La millor coradella de Molins de Rei es fa als barris de muntanya

roca

El restaurant Can Tintorer guanya el primer premi del concurs de coradella de la 164a Fira de la Candelera. L’Àpat es queda amb l’accèsit i El cafè de La Peni aconsegueix el premi innovació.

Miquel Tintorer recollint el premi // Jose Polo

Miquel Tintorer recollint el premi // Jose Polo

La millor coradella de Molins de Rei es pot trobar enmig de Collserola, al barris de muntanya. El restaurant Can Tintorer s’ha emportat el primer premi del tradicional concurs del plat típic molinenc que es fa amb motiu de la Fira de la Candelera.

“Fem coradella des de que vam obrir l’any 86”, diu Miquel Tintorer, responsable de l’establiment, en declaracions a Viu Molins de Rei. Tintorer defineix aquest àpat com “un plat de carreter” i considera que, tot i ser molt tradicional, encara “és vigent” dins la gastronomia actual. Segons ell, el secret és “lligar una bona salsa”. 

Coincideix amb els membres del jurat d’enguany, que han indicat a aquesta redacció que per poder fer una bona coradella s’ha d’aconseguir “una bona salsa i una textura que faci combinar bé” tots els ingredients: pulmó, cor, fetge i sang de xai. El restaurant L’Àpat s’ha emportat l’accèssit del concurs de coradella de la 164a Fira de la Candelera.

L'original botifarra de coradella // Jose Polo

L’original botifarra de coradella // Jose Polo

La Peni, premi innovació

El guanyador del concurs de l’any passat, El Cafè de La Peni, també s’ha emportat un guardó enguany. El premi innovació ha estat per una original botifarra de coradella, que suavitzava el potent sabor d’aquest plat tradicional però sense perdre el seu esperit. Quatre restaurants de Molins de Rei s’han presentat al concurs d’innovació i vuit més al tradicional.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades