La PAH persegueix a Artur Mas en la seva visita a la Fira de la Candelera

El president de la Generalitat, Artur Mas, visita la 164a Fira de la Candelera envoltat de les protestes d’una trentena d’activistes de la PAH. La Fira d’Entitats ha estat l’escenari de moments de tensió entre manifestants i simpatitzants del polític. La PAH es desmarca dels insults a membres d’altres entitats.

Els manifestants demanaven a Artur Mas el seu suport a la ILP contra els desnonaments // David Guerrero

Els manifestants demanaven a Artur Mas el seu suport a la ILP contra els desnonaments // David Guerrero

No ha estat un passeig triomfal el d’Artur Mas a la Fira de la Candelera durant el matí de dissabte. Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres moviments socials han seguit al president de la Generalitat des del primer moment. La visita, que s’ha allargat unes dues hores, ha estat acompanyada de les protestes dels manifestants de manera continuada. Entre ells hi havia membres de la PAH Molins de Rei, altres plataformes de la comarca com la PAH de Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat però també integrants d’altres moviments alternatius aliens al de l’habitatge.

Un cop feta la recepció oficial a la sala de plens de l’Ajuntament, a la sortida ja l’esperaven els activistes que no l’han deixat de seguir durant el seu recorregut per la Candelera. Només sortir del consistori, Ramon Maglione, integrant de la PAH –un dels protagonistes de l’anuari Viu Molins de Rei 2014–  ha tingut l’oportunitat d’explicat breument el motiu de la protesta al president: volien que signés la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica. El crit de guerra dels activistes durant tot el matí ha estat “Artur Mas, ara firmaràs”, a més de les clàssiques consignes de la PAH com “No pot ser, gent sense casa i cases sense gent” i el clàssic “Sí se puede”. Tampoc han faltat les referències a Pujol i Andorra.

La visita d'Artur Mas ha anat acompanyada d'un cordó policial // David Guerrero

La visita d’Artur Mas ha anat acompanyada d’un cordó policial // David Guerrero

El moment més tens s’ha viscut a la Fira d’Entitats. La gran quantitat de gent que hi havia sumat a l’escàs espai dels passadissos i els nervis de tots plegats ha derivat en crits, insults i amenaces d’un grup molt reduït de manifestants a membres d’algunes entitats presents a la fira que havien mostrat el seu malestar per la protesta.

La simpatia generada per la reivindicació d’una causa tant justa com la lluita contra els desnonaments s’ha vist tacada per un reduït grup de manifestants. Els propis membres de la PAH Molins de Rei s’han adonat i han emès un comunicat en el que la plataforma “es desmarca d’aquestes actituds i les condemna sense paliatius, tot refermant el caràcter combatiu i al mateix temps pacífic de la lluita pel dret a un habitatge digne”.

Després d’aquest moment la tensió ha anat a la baixa i tot i que no han deixat de seguir al president en cap moment, aquest ha fet la passejada pel recinte firal aturant-se a fer-se fotos i intercanviar impressions amb els seus simpatitzants. L’atenció als mitjans de comunicació nacionals s’ha retardat més d’una hora i mitja i s’ha fet a La Gòtica per evitar que apareguessin les protestes a les imatges dels informatius de televisió.

Recomanacions personalitzades

  8 comments for “La PAH persegueix a Artur Mas en la seva visita a la Fira de la Candelera

 1. Letícia
  01/02/2015 at 17:56

  “El moment més tens s’ha viscut a la Fira d’Entitats. La gran quantitat de gent que hi havia sumat a l’escàs espai dels passadissos i els nervis de tots plegats ha derivat en crits, insults i amenaces d’un grup molt reduït de manifestants a membres d’algunes entitats presents a la fira que havien mostrat el seu malestar per la protesta.” IMPRESSIONANT. No dieu res de la gent d’algunes entitats que deien que ens dien als manifestants que callesim, jo vaig dir a un grup de membres d’una entitat que a mí ningú em manava callar, doncs vaig emigrar d’un país (Argentina) cap a aquí per no morir pel fet de tenir una opinió contraria al govern i la resposta que vaig rebre va ser:-Doncs tornat que no en volem inmigrants- Sobra complertament aquesta informacio que afegiu en aquesta penosa crónica, on queda clar que només retrateu el que us interessa. A mes dàixo, aclarir que algunes persones vam anar a rebre a Artur Mas lliurement sense tenir res a veure amb la PAH i la seva actitud pacificadora, algunes persones funcionem de manera autónoma sense necesssitat de ser coordinades.

  • marc
   02/02/2015 at 0:55

   Collons si a les 10,30 estaveu convocats al estand de PAH Molins
   una cosa es evident. Pero malgrat aixo qualsevol persona te dret a dir la seva i per aixo no s’ha d’amagar. Tambe s’ha de dir que despres tenien paella DE DEBO

   • Letícia
    02/02/2015 at 12:14

    Ovaris, estaríes convocat tú, jo no soc de la PAH. Però es que no és tracta d’aixó, sembla que no ho entens, aquesta crónica és subjectiva, ja que en cap moment informa de com a l’arribada a la fira d’entittats, han estat els membres d’una entitat que ha començat a insultar a les persones que estavem allà protestant, sense arguments, simplement ens deien que callessim i d’altres perles reaccionaries. Per deescomptat que no ens ammaguem, faltaría mes, jo desobeixo, crido, insulto i funciona de manera autonoma, cosa que sembla no entendre, certa part de la gent implicada en aquest assumpte. El suposat comunicat de la AH, que no l’he trobat, tambè està fora de lloc, però no sorpren, allgunes ja anem veient com algunes organitzacions lluny de recolçar tota actitut espontania que surt de “ho polítcament correcte”, asenyalen, criminalitzen i es desmarquen, per aixó no tinc cap poblema en dir que no sóc de la PAH

    • jaume
     02/02/2015 at 16:46

     El poble no es tan gran ni tant petit, evidentment el gruix més gran era de gent de la PAH o be el cartells i samaretes ho deien. I crec que tenen el dret a queixar-se però de tots els politics que eren dintre dels consells de les caixes. Ara be, com sempre hi ha persones que aprofiten ser dins d’un grup de persones per poder cridar perquè Lecitia tu i els teus ovaris no tens per dir a titol personal la teva opinió. Per cert amb Iceta, Camats i Amoros (politics) no vaig veure ningú. ….. arriben les eleccions

    • marc
     02/02/2015 at 22:17

     Ostres la PAH de sant vicenćs dels horts ? Alli teniu al soci del Mas i suposso que aquestes accions son diaries al seu poble ? O no ?

 2. jordi
  05/02/2015 at 19:38

  una cosa es protestar i l´altre insultar, si no s´enten això no anem bè.La PAH protesta al President Mas perque ell es el president actual , si fos d´un altre partit es protestaria igual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *