Rafa Blanco i José Cano guanyen el concurs de Tast de Vins per parelles

Dos terrassencs han estat la parella vencedora del sisè concurs de tast de vins per parelles de la 164a Fira de la Candelera. El vi Somdinou, del Celler Cooperatiu Gandesa, ha estat escollit com el millor vi per maridar amb la coradella.

La parella guanyadora, al moment del tast // Elisenda Colell

La parella guanyadora durant el tast // Elisenda Colell

Els tastos de vins són una de les referències de la Fira de la Candelera, que compta amb diverses activitats de maridatge i degustació durant tota la setmana. Una d’aquestes jornades més destacables és el concurs de tast de vins per parelles del dissabte al matí, que ja ha arribat a la sisena edició. Enguany han estat dos terrassencs, Rafa Blanco i Jordi Cano, els que han encertat la majoria de vins del concurs amb un tast a cegues, emportant-se la victòria.

La carpa de la fira de vins va acollir un total de cinc parelles participants el matí de dissabte. La participació de la sisena edició del concurs s’ha mantingut similar respecte altres anys. En aquesta edició s’ha demostrat el poder d’atracció del concurs, tots els premiats han estat participants vinguts de fora del municipi expressament pel certamen. El segon guardó ha anat a parar a Barcelona, i el tercer premi se l’ha endut una parella de Sant Sadurní. No ha estat com altres anys, quan els guanyadors eren locals.

El millor vi per la coradella

El vi guanyador és de la DO Terra Alta // Elisenda Colell

El vi guanyador és de la DO Terra Alta // Elisenda Colell

Durant el matí, mentre es feia el concurs, també s’ha escollit el millor vi que marida amb el plat típic de la fira, la coradella. El vi guanyador ha estat el que porta per nom Somdinou, de la Denominació d’Origen convidada a la Fira de Vins, la de la Terra Alta.

Els responsables d’elaborar aquest vi són el Celler Cooperatiu Gandesa, situat a la Terra Alta. Elaborat amb les varietats Garnatxa Negra, Samsó i Ull de Llebre,es tracta d’un vi negre jove extret de grams de raïm de vinyes velles.

  • dclosa

    Cada vez más, nos cuesta entender la idiosincrácia de política en Molins de Rei , y su obstinación, con todo este tipo de concursos que nos nos van ni nos vienen, ¿ Cuantas empresas productoras, embotelladoras, distribuidoras de vinos y licores hay en Molins de Rei ? , ¿ Ninguna? , ¿En qué nos beneficia comercialmente este tipo de concursos?, ¿ En que se vea que nos sobra el dinero o en demostrar que somos unos borrachines? , Sabiendo que los expositores de la Fira pagan sus stands y que la Fira produce beneficios , ¿ Cuanto dinero se ha gastado el Ayuntamiento en ella? , ¿ El beneficio para quien és, para el Ayuntamiento o para Expo Gestió? , ¿ Dónde se pueden ver las cuentas o solicitar esto, en Molins de Rei es “tabu” ?