Pere Garcia serà el candidat d’Iniciativa

Els ecosocialistes escullen Pere Garcia com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals. Garcia ha aconseguit 127 vots en el procés de primàries, superant l’altra candidata, Josefina Pérez, que n’ha obtingut 92 suports.

Pere Garcia al Carrer Major // Iniciativa per Molins de Rei

Pere Garcia al Carrer Major // Iniciativa per Molins de Rei

A uns 100 dies de les eleccions municipals, Iniciativa per Molins de Rei ha escollit cap de llista. Pere Garcia ha guanyat les peleccions primàries celebrades a Iniciativa superant Josefina Pérez. En un procés que ha tingut 221 participants, Garcia ha obtingut 127 vots i Pérez 92. A més, s’ha registrat un vot nul i un vot en blanc.

“Estic molt il·lusionat amb poder encapçalar el projecte d’Iniciativa”, diu Garcia en declaracions a Viu Molins de Rei. Segons l’ecosocialista, el seu objectiu és “continuar amb el projecte transformador de Molins de Rei que Iniciativa va començar ja fa uns anys i que s’ha aturat després de les passades eleccions municipals”. Per tant, Garcia vol canviar el rumb polític de Molins de Rei per tornar-lo a portar en la línia que duia fins ara fa 4 anys.

Creació d’una empresa pública

Durant els últims dies els dos candidats a liderar Iniciativa han expressat part del seu programa polític en diferents actes. Un dels trets definitoris de Garcia és la intenció de “municipalitzar serveis” mitjançant la creació d’una empresa pública. “Fa uns anys es van privatitzar uns serveis que hem de recuperar”, indica l’alcaldable. “Seria una manera de generar llocs de treball per la gent de Molins de Rei”, sentencia. Començaria, però, fent “un estudi de viabilitat” de la seva proposta. Els dos primers serveis que planteja municipalitzar serien l’aigua i la jardineria.

A més, Garcia vol donar una empenta al comerç de proximitat del municipi apostant per “la peatonalització total del Centre Vila”. “Hem de fer un Centre Vila amable per la gent on es pugui anar a peu”, afirma. El nou líder d’Iniciativa també aposta per generar activitat comercial als barris, fer auditories energètiques i crear un pla de rescat social per ajudar els molinencs que ho estan passant pitjor, entre altres idees.

Del taller mecànic a l’Ajuntament

Nascut el 1949 a Molins de Rei, el candidat ecosocialista viu al Centre Vila. És tècnic superior d’Automoció, a més de reflexoterapeuta, quiromassatgista diplomat i socorrista. Professionalment té un taller d’automoció al barri del Canal, activitat que compagina amb la política.

Garcia va ser president del Foment Cultural i Artístic des del 2004 al 2009. Segons el partit és una persona “fortament compromesa amb les associacions de la vila, tant en l’àmbit esportiu com en l’educatiu”. Durant els últims mesos havia estat responsable d’acció política de la formació. Al mes de novembre Garcia va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Molins de Rei, substituint una de les figures més emblemàtiques de la història recent dels ecosocialistes molinencs, l’exalcalde Ivan Arcas. Pocs s’imaginaven que mesos després també el substituiria com a candidat a l’alcaldia.

 • dclosa

  Ante todo : Felicidades al alcaldable.
  Bueno,…. como pasa en cada remodelación de la Biblioteca, que perdemos una sábana, ya que en la última remodelación perdimos la fotocopiadora y nadie se quejo, parece que también entre un reportaje a otro del alcaldable de ICV , perdemos cosas , En la noticia del miércoles 18, el candidato quería munipalizar : el alumbrado (Citellum) , las cloacas (ACA) y la jardineria (Moix) , Hoy dia 19 solo :
  el agua (Aqualia) y la jardineria (Moix) , ¿Con tanta abigüedad , qué hará realmente cuando sea alcalde?
  De la entrevista en la Radio Municipal RMdR del jueves día 19, en un cosa tiene razón que entre los códigos éticos de otras formaciones de izquierda como podemos y el del compromis étic de confluència social, de 10 puntos, en 7 son coincidentes , Las únicas diferencias, nada críticas son :
  Por parte de podemos :
  1.2 Fer publiques les agendes
  1.4 Fer públics els criteris de contractació dels càrrecs de lliure designación (càrrecs de confiança)
  1.5 Posar un límit màxim a les donacions privades
  2.2 Renúncia explícita als crèdits bancaris
  2.3 No duplicar càrrecs en les institucions, excepte aquells vinculats a la seva condició de regidor/a.
  Y por parte de Confluencia social :
  1. Tractar amb respecte a tot el personal de l’Ajuntament i al conjunt de representants polítics, tant del Govern municipal com de l’oposició i no utilitzar ni la difamació ni l’insult com a part del discurs polític.
  2. Defensar la dignitat i l’honorabilitat personal quan aquesta sigui qüestionada sense fonaments per altres grups polítics, ciutadans o mitjans de comunicació.
  3. Respectar escrupolosament les incompatibilitats previstes per la normativa vigent. En cas de dedicació exclusiva remunerada a l’Ajuntament, no desenvolupar qualsevol altra activitat
  professional remunerada, la dedicació a l’Ajuntament ha de ser parcial i no exclusiva
  4. Rebutjar la marginació deliberada, la persecució encoberta i el desprestigi induït, motivat per diferències ideològiques o personals a qualsevol membre de la corporació, sigui del mateix grup polític o d’un grup diferent.
  5. Rebutjar tota pràctica de filtració o informació anònima.

  Realmente no veo el porqué de tanta autoexclusión y comunicados anti ICV , anti Guanyem, etc de podemos , si al final son los mismos perros con distintos collares.

 • Pingback: Ana Aroca i Ivan Torres encapçalaran la llista de Molins Camina | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Pere Garcia es presenta com a candidat d'Iniciativa amb un pla de rescat social | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'executiva d'Iniciativa per Molins de Rei dimiteix en bloc després del fracàs electoral | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()