Els tastos i maridatges es consoliden com un dels referents de la Fira de la Candelera

Un públic fidel omple l’aforament de tots els tastos i maridatges de la Candelera durant la setmana prèvia de la Fira. Entre el més esperat, el maridatge de vins i formatges i un novedós tast de sakes d’importació japonesa.

Una trentena de persones van assistir al maridatge de vins amb formatge // Elisenda Colell

Una trentena de persones van assistir al maridatge de vins amb formatge // Elisenda Colell

El director del Mercat Municipal, Gerard Molins, recalca que a Molins de Rei “hi ha molta cultura gastronòmica”, fent que les Jornades Gastronòmiques hagin esdevingut una de les activitats de referència de la Fira de la Candelera. Els organitzadors qualifiquen d’èxit l’assistència de públic, que ha rondat l’aforament complet, i matisen que no volen massificar els tastos obrint més places perquè no busquen “la qualitat sinó la quantitat”.

El tast de vins i formatges, que ha comptat amb la presència del sommelier Javier Foz, ha estat el de major èxit de la Fira Gastronòmica. És un clàssic que mai falla. Els assistents, que rondaven la trentena de persones, han combinat set vins de diferents tipologies amb el sabor de set formatges artesanals.

L’altre gran tast del referència ha estat el tast d’olis. És el sisè any que es fa i ja compta segons Molins “amb un format consolidat”. Després de passar per la combinació amb la xocolata i el pa, enguany s’ha ampliat el format de les patates fregides de l’any passat, combinant els diferents tipus d’oli amb patates, totes cuinades de maneres ben diverses.

El mateix dia que ha tingut lloc el tast d’olis, el dilluns, també s’ha celebrat el tast de cerveses artesanes. Un esdeveniment que ha aplegat trenta persones i ha comptat amb la presència de Francisco Ortuño i Víctor Martínez, membres de l’associació molinenca Zulogaarden. El responsable del mercat considera que “el tast de cerveses està consolidadíssim”, tenint en compte que el municipi ja compta amb esdeveniments dedicats a la cervesa com la Trobada de Cervesers Artesans de Catalunya.

Els vins, els principals protagonistes dels tastos // Elisenda Colell

Els vins, els principals protagonistes dels tastos // Elisenda Colell

Bacallà i sake, les principals novetats

El reclam del cartell d’enguany ha estat, sens dubte, el primer tast de sakes, una beguda alcohòlica pròpia del Japó extreta de l’arròs. “És el primer cop que a Molins de Rei es fa una cosa així, tots els sakes han estat importats del Japó”, explica el director del Mercat Municipal. I és que cap dels sakes que s’han pogut assaborir aquest dijous al Mercat Municipal es poden trobar a casa nostra. Al mateix moment, diferents bars i locals musicals de la localitat han participat al segon tast de gintònics, una activitat que es recupera de l’any passat i en el que s’ha escollit el gintònic oficial de la Candelera.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades