Artur Mas posa la creació d’ocupació per davant de la independència

En la seva visita a la 164a Fira de la Candelera, el president de la Generalitat ha assegurat que la lluita contra l’atur ha de ser la màxima prioritat del govern. Mas destaca la feina feta en creació d’ocupació a Molins de Rei i l’alcalde, en canvi, destaca el seu suport al procés independentista.

D'esquerra a dreta: Joaquim Martí, regidor de Fira; Joan Ramon Casals, alcalde; Artur Mas, president de la Generalitat; Xavi Paz, primer tinent d'alcalde // David Guerrero

D’esquerra a dreta: Joaquim Martí, regidor de Fira; Joan Ramon Casals, alcalde; Artur Mas, president de la Generalitat; Xavi Paz, primer tinent d’alcalde // David Guerrero

Causa-efecte. Divendres el Centre d’Estudis d’Opinió feia públic el darrer sondeig a la població catalana i en ell s’indicava que els enquestats consideren que la lluita contra l’atur i la precarietat laboral és l’aspecte que més descuidat té l’executiu català. 24 hores després, a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei, Artur Mas -que avui estava d’aniversari- proclamava la creació d’ocupació com “el gran objectiu col·lectiu” del govern català. “N’ hi ha d’altres, com el procés de transició nacional”, ha apuntat després d’avantposar per primer cop en molt temps la lluita contra l’atur al procés independentista.

L’excusa perfecte li ha servit en safata l’Ajuntament de Molins de Rei. El descens de l’atur durant els últims mesos ha servit al president per arribar a dir que “Molins de Rei és un municipi exemplar en la creació d’ocupació i en polítiques socials. Mas ha afegit que si en dos anys s’ha aconseguit passar del 19 al 12% la taxa d’atur “vol dir que des de l’Ajuntament s’està fent una bona feina”.

Tot i que el president avui volia parlar d’economia, l’alcalde, Joan Ramon Casals, li ha dedicat bona part de les seves paraules a l’independentisme. “Hem demostrat que som una vila que creu en el procés, ens hem bolcat per fer possible el 9 de novembre i vam ser un dels municipis amb la participació més alta”, ha dit cofoi l’alcalde. Casals ha remarcat a Mas: “Estem al teu costat en tot aquest procés”. El primer tinent d’alcalde socialista, Xavi Paz, mantenia la mirada perduda mentre l’escoltava.

A la recepció oficial a la sala de plens també l’han acompanyat el regidor de Fira, Joaquim Martí, el president de la Cambra de Comerç al Baix Llobregat, Carles Guilera, i un conjunt de regidors i regidores del consistori. També estava la parella de l’alcalde, que li ha donat el toc humà a la recepció institucional fent-se una fotografia amb el president i la seva filla nascuda fa un mes en braços.

Després de la recepció a la sala de plens ha començat el recorregut pel recinte firal durant el qual el president de la Generalitat ha estat envoltat d’una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres manifestants. En alguns moments s’han viscut moments de certa tensió.

Recomanacions personalitzades