Neix una associació de suport als aturats de Molins de Rei

Es crea l’Associació d’Aturats de Molins de Rei, una entitat amb ànims de lluitar pels interessos de les persones sense feina. El seu impulsor, Francisco Maya, està integrat en l’agrupació Molins Camina. 

Francisco Maya en una roda de premsa de Molins Camina // Jose Polo

Francisco Maya en una roda de premsa de Molins Camina // Jose Polo

Tot i que diferents poblacions del Baix Llobregat com Sant Vicenç o Sant Boi tenen una entitat dedicada a donar suport als aturats des dels inicis de la crisi econòmica, a Molins de Rei no s’havia impulsat cap iniciativa d’aquest tipus. Ara, al febrer de 2015, sorgeix l’Associació d’Aturats de Molins de Rei. Divendres dia 20 a les sis de la tarda es presenten formalment a l’Associació de Veïns del Canal.

L’objectiu: “posar la lupa en l’ocupació a Molins de Rei per intentar reanimar-la i donar suport a la gent aturada”, explica Francisco Maya, un dels impulsors, en declaracions a Viu Molins de Rei. Tot i això, Maya alerta que l’estratègia per aconseguir aquests objectius és diferent a la d’altres associacions similars. “Nosaltres volem assaltar l’Ajuntament per posar l’administració al servei de la gent que veritablement ho necessita”, especifica.

El mètode: formar part de Molins Camina. Maya es presentarà a les primàries d’aquesta agrupació d’electors i declara: “Si no entro en els tres primers llocs de la llista marxaré a un altre partit on pugui dur a terme la meva idea”. En resum, vol ser regidor sigui com sigui per tractar de fer realitat les idees de l’Associació d’Aturats de Molins de Rei. Porta mesos movent-se i buscant suport per intentar fer arribar el seu missatge als aturats molinencs.

Algunes de les seves propostes són incrementar en un 25% els recursos que l’Ajuntament destina a la creació d’ocupació, “incentivar de veritat” les empreses molinenques que contractin aturats i “dotar de dinamisme” els serveis de recerca de feina municipals. “Els aturats han de passar per molta burocràcia i necessitem un Ajuntament que sigui proactiu en ajudar als aturats a buscar feina”, sentencia el molinenc.

Recomanacions personalitzades