La PAH no cedeix i aconsegueix una victòria en el cas de Ramon Maglione

Una ocupació de la PAH Molins de Rei a la seu de La Caixa de la plaça de l’Ajuntament aconsegueix condonar el deute de Ramon Maglione amb l’entitat fins que aconsegueixi una feina digna. Maglione devia 10.000 euros al banc per una hipoteca contreta fa cinc anys.

Els activistes, celebrant la victòria // Elisenda Colell

Els activistes, celebrant la victòria // Elisenda Colell

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Molins de Rei entraven a la seu de La Caixa situada a la plaça de l’Ajuntament el divendres 30 de gener per fer pressió per solucionar el cas de Ramon Maglione, un afectat de Molins de Rei que acumulava un deute de 10.000 euros amb l’entitat bancària. “Vull que em doneu una resposta”, afirmava el Ramon. Ja fa cinc anys que es va veure obligat a deixar de pagar la hipoteca i augmentar el deute amb el banc i assegurava que “l’entitat no vol seure a negociar”.

L’objectiu de la mobilització era plantar cara als membres de CaixaBank i aconseguir condonar el deute. És a dir, no tenir l’obligació de pagar-lo fins que l’afectat no tingui una nòmina o contracte. “No volen arribar a cap acord, diuen que estic en contra de tot el que proposen i no és veritat”, sentenciava Maglione, fart de seure en taules de negociacions per no res. I és que l’afectat, es mostrava fart de “veure condonacions en aquest banc”, una solució que sempre havia reclamat per al seu cas però que l’entitat financera no li havia volgut donar.

Cartells i pancartes reivindicatives presidien el local durant unes hores // Elisenda Colell

Cartells i pancartes reivindicatives presidien el local durant unes hores // Elisenda Colell

Ramon Maglione, amb el compromís de la condonació del seu deute // Elisenda Colell

Ramon Maglione, amb el compromís de la condonació del seu deute // Elisenda Colell

En un primer moment, una trentena de persones de la PAH Molins de Rei van fer possible l’ocupació. “Estem disposats a passar la nit si cal”, deien alguns, que fins i tot van instal·lar una tenda de campanya. El color verd va tenyir la seu de La Caixa i des de fora s’empaperava el banc amb missatges protesta. Poc a poc, anaven arribant persones d’altres plataformes del Baix Llobregat: Cornellà, Sant Vicenç, Sant Feliu, Sant Boi i el Prat de Llobregat. Tots ells fent soroll amb consignes i xiulets.

La primera resposta va venir per part de la Guàrdia Urbana, que va alertar als activistes que desallotgessin el local. Ells no van cedir i van seguir pressionant. “No marxarem”, alertaven. A les deu del matí, mitja hora després de l’inici de l’acci´, el director de la seu bancària sortia del seu despatx per parlar amb l’afectat, i poc després es van iniciar les negociacions amb el departament de morositat del banc.

Finalment, la resposta: “Han acceptat la condonació”, deia Maglione clarament emocionat, després de passar-se vint minuts al telèfon. El deute de 10.000 euros no l’haurà de pagar fins que aconsegueixi una feina digna ja que després que el seu negoci s’enfonsés, les perspectives laborals d’aquest afectat són molt crues. A canvi, Maglione haura de cedir la vivenda al banc. Amb el paper entre els mans, i amb Maglione clarament emocionat, la victòria era evident. La PAH unida, jamás sera vencida“, ressonava a la seu de l’entitat.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “La PAH no cedeix i aconsegueix una victòria en el cas de Ramon Maglione

 1. dclosa
  05/02/2015 at 16:08

  Lo mejor para declararse insolvente es, como hacen la mayoría de las ingenierías financieras, ceder a tiempo el negocio ( berberecho) a hijos o familiares, y luego apuntarse a una plataforma.

 2. Moor
  06/02/2015 at 0:08

  Aneu amb retard, no? El 30 de gener ja va aparèixer aquesta notícia en un altre mitjà….
  Potser no cal dedicar tants esforços a quedar bé amb els polítics que visiten la fira i sí reflexar quan toca les lluites dels moviments socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *