Els veïns de la Riera Bonet es mostren expectants davant el ball de Carnestoltes

El canvi d’ubicació del ball de Carnestoltes, que se celebrarà en una carpa provisional on anirà el nou equipament cultural i juvenil Mariona, crea expectació entre els veïns de la Riera Bonet, que no saben si es veuran afectats pel soroll i altres possibles problemes derivats de la festa. 

Els assistents, marxant en cercavila // Elisenda Colell

Veïns de la Riera Bonet durant la rua celebrada divendres // Elisenda Colell

Els veïns es mantenen expectants poc abans del ball de Carnestoltes. Enguany la festa serà a l’espai que ocuparà el nou equipament per a entitats juvenils al costat del Caprabo i el parc de la Mariona, molt proper al barri de la Riera Bonet. De moment, els veïns no desaproven el projecte, que ha d’acollir diferents concerts i festes diverses durant l’any, però són conscients que els pot dificultar la conciliació de la son de matinada.

Carlos Moreno, president de l’Associació de Veïns de la Riera Bonet, ha subratllat que els veïns no ho veuen amb mals ulls. “Cal esperar a veure com serà la nit de Carnestoltes”, indica en declaracions a Viu Molins de Rei. La festa se celebrarà en una carpa provisional i no insonoritzada.

Si les festes són puntuals Moreno no hi veu cap problema. “Una nit és una nit”, recorda, senyalant dies com Cap d’Any, Festa Major o Sant Joan. No obstant, des del barri no s’acaba d’entendre perquè s’ha allargat dues hores la festa, tal i com va avançar aquest mitjà. “Aquí, com a la plaça de la Llibertat, hi ha veïns afectats” sentencia Moreno, reclamant un tracte equitatiu amb els veïns del Centre Vila.

Ben a prop de la zona i del nou espai on es faran festes puntualment, es troba el local d’oci nocturn més gran de Molins de Rei, l’EiTwo. És habitual que les persones que viuen a les proximitats de la discoteca es queixin de les molèsties que solen causar els seus clients a altes hores de la matinada, així com de la brutícia que generen.

 • Neva

  Els veïns propers al lloc on han posat aquestes carpes (Mariona, Menéndez Pelayo, Carretera, etc) han passat una nit espantosa. Molts crits, molt soroll i molt incivisme. De 5 a 7 del matí ja era insuportable.
  És intolerable com ha quedat el Parc de la Mariona; aquest matí està així. Arbrers trencats, vidres, brutícia i tota mena de deixalles… impossible anar-hi, ni nens ni grans.
  Crec que s’ha de rectificar la ubicació d’aquestes carpes o posar un control per a aquests incívics que fan que un barri que ja està sempre molt brut, estigui encara pitjor.

 • Lluis Carrasco

  Algunes consideracions
  respecte a la celebració del ball de Carnestoltes en el Espai adjunt al Caprabo:

  Tothom
  sap que un celebració d’aquesta mena, porta “botellón”, bretolades, i sobre tot
  brutícia.

  Per la
  qual cosa era completament previsible el que succeiria i com estarien els
  voltants de l’activitat, per tant sense entrar en consideració de que aquest
  sigui o no el lloc me idoni per fer-ho, el que si que esta clar és que ha
  fallat estrepitosament la previsió del manteniment municipal i els serveis de
  neteja que lògicament desprès d’una activitat d’aquestes característiques, han
  d’actuar ràpidament per arranjar i netejar ràpidament les zones afectades per
  exemple des de les 6 del matí.

  Es inadmissible
  que les zones del Parc Mariona en la que habitualment juguen els infants,
  estiguin plenes de brutícia, amb ampolles trencades, etc. en un diumenge, dia
  de passeig familiar i d’us del Parc, Activitat que ningú ha pogut fer en tot el
  dia perquè avui a les 20 hores seguia tot igual de brut, sense que hagi
  aparegut cap servei de neteja.

  Malgrat
  els problemes que generen un ball d’aquest tipus son inevitables, s’agreugen i
  molt si no s’actua correctament pel que fa a l’arranjament i la neteja dels
  espais utilitzats i els dels voltants…

  Per
  tant en aquest cas evidentment la culpa es del brètols que embruten i trenquen,
  però en no actuar al menys posteriorment, la culpa es de l’administració que te
  l’obligació de fer-ho i no ho ha fet i això te el nom de negligència …

  Negligència:
  del llatí negligentia, és la manca de cura o la negligència. Una conducta
  negligent, generalment, implica un risc per a un mateix o per a tercers i es
  produeix per l’omissió del càlcul de les conseqüències previsibles i possibles
  de la pròpia acció.

  • Pere

   Fa 3 dies vaig fer comentari en la noticia http://www.viumolinsderei.com/2015/02/12/el-ball-de-carnestoltes-es-celebrara-al-nou-espai-polivalent-per-entitats/ on s’explicava el ball de carnestoltes en el nou espai polivalent, no havia de ser de ser gaire visionari per encertar el que passaria:

   “Totalment d’acord amb que s’han d’habilitar espais per a la gent jove de molins, però caldria fer un mapa i veure en quins llocs ja es tenen més “oci nocturn”, a aquesta zona ja tenim eitwo i el “botellodrom de molins” (parc mariona), sumant les atraccions per festa major i candelera. El que més em sorprèn és que l’ajuntament sigui rigorós amb l’aïllament acústic del eitwo (millorable per cert amb la terrassa a l’estiu) i un espai gestionat per l’ajuntament el seu aïllament acústic sigui una carpa!!! Puc entendre festes puntuals com ja pateixen els veïns de la plaça llibertat, però estem parlant de deixar un lloc fixe.

   Sr alcalde, li agradaria que el seu fill/ a es despertes per la nit en escoltar música i xivarri a sota de casa? Oi que no? doncs no ho vulgui pels demés!!

   Com es nota que arriben eleccions i cal guanyar vots, ara en vol comprar els joves a costa del descans dels veïns de la zona.”