Salvador Esteve treu pit del paper de la Diputació suplint les retallades de la Generalitat

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, visita la 164a Fira de la Candelera i treu pit del paper de l’ens supramunicipal durant l’última legislatura, quan ha hagut de duplicar els seus ajuts als ajuntaments per suplir les retallades de la Generalitat. 

Salvador Esteve, president de la Diputació, atenent als mitjans de comunicació // Jose Polo

Salvador Esteve, president de la Diputació, atenent als mitjans de comunicació // Jose Polo

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell (CiU), ha remarcat en la seva visita a la Fira de la Candelera l’esforç de l’ens supramunicipal i els ajuntaments per poder seguir oferint els mateixos serveis a la ciutadania davant la caiguda de les aportacions de la Generalitat. En total, la Diputació ha aportat 1.000 milions d’euros als ajuntaments de la província, una xifra que duplica les aportacions de l’ens supramunicipal l’any anterior.

“La gent vol uns serveis i l’importa poc d’on venen els diners” ha recalcat Esteve mentre visitava expositors i firaires a la Candelera. Segons el president de la Diputació, l’administració que ell representa és també una “estructura d’Estat” que ha assumit la “tasca de suplència per la manca de finançament de la Generalitat”.

“Ha estat la legislatura més complicada d’ençà de l’establiment de la democràcia”, ha assegurat Esteve, en tant que ha augmentat la demanda d’ajuts socials al mateix temps que els ingressos han caigut en picat. No obstant, confiat, ha afirmat “haver revertit la situació”. “Tots junts hem salvat l’Estat del Benestar”, ha sentenciat el també alcalde de Martorell per CiU.

Tant l’alcalde Joan Ramón Casals, com el primer tinent Xavi Paz, han agraït a Esteve els ajuts rebuts des de la Diputació per “cobrir els dèficits d’altres administracions” ja sigui en serveis diaris, com també en obres més concretes per millorar els accessos al riu o rehabilitar la nova biblioteca.

La Candelera, tot un clàssic

Esteve ha visitat el municipi aprofitant la 164a Fira de la Candelera, saludant paradistes i expositors. L’alcalde de Martorell ha reconegut ser un habitual de la Fira i ha destacat “la capacitat de saber-se actualitzar cada any”. Segons Esteve, la Candelera és una mostra de la “força de la tradició” però alhora de la modernitat, ja que “té poques coses en comú amb les fires de fa 164 anys”. Durant el seu recorregut, Esteve ha passat per l’estand de Viu Molins de Rei i s’ha emportat un exemplar de l’anuari d’aquest mitjà.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Salvador Esteve treu pit del paper de la Diputació suplint les retallades de la Generalitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *