Xesco Espar mostra els valors de l’esport aplicats a l’empresa per la Fira de la Candelera

L’exentrenador del Barça d’handbol dóna una conferència per explicar com convertir els obstacles en oportunitats en el marc de la Fira de la Candelera.

Xesco Espar en un moment de la conferència // Jose Polo

Xesco Espar en un moment de la conferència // Jose Polo

La sala d’actes de l’hotel Ibis es va omplir per escoltar les paraules de Xesco Espar, entrenador del Barça d’handbol entre els anys 2004 i 2007 i jugador del mateix equip anys abans. L’exentrenador ara es dedica al món del coaching i dóna conferències arreu del món estenent el seu optimisme i els seus coneixements. Totes les experiències que va viure en el món de l’esport d’alt rendiment ara s’han convertit en estratègies per triomfar en el món de l’empresa.

Espar va començar la xerrada fent una comparació entre les estacions de l’any i l’actual situació de crisi econòmica. “Ara ens trobem en un llarg hivern però sempre arriba la primavera”, va assegurar amb el to optimista que el va acompanyar durant tota la intervenció. A través d’un repàs a la seva trajectòria vital, va anar explicant diferents conceptes encarats a aconseguir més eficiència en el terreny professional.

Segons Espar, el primer pas per millorar el rendiment de qualsevol empresa o equip és “posar-se un objectiu ambiciós”. “Ja trobaràs el camí per arribar-hi, però si no et marques un gran objectiu mai tindràs èxit”, va afirmar. Per a l’exentrenador del Barça els obstacles no són més que “regals que ajuden a arribar al teu objectiu final”. En aquest punt Espar va posar especial incidència en el “canvi d’actitud” que, segons ell, pot convertir els obstacles en oportunitats de superació. D’altra banda, Espar va reivindicar la importància de “treballar en equip” creant “sinergies” i aplicant criteris de “generositat, humilitat, confiança, entusiasme i compromís”, tots valors de l’esport aplicables al dia a dia de les persones.

El públic escoltant atentament Espar // Jose Polo

El públic escoltant atentament Espar // Jose Polo

El to de la xerrada va ser molt distès i en diferents ocasions va buscar la interacció del públic, aconseguint captar l’atenció d’aquest. La conferència va injectar una dosis d’optimisme i motivació a tots els presents en el marc de la 164a Fira de la Candelera.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va reivindicar la importància d’incorporar actes com aquest a la Fira perquè “la Candelera és dinamització econòmica i s’ha de potenciar en l’àmbit empresarial”. Entre els assistents es podien veure diferents empresaris i petits autònoms de Molins de Rei, que van escoltar els consells d’Espar en temps de crisi.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades