ERC donarà “absoluta llibertat” als seus alcaldables

Oriol Amorós, diputat al Parlament per ERC, assegura que els candidats del seu partit a les pròximes eleccions municipals “no rebran ordres de Barcelona” per marcar l’estratègia a seguir i tindran llibertat de pacte. Guillén ja ha reconegut que aposta més per les esquerres que per CiU.

Sílvia Guillén, alcaldable d'ERC a Molins de Rei, i Oriol Amorós, diputat al Parlament, a la Fira de la Candelera // Jose Polo

Sílvia Guillén, alcaldable d’ERC a Molins de Rei, i Oriol Amorós, diputat al Parlament, a la Fira de la Candelera // Jose Polo

El pacte entre ERC i CiU en clau nacional que ha portat l’anunci d’eleccions al Parlament de Catalunya el proper 27 de setembre no serà imposat a les eleccions municipals del 24 de maig. Oriol Amorós, diputat al Parlament per la formació republicana, ha assegurat que ERC no té “una estratègia única de pacte nacional”. Segons ell, els alcaldades del seu partit tindran “absoluta llibertat a nivell local” per adoptar l’estratègia que creguin convenient depenent de les circumstàncies de cada població.

“Tots els candidats faran allò que és millor per al seu municipi”, ha afirmat Amorós, qui també és vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d’ERC. “Els nostres candidats no rebran ordres de Barcelona”, ha sentenciat durant la seva visita a la 164a edició de la Fira de la Candelera.

Un pacte poc probable a Molins de Rei

Si les afirmacions d’Amorós s’acaben complint, un possible pacte entre CiU i ERC després de les eleccions municipals de Molins de Rei sembla poc probable a hores d’ara. Sílvia Guillén, alcaldable republicana, ja va anunciar fa setmanes que la seva aposta és “un pacte postelectoral amb els partits d’esquerres”, separant la dinàmica local de la dinàmica catalana.

A més, l’ambient entre l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) i les forces a l’oposició s’ha crispat. ERC va ser un dels partits que va signar un comunicat on s’acusava Casals de difamar i mentir. La posició dels republicans respecte els projectes del govern sociovergent, demanant una consulta popular sobre la localització de la nova biblioteca i qüestionant el projecte de Les Guardioles, unida al vot en contra a les passades ordenances i pressupostos municipals i a les dures critiques de Casals a l’oposició, ha tensat la relació entre republicans i convergents en clau local. Un enfrontament que ha quedat patent a la secció d’opinió de Viu Molins de Rei, amb articles d’Eduard Suàrez per part d’ERC i Esteve Altozano per part de CiU.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  7 comments for “ERC donarà “absoluta llibertat” als seus alcaldables

 1. Miquel Ruterfort
  04/02/2015 at 22:31

  Absoluta llibertat? Però si s’estan foten d’hòsties entre ells (entre ella i ell). No podien haver triat un candidat amb cara i ulls?

  • Miquel Ruterfort
   04/02/2015 at 22:33

   No han fet ni primàries.

  • Miquel Ruterfort
   04/02/2015 at 22:35

   No havien presentat el Jordi Juárez com a candidat amb foto amb el Junqueras inclosa?

   • Miquel Ruterfort
    04/02/2015 at 22:36

    Desaparegut en combat i sense fer primàries.

    • Miquel Ruterfort
     04/02/2015 at 22:40

     Com molt bé deieu al Viu Molins: “s’ha cansat abans de començar”. Ja ja ja

 2. Pere Gabriel
  04/02/2015 at 22:42

  Jo anava a votar Esquerra però em sembla que abans me la tallo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *