El modernisme de Cal Tarragó és l’emblema del Concurs de Paletes

Una parella de Vilobí d’Onyar, formada per Ramon Oliveras i Josep Ribas, aconsegueix el primer premi del concurs, que recreava la xemeneia de la casa modernista del carrer Jacint Verdaguer. La complexitat de l’obra ha obligat a estendre vint minuts més el certamen.

El tàndem guanyador, als inicis del concurs // Elienda Colell

El tàndem guanyador, a primera hora del concurs // Elisenda Colell

L’estil modernista de la casa de Cal Tarragó, ubicada a la cantonada dels carrers Jacint Verdaguer i Pintor Carbonell, ha estat el tema del concurs de paletes de la 164a Fira de la Candelera en la seva sisena edició. El certamen, ja consolidat, ha comptat amb la presència de nou parelles vingudes de tot Catalunya.

El primer premi del concurs, que consta de 1.000€, l’ha obtingut la parella formada pel paleta Ramon Oliveras i el manobre Josep Ribas, que ja havien pujat al podi l’any 2013 fent-se amb el segon lloc. Tots els participants han coincidit a considerar la parella de Girona la millor del concurs de manera unànime, com feia anys que no passava. Els guanyadors, que participen al concurs des de la primera edició, han reconegut “haver passat molts nervis i tensió” durant la construcció.

Ramon Oliveras i Josep Ribas, guanyadors del primer premi // Elisenda Colell

Ramon Oliveras i Josep Ribas, guanyadors del primer premi // Elisenda Colell

El podi ha comptat amb més cares conegudes. Els constructors Aleix Plana i Àlex Safta, vinguts de Vila-Seca, han aconseguit el segon premi, de 500€, després de mantenir-se des de feia dos anys a la tercera posició i ser-ne els guanyadors l’any 2012. Plana i Safta són dos habituals d’aquest tipus de concursos i fa dos mesos van guanyar el comarcal celebrat a Sant Boi de Llobregat en el marc de la Fira de la Puríssima.

Els dos tercers llocs, enguany, els han ocupat la parella formada per Miquel Putxol i Albert Pagerols per una banda, i Josep Vidal i Miquel Olivar per l’altra.

Un homenatge al patrimoni històric

Com en les darreres edicions, el concurs ha buscat rendir un tribut al patrimoni històric de la localitat. Aquest cop ha estat el torn de la casa modernista de Cal Tarragó, un edifici construït a principis de segle XX, que avui té un aspecte bastant deficient tot i mantenir originals quasi tots els seus elements.

Els membres de jurat han destacat la precisió i perfecció de la xemeneia com a principal complexitat. I és que no ha estat gens fàcil: els participants han hagut d’allargar el temps de construcció 20 minuts més dels previstos per poder acabar les seves obres.

La parella de Vila-Seca s'ha fet amb el segon premi // Elisenda Colell

La parella de Vila-Seca s’ha fet amb el segon premi // Elisenda Colell

Cap molinenc al concurs

De les nou parelles que han format part del concurs, cap d’ells era molinenc. De fet, aquest és un lament que ja fa anys que arrossega el concurs des de fa tres anys, quan la participació molinenca ha passat a ser nul·la després de comptar amb alguns participants locals a les primeres edicions. D’altra banda, tampoc hi havia cap dona participant al certamen.

Tots els paletes que no han aconseguit cap premi han rebut una aportació econòmica de 40€ per la dedicació, a més del material.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades