La CUP obre un procés per escollir els integrants de la seva llista electoral

La CUP recull propostes de noms de persones que podrien formar part de la llista electoral fins el 15 de febrer. Pot suggerir-se qualsevol persona, estigui lligada al partit o no. Una comissió analitzarà totes les propostes, contactarà amb elles i confeccionarà la llista abans de final de mes.

L'assemblea de la CUP es va fer a la Sala d'Actes del Poliesportiu Municipal // Jose Polo

L’assemblea de la CUP es va fer a la Sala d’Actes del Poliesportiu Municipal // Jose Polo

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Molins de Rei planteja una nova forma de confeccionar la seva llista electoral de cara a la properes eleccions municipals: qualsevol persona pot suggerir el nom de qui pensi que podria ser interessant que formés part de la llista del partit. Poden participar fent propostes tots els molinencs, siguin simpatitzants del partit o no, i el mateix passa amb el llistat de noms a suggerir. “Vulguin o no, això ja es veurà, ara l’important és llençar idees i noms”, remarca el portaveu del partit, Roger Castillo, demanant que siguin preferiblement gent amb bagatge en col·lectius socials.

El termini per participar en aquest procés participatiu és curt: una setmana. Els noms es poden fer arribar al correu electrònic del partit fins el 15 de febrer, quan es tancarà el recull de propostes. D’entre totes les sugerències passaran la primera fase tots aquells noms que s’hagin apuntat com a mínim tres vegades. “És un criteri per evitar que si hi ha un allau de propostes i logísticament no podem assumir contactar amb totes elles, triar aquelles que tinguin més suports”, apunta Castillo. Tot i això, els organitzadors resten oberts a incloure alguns que no hagin aconseguit tres suports però considerin interessants.

Amb el llistat de noms suggerits, del 16 al 24 de febrer hi haurà una comissió que contactarà amb les persones en qüestió per saber si estan interessats en formar part de la llista de la CUP. La comissió formada per membres de l’assemblea del partit confeccionarà una proposta de llista jerarquitzant els noms proposats i fent que es compleixi la paritat establerta per llei.

El procés finalitzarà el 25 de febrer, quan la CUP ratificarà la llista en una assemblea ordinària però oberta.

El camí a les municipals

En paral·lel a la confecció de la llista, la CUP ja treballa en la confecció del programa electoral. Aquest dissabte ha reunit una quarentena de persones que s’han repartit en diferents grups per treballar sis eixos programàtics: territori, economia, participació i apoderament, perspectiva de gènere, drets socials i cultura, lleure i esports. Els grups de treball organitzaran un seguit d’actes per aprofundir en les corresponents matèries. El primer d’ells serà al voltant de l’energia i cada dos setmanes s’anirà fent un tema diferent.

Recomanacions personalitzades