Els veïns de Les Conserves volen tenir veu en el projecte de Les Guardioles

La por als inconvenients que poden comportar les obres i els efectes que pot comportar la construcció d’un nou barri centren els dubtes expressats pels veïns davant el projecte del nou barri de Les Guardioles. El govern municipal formalitzarà un consell de seguiment de les obres per que els veïns siguin partícips de l’evolució del nou barri.

Una cinquantena de veïns van assistir a la xerrada // Elisenda Colell

Una cinquantena de veïns van assistir a la xerrada // Elisenda Colell

Els veïns del barri de Les Conserves veuen amb bons ulls la construcció del nou barri de Les Guardioles però volen que el govern els tingui en compte a l’hora de dissenyar el projecte. Aquest va ser el principal missatge que van exposar el passat dijous els veïns a la seu de l’associació de veïns de Les Conserves.

El veïns que més van participar del debat van ser els que viuen als números parells de carrer Pep Ventura, una via que limita el barri de Les Conserves amb les futures Guardioles. Algunes de les intervencions van voler saber “què suposaran Les Guardioles per l’accessibilitat als nostres edificis”. També van preguntar per possibles desperfectes, esllavissades o plagues de rates. Altres veïns reclamaven a l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i al primer tinent, Xavi Paz (PSC), poder “participar del procés” i afegien que no es volien “trobar amb fets consumats”.

Comitè de seguiment de les obres

Davant les demandes de participació i veient que una segona reunió ja convocada el mes de febrer amb els veïns de la Riera Bonet no seria suficient per apaivagar els ànims, Paz va proposar crear un comitè de seguiment de les obres per permetre que tothom hi pugui dir la seva. Així, una representació dels veïns del barri es reunirà amb tots els actors implicats de manera continuada per poder formar part de la presa de decisions. Un procés, el de les obres, que sembla que es pot arribar a allargar més de dos anys.

Alguns veïns, comentant el disseny de Les Guardioles // Elisenda Colell

Alguns veïns, comentant el disseny de Les Guardioles // Elisenda Colell

Altres aportacions dels veïns van demanar informació a l’equip de govern sobre com es va gestar el projecte i quin seria el disseny. Alguns fins i tot van afirmar que no volien que es tapés “la vista de Collserola” que tenen actualment. Davant aquestes demandes, els membres de l’equip de govern es van veure obligats a ensenyar els plànols que es van dissenyar l’any 2009 per donar a entendre als veïns que el projecte no és pas seu, sinó que ve de lluny.

“No volem canviar el projecte, sinó adaptar-lo a les nostres necessitats i que no ens suposi un problema”, recalcava una de la cinquantena de persones aplegades a la xerrada. Col·locar més arbres al carrer Mancomunitat, instal·lar-hi punts d’il·luminació o dedicar a Les Guardioles un espai per construir un nou equipament esportiu van ser algunes de les propostes de millora. I és que moltes famílies al·legàven que “els nens del barri han d’anar a l’altra banda del poble per poder fer esport”.