura a cap de llista patia el risc de ser vetada per l’assemblea de l’agrupació d’electors per “incompliment del codi ètic per insultar diferents membres de la formació en espais públics”. A més, fonts de Molins Camina han informat a Viu Molins de Rei que Closa ha creat un “programa electoral sense passar per assemblea incomplint el codi ètic”. La decisió definitiva es prendrà en una assemblea convocada el pròxim dimarts 24 de febrer però tot apunta a què aquesta candidatura no serà acceptada. L’enginyer industrial amb experiència en diferents països va denunciar que a Podemos Molins li havien “tancat les portes”. Tot i això, va decidir presentar-se.

D’altra banda, també es van presentar els candidats a formar part de llista però sense ambició per liderar-la, que també seran votats en les primàries obertes del 7 de març. Aquest són Ivan Torres, Maria Teresa Polo, Lucas Silvano Ferro, Helena Cano, Joan Albert Barrios, Mercedes Cano, Albert Ferrer, Pedro Ríos, Montse Serra i Francisco Maya. Aquest últim també podria ser vetat per “avantposar el projecte personal al col·lectiu fent xantatge a la candidatura Molins Camina a través d’un mitjà de comunicació local”. I és que Maya va declarar a Viu Molins de Rei que si no entrava “en els tres primers llocs de la llista” marxaria a un altre partit per dur a terme el seu projecte d’ajuda als aturats i això no ha agradat gents a alguns dels seus companys de Molins Camina.

Recomanacions personalitzades