Els veïns del barri del Canal reclamen més vigilància i neteja després del ball de Carnestoltes

Fins aquest dilluns no s’han netejat les proximitats del nou espai juvenil i cultural Mariona, on es va celebrar el ball de Carnestoltes. Els veïns lamenten l’estat deplorable en què s’ha mantingut el parc de la Mariona i el Canal de la Infanta el diumenge després de la festa.

Un banc del parc de la Mariona el dia després de la festa // fotografia facilitada per un lector de Viu Molins de Rei

Un banc del parc de la Mariona el dia després de la festa // fotografia facilitada per un lector de Viu Molins de Rei

El parc de la Mariona i alguns carrers del barri del Canal han patit les conseqüències de la primera festa que s’organitzava al nou espai polivalent juvenil i cultural Mariona. Ampolles de begudes, tant de vidre com de plàstic, han estat l’estampa d’aquest diumenge al barri, causant un fort impacte entre els veïns.

“M’he quedat esgarrifat” explica Vicenç Fernández, membre de la junta de l’Associació de Veïns del barri del Canal, en declaracions a Viu Molins de Rei“Aquest matí he hagut de netejar ampolles de vidre trencades que hi havia al davant de l’escola Pont de la Cadena mentre uns nens corrien”, explica Fernández, qui tem que algú hagi pres mal al relliscar amb la quantitat de brossa acumulada a la via pública.

Mala coordinació

La neteja del parc de la Mariona no és responsabilitat directa de l’Ajuntament de Molins de Rei, sinó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i això, la coordinació entre el consistori i l’ens metropolità ha estat nul·la en aquesta ocasió. Fonts municipals indiquen a Viu Molins de Rei que s’ha pres nota de la situació. “Hem fallat en la coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, reconeixen. “Farem tot el possible perquè no es repeteixi l’episodi”, sentencien. El consistori sí que va habilitar un dispositiu de neteja especial als voltants de la carpa en els terrenys de responsabilitat municipal, però el gran gruix de la festa paral·lela a la que hi havia a la carpa es feia al parc, aprofitant la foscor i els bancs.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Vigilància, neteja i sancions

Des de l’associació de veïns del barri del Canal creuen que es podrien haver pres mesures per evitar la situació. Per una banda, no entenen com fins dilluns al matí no s’ha netejat l’espai i demanen un servei de neteja que actuï un cop s’hagi acabat la festa. Vicenç Fernández sentencia: “Si hi hagués hagut un servei de neteja diumenge al matí, no hi hauria tant d’impacte”.

A més, els veïns també reclamen una vigilància més estricta que impedeixi que es consumeixi alcohol a la via pública, i com a últim recurs, fer que es compleixin les ordenances. Unes normes que marquen que les multes per consumir a la via pública poden arribar als 300 euros. “El problema no és la carpa, és que la gent begui i embruti el barri”, explica Fernández, demanant que es faci el possible per controlar que els participants de la festa no beguin fora del nou espai polivalent que tot just s’estrenava aquest cop. De fet, els veïns veuen amb bons ulls que s’instal·li una zona de concerts per a les entitats, i no descarten fer-la servir per a algunes activitats.

 • MIQUEL

  mes vigilància i mes neteja…..I TANT!!!!!! Com no….el problema sempre és dels altres!!!!! Doncs NO senyor!!! el que ens hauriem de preocupar es d’erradicar el problema des de les arrels…es a dir l’EDUCACIÓ de qui tira les ampolles…..aquest es el veritable “problema” i el resultat de la societat i educació que tenim…..
  Que esta tot brut…CULPA DEL SERVEI DE NETEJA…….Que hi ha actes trinxeraires…CULPA DE LA GUARDIA URBANA…..
  A VER SI ABRIMOS LOS OJOS Y ATAJAMOS EL PROBLEMA DE RAIZ.

  • Pere

   MIQUEL , estic d’acord que cal educar i treballar el problema des de l’arrel, i un gran % ja ho fa bé..però que fem amb el % que no ho fa bé? els posem al parc a la cadira a reflexionar? d’acord, no tot es pot solucionar amb més neteja i més policia, no estem parlant de que el diumenge a les 8h estigui tot perfecte, però és INADMISSIBLE que durant TOTA la nit s’hagi fet botellón amb tota impunitat!!!! Jo vaig veure el que feia la Guardia Urbana…passar AMB EL COTXE pel centre o lateral del parc i l’ únic que feia era fer correr al jovent per amagar-se als portals o amagar les begudes a les papereres. Entenc que compleixen ordres i son uns treballadors més, per això cal preguntar als seus comandaments i als dirigents polítics, dues patrulles (COTXES) per controlar a centenars de joves en 15.000 metres quadrats? cap patrulla a peu??? ja se que fa fred..però home, podrien haver baixat del cotxe alguna vegada…diuen que va bé per estirar la cama quan portes moltes hores conduïnt..

   • miquel

    Totalment d’acord. Pero ho sento….haig de tornar……aixo amb educacio, ara no estariem aqui escribint…..torno a repetir. Tens rao.

 • dclosa

  Cada año con la misma comedia del Ayuntamiento, No hay año que por Carnaval no tengan que pedir disculpas (las disculpas cansinas de siempre, de las que ya estamos hartos) y de pelotas fuera, Un año que si el baile, otro año el cartel erótico, ahora la limpieza , que és culpa de la AMB ya que la gente de allí no trabajan los domingos…. ¿ Qué se pensaban que esa gente iría alli para rezar el santo rosario ? Una falta de coordinación y de profesionalidad al servicio público total. Menos mal que en las próximas elecciones no les vamos a votar.

 • Pingback: L’Ajuntament assumirà la neteja del Parc de la Mariona en ocasions especials | Viu Molins de Rei()