El barri de la Riera Bonet surt al carrer per celebrar el Carnestoltes

Els veïns de la Riera Bonet celebren l’única festa de barri del Carnestoltes a Molins de Rei. Avis, nens i pares es disfressen per fer arribar la festa de la disbauxa. El centre cívic juga un paper important juntament amb l’associació de veïns per fer-lo possible.

Un descapotable antic passejava al Rei Carnestoltes // Elisenda Colell

Un descapotable antic passejava al Rei Carnestoltes // Elisenda Colell

Una cinquantena de famílies recorrien disfressats aquest divendres els carrers del barri de la Riera Bonet. Ja fa quatre anys que l’Associació de Veïns i el centre cívic del barri organitzen aquest Carnestoltes tan particular i alhora tan invisible per a la resta del municipi. De fet, aquesta és l’única festa de barri que commemora la festivitat del Carnaval a Molins de Rei.

Nens, molts nens, han gaudit de la festa. El més omnipresent ha estat el confeti i les serpentines que deambulaven pels carrers de la Riera Bonet. Però també hi havia famílies senceres, nadons en cotxets, àvies amb antifaços i pares i mares lluint les seves disfresses. Tampoc hi podia faltar un rei Carnestoltes, que dirigia el cercavila des d’un descapotable clàssic dels anys 60. La música enguany ha anat a càrrec del grup de percussió dels Dimonis Molins, una colla de foc acabada de néixer que ha sorgit de l’escissió amb els Diables de l’Agrupa.

Una oportunitat per dinamitzar el barri

Però la festa no només vol fer arribar el Carnestoltes al barri. És una oportunitat per crear un lligam amb el projecte Jugar i Llegir del centre cívic que treballa amb els infants de la Riera Bonet. “Volem implicar les famílies per què això sigui més que una ludoteca convencional” explica Irene Esparza, monitora del casal diari que es desenvolupa al centre cívic. Des de fa 2 anys, a part de celebrar el Carnestoltes, els pares i els infants dediquen una tarda a dissenyar les disfresses. Enguany emulaven un jardí, on els nens i nenes eren les flors i els adults els encarregats de fer-les créixer. “Participant d’aquestes activitats conjuntes les famílies es coneixen i es crea una xarxa, el barri està més viu”, diu la monitora en declaracions a Viu Molins de Rei.

En acabar el cercavila, s’ha dut a terme al centre cívic un berenar comú i una entrega de premis. La millor disfressa adulta l’ha aconseguit Ana Manzanares, recreant l’aplicació Whatsapp, mentre que en categoria juvenil ha anat a parar a un grup de noies adolescents vestides de jugadores de rugbi. El premi al millor pastís se l’ha endut Rosa López, amb un postre de taronja que els veïns han pogut tastar.

Recomanacions personalitzades