Lluís Carrasco: Ens agradaria un govern sense mentides i que defensi la majoria social

LluisCarrasco febrer 2015Després de llegir l’article d’opinió d’Esteve Altozano, en representació del Grup Municipal de CiU, ple de falsedats i acusacions dirigides als grups de l’oposició, no ens podem estar de respondre a través d’aquest article d’opinió.

En primer lloc, cal recordar-li que segueix existint una majoria de forces d’esquerres a l’Ajuntament, i que si des de CUP i ExMdR haguessin decidit fer una passa endavant l’endemà de les eleccions, el panorama a dia d’avui seria un altre. Aleshores, als partits d’esquerres ens va faltar cohesió i vàrem posar en safata  el pacte CiU – PSC – PP.

Caldrà recordar-li també que CiU ha estat al govern de la vila des de fa diverses legislatures i són tan responsables com la resta de la gestió que tant critiquen ara. Tanmateix, ha quedat més que demostrat que les demores en els pagaments van ser provocades per una gestió absolutament obstruccionista d’una funcionaria, que literalment guardava les factures en el calaix i n’impedia la seva tramitació. La mateixa funcionaria que va acusar l’anterior govern de corrupció junt amb CiU, que tant Fiscalia, com Generalitat, com l’Oficina Antifrau han demostrat que no existia. Tot va valer per CiU per guanyar vots, malgrat que el preu a pagar, el pagaven ells també encara que no s’adonessin: el desprestigi dels polítics molinencs i la desconfiança generalitzada de la ciutadania cap el seu ajuntament i els seus gestors, siguin del partit que siguin.

Si parlem de projectes i del que fem des de l’oposició, cal dir que n’hem donat suport a molts, tan fàcil de comprovar com repassar les actes dels plens. D’això se’n diu oposició responsable i constructiva. Ara bé, no estem disposats a anar en contra dels nostres principis o votar a favor qüestions molt discutibles que poden afectar a mig o a llarg termini la vila, és a dir, que posin en qüestió de forma encoberta el model de ciutat pel qual hem apostat des de la reinstauració de la democràcia.

Certament en polítiques socials, l’Ajuntament assumeix una major despesa, però cal aclarir a continuació que moltes d’elles són causades pel propi partit de l’alcalde a la Generalitat. Amb les retallades, s’han reduït de forma dràstica o s’han deixat de prestar programes o subvencions que han obligat als ajuntaments a assumir-les. Parlem d’escoles bressol, beques de menjadors, programes socials, etc.

En polítiques d’ocupació l’Ajuntament ha estat totalment passiu, incapaç d’endegar cap projecte motu propio. No han impulsat res, simplement s’han recolzat en els plans d’ocupació que arriben des d’estaments supramunicipals com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on per cert el regidor del PP delegat de l’alcalde no hi donava suport. Des d’Iniciativa, també hi hem fet propostes i, de fet, s’ha establert una línia de treball amb la regidoria de finances per destinar-hi part del superàvit pressupostari d’enguany.

CiU encara no ha entès que tarifació social significa una fiscalitat progressiva, més justa, on pagui menys qui menys té.

Amb la “sostenibilitat” imposada des de Madrid, o bé repensem els serveis o ens podem trobar amb que haguem de començar a tancar-los. I repensar serveis vol dir fer-ho també des del seu finançament. Per això, d’entrada, no compartim plantejaments de l’estil “ara amb la crisi toca congelar impostos”. Quan congelem, afavorim especialment als que més tenen. I si acabem ajudant a les persones mitjançant beques que depenen de la generositat del govern de torn, ens quedem a mitges.

La versió que explica l’alcalde sobre que l’oposició pretenia que s’apugés l’IBI un 6% per a l’any 2015, evidentment queda totalment descartada. L’oposició ni té la intenció ni té el poder per fer-ho. De fet, la pujada del 6% era el que constava a la documentació que ens va presentar fins hores abans del Ple i que van haver de rectificar ells mateixos de pressa i corrents per un error. Així ho vam expressar a través d’un comunicat conjunt amb CUP i ExMdR, i no descartem emprendre accions per altres  vies.

En l’urbanisme hem estat a favor d’alguns projectes com el pati del Palau o el desenvolupament de les Guardioles que venia de mandats anteriors. En altres tenim molts dubtes, com en el de  la conversió de la biblioteca del Molí. El cas del Molí és un projecte sense participació, amb un finançament incert i amb uns interessos al darrere que no veiem clars.

Senyor Altozano, no projecti en la resta el que vostès han estat incapaços de fer en una legislatura on han canviat el diàleg amb les altres forces per la compra del vot del regidor del PP. Tot de manera barroera, i desprestigiant la política més del que ja ho està.

En les properes eleccions els vilatans i vilatanes decidiran quin ha de ser el model de futur per a Molins de Rei; nosaltres hem treballat de valent pel mateix que crèiem que calia fer des de l’endemà de les eleccions municipals de 2011: aconseguir la unitat d’esquerres en un procés de confluència, deixant de banda interessos de partit i cercant una candidatura unitària que obtingui la majoria social. Seguirem treballant-hi.

Lluís Carrasco, regidor d’Iniciativa per Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Lluís Carrasco: Ens agradaria un govern sense mentides i que defensi la majoria social

 1. dclosa
  05/02/2015 at 15:56

  En una cosa tiene razón el Sr. Carrasco (ICV) , de que en si en el 2011 los de la CUP i ExMdR haguessin decidit fer una passa endavant l’endemà de les eleccions, y no seguir mangonearse en la poltrona calentando la silla en los plenos , por 380 € ( 63.000 Ptas) / por sesión y barba , como han hecho a lo largo de estos 4 años, el panorama a dia d’avui seria un altre. Aleshores, les faltó cohesión, força i valentia, i vareu posar en safata el actual pacte inmovilista CiU – PSC
  Ciertamente, CiU ha estat al govern de la Vila des de fa diverses legislatures con ICV y el Sr Joaquim Martí (CIU) , como dios, ha estado en todas como regidor de govern (dedicació exclusiva), con un sueldazo equivalente de 48.636,14 € (8 milions Ptas) anuales, conjuntamente con J.R. Casals que también estaba en la anterior legislatura, y tanto el uno como el otro, són tan responsables com la resta, de la gestió anterior, y lo pero es la desfachatez y deslealdad ya que lo han criticado permanentemente por activa y por pasiva. A pesar de todo , no creo que la ciudadanía, siempre ignorante y manipulada, les influyese mucho en el voto, el escándolo con la interventora y las demores en els pagaments, y no demuestra que CiU pudiese guanyar vots , más bien quizás, fue todo el
  embrollo del Frank y la Cateura, y los devergonzantes autoaumentos de sueldos de los regidores que en plena crisis se hizo el Arcas (IVC) bajo el consejo del Sr. Bustos de la FCM. Todos los partidos locales han colaborado en el desprestigi dels polítics molinencs i la desconfiança generalitzada de la ciutadania cap el seu Ajuntament i els seus gestors, siguin del partit que siguin.
  ¿Corresponde al los ayuntamientos eso de las polítiques socials o sólo deben actuar como “intermediarios” de la Gereralitat y con los dineros de la Generalitat? , ¿ Debe l’Ajuntament assumir una major despesa?,
  No hablemos de las polítiques d’ocupació del actual Ajuntament, que se las hace suyas, cuando en realidad no deja de ser un simple “intermediario” más, de la Diputación, AMB, etc. con trabajos deplorables, sin enriquecimiento de las personas, como eso de “Agent Civic”, paseándose por las calles recogiendo papeles, o los forestales de manos cruzadas , empleos que son sólo de caridad.
  Mal vamos si los de ICV a estas alturas de la crisis, entiende que una fiscalitat progressiva, més justa, debe ser on pagui menys qui menys té y no comparta plantejaments de l’estil “ara amb la crisi toca congelar impostos”. Estando como estamos inmersos en una crisis galopante
  no podemos ir montados en el dólar como si no pasase nada, Quan congelem impostos, IBI, etc afavorim a todo el mundo, tanto a los que més tenen como a los que menos. “Dichosos los que pagan el IBI ya que ellos son propietarios de algo”
  La versió que explica l’alcalde sobre que l’oposició pretenia que s’apugés l’IBI un 6% per a l’any 2015, la ciudadanía aún no la ha llegado a entender, y lo peor es que ni ningún periodista local , ni aún de esos digitales modernos, ha tendido la valentia de desarrolarlo. .
  Ciertamente es una pena el no haber conseguido, como la mayoria de los vecinos queria, el hacer
  un parking subterráneo en el Pati de Palau , tampoco entendemos eso de los pisos de alquiler municipal de les Guardioles , ni la si es mejor la conversió en biblioteca lo del Molí, o en un Consitorio que agrupe todas las dependencias municipales dispersas.
  Esperemos que en les properes eleccions els vilatans i vilatanes tengan la suficiente concienciación de lo que se juegan, que no se tomen las votaciones como un juego o una fiesta, y decidan quin ha de ser el millor model de futur per a Molins de Rei, Viendo lo que ha hecho en estos ultimos 4 años el equipo de gobierno actual y la oposición paralizada y conformista, incluyendo ahora los nuevos de Podemos, Mal lo tenemos para tomar una buena decisión de voto

 2. jaume
  06/02/2015 at 8:36

  Posat a parlar de mentides i sense ficar-me en aspectes politics , el Sr. Carrasco MENTEIX en el següent :

  1.- Segons declaracions de l’Alcade Ivan Arcas a Viu Molins 8/04/2011 “Segons les dades fetes públiques per l’alcalde durant el ple, s’han resolt pràcticament el 50% de les factures retingudes a Intervenció. En només deu dies s’ha aconseguit donar l’ordre de pagament a 1.141 factures, d’un total de 2.199 de l’exercici del 2010. La quantitat abonada de les factures és de 1.927.536 euros, d’un total de 4.138.684. L’alcalde es va mostrar satisfet i considera que la mesura “ha estat encertada, ja que ha reduït a la meitat el coll d’ampolla que frenava el pagament de les factures”. Arcas es va mostrar confiat de que en les properes setmanes es podran fer efectius la resta de pagaments, el 70% dels quals corresponen a contractacions menors, en el temps que marca la llei -40 dies.”

  2.- Els pressupost 2010 es presenta per Enrik Frank amb superavit
  3.- En cap cas, ningu del seu partit demana a l’anterior Interventora danys i perjudicis ni abans ni desprès.

  En resum, Sr. Carrasco el desprestigi de la politica o de les persones ? Voste es troba en el segon cas, per tant no es de rebut que vostè doni lliçons

  • Lluis Carrasco
   14/02/2015 at 14:44

   Benvolgut Sr, Jaume (anónim) crec que no tinc el gust de coneixer-lo, però deu ser voste un perfecte coneixedor de les coses municipals per intentaqr demostrar que el quu jo dic son mentides…. tanmateix pot ser podria haver-se estalviat el comentari final qualificant.me com a persona desprestigiada. Jo al menys dono la cara i vostè no amparant-se en l’anonimat …. Jo no li qualificarè de cap manera ni li faltare al respecte , encara que em sembla força evident a mi i a tothom que hagi pogut llegir aquest comentari i d’altres que fa vostè que te una clara vinculació amb Ciu de Molins de Rei.

   Dit aixó i amb la voluntat de clarificar coses li dic:
   1 – Miri la data de l’escrit que voste cita 08/94/2011 , tot just 1 mes abans de les eleccions municipals. L’actuació mes que clarament obstruccionista de la interventora, va fer imprescindible la contractació d’un tècnci econòmic que poses ordre i això va facilitar que es comencés a desbloquejar els pagaments als proveidors retiguts injustificadament per part de Intervenció.
   En aquelles dates el PSC i CiU amparant-es en la interventora municipal van utilitzar de forma completament bruta (l’objectiu era derribar a IxMdR) una denuncia que sabien perfectament injusta (despres aha estat arxivada per la sindicatura de comptes i la fiscalia per no haver hi motius de sanció o delicte.

   En les eleccions va ser la força mes votada CiU i desprès ven establir un govern PSC i CiU , que lógicament van seguir desbloquehjant factures i pagant als proveidors, però cal dir que al poc temps d’entrar… es van despendre de la Interventora passant-la … a Pallejà … cosa que els va facilitar desbloquejar completament els problemes que s’havien generat en el govern anteiror amb aquest personatge…. Que per cert la va liar i ben liada, tambñe amb noves denuncies, etc. a l’Ajuntamernt de Pallejà.

   Cal dir que en aquells moments tampoc hi havia la llei posterior que va treure el PP per facilitar el pagament de les factures als proveidors a molt menor termini, mitjançant una financiació dedicada.

   2 – Una cosa es el pressupost municipal que es pot tancar amb superàvit , tenint un deute acumulat que tornar.. Es a dir una cosa es el pressupost i un altre la deute de l’ajuntament.
   LI pos un exemple domèstic, voste te uns ingresos anuals i si te sort pot fins i tot estalviar (superavit), però voste deu la hipoteca i el cotxe, que paga a termini cada mes destinant a tal efecte els corresponent pagaments rpevistos i assumibles.
   Doncs les comptes municipals funcionen mes o menys igual una cosa es el Pressupost i una altre el deficit… Espero que ho entengui.

   3 – Evidentment varem plantejar al govern sortint el denunciar com ajuntament a una persona que havia generat una situació greu economica a la vila. Però com sigui que s’haviena utilitzat els seus arguments amb fins politics , el govern actual va decidir no fer-ho (doncs quedaria clara la maniobra politica realitzada) i va preferir facilitar la sortida d’aquesta persona a altre ajuntament.
   Aixi doncs fer una denuncia personal, donat que l’Alcalde anteiror estava essent investigat per les denuncies presentades , podria veurès com una estrat`pegia defensiva personal finalment es va decidir no presentar denuncia a l’espera de que s’eclarisin els fets i la total honorabilitat de l’IVan Arcas, cosa que així ha estat amb l’arxivament dels diferents procediments oberts injustament.
   Qui deuria haver denunciat era el govern actual i no ho va fer.

   De totes maneres Sr. Jaume això es passat i el que hem de veure es el present i el futur i la gent d’IxMdR . no hem cessat ni un minut en seguir treballant des de l’oposició , seriosament i positivament pel be de Molins de Rei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *