Molins Camina fa el primer pas per “guanyar Molins de Rei”

L’agrupació d’electors sorgida de Podemos Molins de Rei es presenta en públic a la Federació Obrera davant d’una vuitantena de persones. Diuen voler “guanyar Molins de Rei” per recuperar la “dignitat de la política municipal”. 

Lucas Silvano Ferro durant el seu discurs // Jose Polo

Lucas Silvano Ferro durant el seu discurs // Jose Polo

Molins Camina és l’agrupació d’electors sorgida del cercle de Podemos Molins de Rei i que els uneix a altres partits i col·lectius com Equo Molins de Rei, Procés Constituent o la nova Associació d’Orientació i Cerca de Feina. Es va presentar en un acte en el qual, per sobre de tot, es va veure als seus organitzadors plens d’il·lusió i posant-se un objectiu certament ambiciós: guanyar les eleccions municipals de maig de 2015.

“No venim a ser oposició de ningú, venim a guanyar i canviar l’Ajuntament de Molins de Rei”, va afirmar contundent Lucas Silvano Ferro, flamant Secretari Municipal de Podemos Molins. Tot i que els nervis van deslluir la bona capacitat comunicativa del jove nascut el 1990 en alguns moments del seu discurs, els eixos de la intervenció de Ferro van ser clars: crítica a l’actual sistema i als partits que el representen, propostes de canvi com la municipalització de serveis i objectiu clar d’assaltar el consistori, com aquell que vol assaltar el cel.

“Aquells que han utilitzat la política per enriquir-se i aquells que decideixen pactar amb la dreta que no ens esperin perquè tenim memòria”, va afirmar per criticar els partits molinencs de l’esquerra més tradicional. Especialment dur va ser recordant tot allò que els separa d’Iniciativa per Molins de Rei criticant les gestions dels casos Clam Consulting o FMC davant d’alguns membres d’aquest partit, enterrant qualsevol punt d’acord amb els ecosocialistes. “Fa fàstic veure com es reparteixen els càrrecs per formar part del govern”, va denunciar la cara més visible de Podemos al municipi. “Si el nostre projecte polític no cap en les seves empreses privatitzades potser hem de recuperar el control d’aquestes”, va assegurar el molinenc, que aposta per la municipalització d’alguns serveis.

Militants del PSC i representants de l’Associació de Veïns del Canal també eren presents en una sala on es podia trobar un públic força divers, amb majoria de gent jove i de mitjana edat però també amb persones més grans. La sala d’actes de la Federació Obrera no estava plena però s’hi podien trobar prop de vuitanta persones.

Poc abans de la intervenció de Ferro, la seva companya de partit, Ana Aroca, va deixar ben clar l’objectiu de Molins Camina: “No venim a ocupar parcel·les de poder, venim a guanyar Molins de Rei. Hem de recuperar la dignitat de la política municipal”, va afirmar rotundament. Ella va ser l’encarregada d’explicar el procés que haurà de seguir a partir d’ara aquesta agrupació d’electors, que tindrà l’assemblea constituent el proper 6 de febrer i que haurà de recollir 500 signatures per tal de fer efectiva la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals.

D'esquerra a dreta: Aroca, Ferro, Gámiz, Maya i Polo // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Aroca, Ferro, Gámiz, Maya i Polo // Jose Polo

Podemos i altres

Molins Camina no està formada només per Podemos. Els acompanyen altres partits com Equo, Procés Constituent i col·lectius com la recentment creada Associació d’Orientació i Cerca de Feina de Molins de Rei. Es va trobar a faltar alguna intervenció de Procés Constituent en aquesta presentació. Sí que va agafar la paraula David Gámiz, responsable d’Equo Baix Llobregat, per donar total suport a Molins Camina. “Som aquí per deixar de delegar, per agafar les regnes”, va afirmar amb el seu andalús de Loja, Granada. “Tenen por dels partits d’esquerres que hem nascut arran del 15-M”, va advertir.

Per la seva banda, Francisco Maya va aprofitar per presentar la nova associació d’Orientació i Cerca de Feina, que vindria a ser el mateix que les assemblees d’aturats que existeixen en poblacions veïnes com Sant Vicenç dels Horts, per exemple. Maya va fer un discurs captivador, assenyalant un dels problemes més preocupants que té Molins de Rei i la resta del país: l’atur. “Hem d’anar a buscar als aturats de Molins de Rei, ajuntar-los i ajudar-nos entre tots i totes”, va declarar. “En altres pobles com Sant Vicenç o Rubí es fan millors polítiques municipals d’ocupació”, va denunciar el portaveu d’aquesta nova entitat. “No podem estar al marge de l’escena política i per això ens unim a aquesta gent jove que arriba amb empenta”, va dir per explicar la seva incorporació a Molins Camina.

Tot i que hi havien cadires lliures, gairebé 80 persones va assistir a la presentació // Jose Polo

Tot i que hi havien cadires lliures, 80 persones van assistir a la presentació segons l’organització // Jose Polo

Candidatura de ruptura

Teresa Polo va ser l’encarregada d’explicar els principals eixos programàtics amb què neix Molins Camina, que a partir d’ara s’hauran de desenvolupar. Es podria dir que es tracta d’una candidatura de ruptura, amb algunes similituds amb la CUP pel que fa a les seves propostes. Molins Camina vol “democratitzar l’ajuntament” fent un reglament de participació ciutadana i auditant el deute, “desprofessionalitzar la política” eliminant la figura dels càrrecs de confiança i “reduint els sous dels polítics”, defensar els “interessos públics”, fer pressupostos participatius, “lluitar contra la corrupció amb transparència”, elaborar estratègies per ajudar les persones amb dificultats de pagament en subministraments domèstics i alimentació, crear un urbanisme “social i sostenible”, defensar l’educació i la sanitat públiques, potenciar l’economia del servei i del bé comú i lluitar per una  major integració de la sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió de l’Ajuntament.

 • Joan

  El que jo no entenc es perque han creat un partit nou en comptes de sumar esforcos amb al CUP. Si no els critiquen es perque pensen que ho han fet be, no? i si ho han fet be, perque no es sumen al projecte? A mi aixo es el que em fa mes mala espina. Em sap greu, pero veig que aixo es mes una oportunitat per muntar un xiringuito.

  • Alejandro Pérez

   ¿Para montar un chiringuito? Como se explicó ayer, Molins camina se presenta bajo la forma jurídica de la agrupación de electores. Esto quiere decir que solo se presenta para unas elecciones determinadas (las del 2015) y que para las próximas ya se disuelve como tal. Esto está muy lejos de ser un chiringuito. Son las personas preparadas, honestas y currantes del pueblo que se han puesto manos a la obra para intentar arreglar los despropósitos de los últimos gobiernos.

   Sobre la CUP, Molins camina es una agrupación de electores, ciudadana, hecha desde abajo, por y para lxs vecinos. Todo el mundo cabe, nos preguntamos más bien porqué no se unen ellos y abandonan la forma partido. Pero la CUP tiene un trabajo hecho, una base social y un programa político realmente muy potente y se merecen el mayor de los respetos por ello. La cuestión es que nosotros no queremos formar parte de un partido, sino ser los y las vecinas de molins que marcamos nuestro propio camino.

   • Moor

    No queremos formar parte de un partido?? Que es Podemos si no?? No hace falta vender humo… Si no hubiera sido por el veto de la dirección (la todopoderosa CQP),Podem-Molins se hubiera presentado tal cual a las elecciones. Entonces, donde hubiera quedado la voluntad de ceder el protagonismo a la ciudadanía dando un paso atras? A eso se le llama hacer de la necesidad, virtud. Nada más.
    Por otro lado, debatir sobre si Molins Camina tiene posibilidades de conseguir la alcaldía o, como minimo, condicionar la formación de un gobierno, es irrelevante pues sus propuestas (las pocas que conocemos) lejos de rupturistas son de lo mas previsible. Se mueven en el marco de la socialdemocracia “amable” de toda la vida, la misma que contribuyo decisivamente a la desactivación del movimiento obrero en Europa a partir del fin de la IIGM mundial y en el estado español desde la firma de los pactos de la Moncloa. Que son preferibles a CiU, PP, PSC, C’s o ICV? Sobre el papel, sí. Pero eso no es razón para otorgarles confianza alguna.
    Sobre el juego de las diferencias con la CUP… Creo que se equivocan los que creen que los promotores de Molins Camina deberían haber confluido con la CUP. Sus programas, más allá de lo que puede compartir cualquier organización de la izquierda critica, lugares comunes, son muy diferentes tanto en la forma como en el fondo.

    • Alejandro Pérez

     Nosotros decidimos desde el minuto 1, en julio del pasado año, trabajar para una gran confluencia fuera de estructuras de partido. Es decir, aparte que los documentos de Pablo fueron votados por 110 000 personas, nosotros ya apostábamos por la confluencia ciudadana de base. Para más información, te dejo el primer comunicado de Podem Molins del pasado 29 de julio, donde queda patente:

     http://www.podemosmolins.blogspot.com.es/2014/07/nota-de-premsa-de-podem-molins-en.html

     • Moor

      Una noticia aparecida, en este mismo medio, el 30 de julio pasado finalizaba con el siguiente pasaje:
      “Al cercle de Molins de Rei la idea és, també, conformar una candidatura de confluència amb altres moviments polítics i socials i, per tant, no es presentarien estrictament sota les sigles del partit de Pablo Iglesias. Tot i això, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, en cas que no es trobi un espai per a aquesta confluència hi ha la intenció de presentar-se en solitari.” Evidentemente, me dirás que, como se ha conseguido la confluencia, ya no ha sido necesario presentarse en solitario. Pero, si no hubiera sido así, tampoco hubierais podido presentaros. Poco me importa las personas que votaron la propuesta CQP. Alguien puede sorprenderse de su arrolladora victoria? Ganó el mas mediático en el seno de una formación que se ha forjado en el apoteosis espectacular. Lo triste es que esas personas que votaron en Madrid puedan condicionar las decisiones adoptadas previamente en los círculos cuyo asamblearismo ‘alentaron’ los mismos ideólogos de Podemos. Además, te digo otra cosa y esta es más seria todavía. Alardear de confluencia trabando alianzas con Equo i Procés Constiuent suena genial pero, y con todos los respetos por los integrantes de estas formaciones, no veo que relación han tenido (o tienen) estas organizaciones con los espacios de lucha anticapitalista como MeLL. Como participante durante la transformación de Molins contra les Retallades en MeLL agradecería a los promotores de Molins Camina que no patrimonialicen movientos sociales que les son ajenos. Y no les son ajenos no porque no hubiera miembros de Molins Camina, que los hubo (o los hay si es que MeLL todavía existe); sino que Molins Camina, sus propuestas, su diagnóstico de la realidad, esta a años luz del anticapitalismo combativo que (fugazmente) aglutino a colectivos e individualidades de diversa procedencia. I per finalitzar, desconec si qui ha redactat el manifest de MC vivia a Molins al maig de 2011 pero si fos aquest el cas entenc que deuen existir dues places de la Creu, la localització d’una de les quals desconec. Perque pel que fa a la que esta situada a la confluencia dels carrers major i Rafael de casanova, es com a mínim agosserat fer creure al respetable que en aquells dies la placa es va convertir en una petita vila autogestionada. Si et calen floritures, i moltes dosis d’imaginació, per presentar el vostre projecte, alguna cosa voldrà dir.

     • Moor

      Fe de erratas: Sé que la votación no fue en Madrid, sino telemática. Reconozco el error pero este no modifica el sentido de mi argumentación. Lo que quería decir es que los fundadores en un primer momento alentaron el asamblearismo en los círculos ( y aunque no lo hubieran hecho la mayoría así habría sido igualmente) para luego presentar una propuesta política que, de facto, si ganaba, desautorizaba las decisiones tomadas por los círculos con anterioridad, conminandoles a plegarse a sus directrices.

   • manel

    Persones preparadas, honestas y currantes….tranquil alejandro la campanya comença al maig. Aixo si pel meu barri i associacio de veins mai he tingut el plaer de coneixer o sigui mai heu pasat per veure les
    Necessitas d’un barri de treballadors ara be estoc segur que ara pasareu perqie al cap i a la fi sou politics

    • Alejandro Pérez

     Moor ya responde a tus dudas. En Molins camina confluimos personas que hemos estado a pie de calle y de barrio luchando por nuestros derechos y, como también comento en otra respuesta, personas honestas y currantes que estaban desamparadas políticamente y no encontraban su espacio. Es decir, confluimos personas que hemos estado y seguimos estando en el tejido asociativo y social de molins con personas que no lo estaban. Se combinan así los “activistas” o militantes más “clásicos” con la gente corriente, normal, que ante la situación de emergencia social han decidido dar un paso al frente y movilizarse para cambiar las cosas.

     Hemos compartido espacios de lucha. “Al cap i a la fi sou polítics”, pues no, al cap i a la fi somos ciudadanos y ciudadanas preocupadxs por el futuro de Molins. Si fuéramos políticos habríamos presentado, como mínimo, un partido. Pero no es así. Molins camina es abierto e inclusivo, una agrupación de electores, no pasaremos a preguntar como hacen el resto de partidos, queremos que os impliquéis y participéis activamente tanto en la gestión del ayuntamiento como en la elaboración de todo programa político común, obedeciendo a las AAVV. La puerta está abierta de par en par. La primera asamblea constituyente es el día 6 de febrero, a las 19h, en la federació obrera. Allí nos vemos :)!

     • manel

      Molta xerrameca ……no he vist mai a cap persona al meu barri a cap reunio ni acte. Parleu de gent normal .les persones dels altres partits venen de la lluna; per cert m’agradaria la seva resposta en el mateix idioma i com es nota que de proces constituent no ni havia ningu per les respostes queda molt clar

     • Alejandro Pérez

      Perdó per l’ús del castellà. Ho he fet sense adonar-me ja que sóc castellanoparlant.

      Pues no sé de quin barri ets, però a la mesa aquesta hi ha tres persones del Canal (Lucas, Ana i Teresa) que porten entre 6 i 22 anys vivint al barri i fent vida en els parcs, en l’associació de veïns (jo mateix vaig estar al club d’escacs incresa durant bastants anys, activitat que és duia a terme a l’associació de veïns) i en els comerços del mateix. De fet, s’ha criticat molt a en Lucas haver militat al Mallolis així com a La Mola (casal autogestionat del barri de El Canal).Vida associativa i vida a peu de carrer n’hem fet i molta. Potser simplement és que ets d’un altre barri i com ja et dic, ens encantaria poder contar amb la teva presència i la de resta de veïns i veïnes de tots els barris. Molins camina sorgeix dels barris i vilatans i vilatanes, és obert, inclusiu i no pot èsser instrumentalitzat per partits polítics (no és un partit). T’esperem doncs el dia 6 de febrer a la federació obrera!

     • Marta

      Aquest es el greu problema es que penseu que solament existeix l’associació de veins del Canal (per tant sorgeix d’un barri) son moltes més . Entenc la postura de manel ja que moltes vegades les persones que treballen dia a dia a associacions de veins ens trobem que molta gent parla del poble i en nom d’associacions. I veien com mai venen als nostres locals per veura quina es la situació de cadascuna d’elles. Ara vindreu tots a veure com estem. Respecte a l’opinió del Sr. Closa en totes les associacions existeixen opinions politiques i afiliacions de persones a títol personal (nomès mancaria) com la societat però la difèrencia i molt clara es que dintre es treballa pel be de cadascun dels barris sense fer politica .

      Per cert , la porta es oberta des de fa molt de temps a tots els partits de la Vila, coneixem les adreces i las seves seus sempre han estat obertes (menys PP que desconeixem) les nostres portes tambe sempre han sigut obertes a tots els partits, entitats .Uns s’han apropat i altres que parlem molt de gent del poble , encara mai s’han apropat; per cert si el moviment es diu Molins Camina el primer pas es caminar per coneixer les necessitats. Ara , de ben segur ara que s’apropa les eleccions ja vindreu COM SEMPRE

     • Alejandro Pérez

      Marta, és diferent.

      Des de molins camina, com no és un partit sino una candidatura ciutadana, no vindrem a demanar res de res. Volem que us la feu pròpia, com hem fet nosaltres. Per posar al Ajuntament a treballar per als molinencs i a les molinenques, des de la base, des dels barris :)

      A tu també t’esperem el proper divendres 6 de febrer a les 19h a la federació obrera!!! Ara no volem a tornar a esperar a que la política ens la facin altres, o els partits, sinó que l’hem de fer entre totes i tots nosaltres.

     • Moor

      Hi som molts i moltes que no deixem que la política la facin els altres… El problema resideix en creure, i fer creure, que la política es fa fonamentalment des de les institucions. Perqué sino sembla com si la única manera d’implicar-se o participar en política sigui cada quatre anys amb una candidatura (per oberta que aquesta es reconegui). A mes, es molt significatiu (i simptomàtic) com, en la dinámica electoral, la inercia que empeny cap a la ‘centralitat política, us fa parlar en els mateixos termes que qualsevol partit convencional. Dius que voleu ‘posar a treballar l’Ajuntament per las molinencs i les molinenques. Es que no ho fa ja?? Es que els burguesos de tota índole no son molinencs tambe?? Se os ve el plumero de ‘catch all party’. Un candidatura rupturista que se precie no debería tener ningún tipo de interés es poner la institución municipal al servicio de los que viven en mansiones, juegan en el barça o explotan a sus trabajador@s en empresas o comercios.

     • dclosa

      ¿De qué tenéis miedo? , De momento vemos que habéis blindado el “comentar” en vuestro Facebook , Mal vamos si la ciudadanía no puede hacer consultas y preguntas al actual “Politburó” de podemos-Molins , en dónde todo es virgen, puro maravilloso. ¿De qué tenéis miedo?

     • dclosa

      ¿ De qué AAVV eres ? , ¿ Quien coneixem les adreces i las seves seus ? , ¿ Ellos a vosotros o vosotros a ellos? , ¿ Cual es la sede del sudodicho?

     • manel

      On viu voste ? Les seus dels partits a la vila no les coneix ? Les nostres apareixen a la web d’entitsts a la vila amb adreces ,correus electronics i telefons

     • dclosa

      Sra. Arta, A nos ser que Usted haya tenido acceso a las fichas de los comentaristas del diario digital Viu molins, o de que sea uno de ellos, o que sepa de adivinación y de Tarot , no sé por que deduce usted que al nik apodado “dclosa” le corresponde Sr. Closa, S.e.u.o. a no ser que el comentarista se identifique en su escrito, con su nombre completo, su DNI, su NIF su dirección, etc. todos los comentaristas : manel, marta, apérez, varón rojo, endesa, etc, etc , nos guste o no, somos anónimos en el Viu molins.
      Le agradezco su confirmación y me tranquiliza, de que en las associacions AA/VV existeixen opinions politiques i afiliacions de persones a títol personal (nomès mancaria), la difèrencia i molt clara es que dintre es treballa pel be de cadascun dels barris “sense fer politica”, Dado el desenfrenado interés actual de los políticos locales en visitarles , creía que las AA/VV en Molins de Rei eran verdaderas células políticas

     • dclosa

      ¿ Como vamos a obedecer a las AAVV si están todas ellas en Molins de Rei en manos de los socialistas ? , La ciudadanía está harta de falsas consignas y de obedecer ciegamente a los partidos y a los “activistas” o militantes más “clásicos” , Si podemos-Molins no se presenta en las próximas elecciones como partido y con el nombre de podemos, es porqué desde la central de podemos-Madrid se lo han prohibido, además, hoy por hoy Molins camina no es nada, nada de nada, de ahí que el Ayuntamiento no les dé permiso para poner un estad el la Candelera, ni les deje participar en entrevistas ni en tertulias en la radio municipal RMdR , Sólo serán algo, cuando 15 dias antes de las elecciones, cuando presenten ante la Junta Electoral las 1.500 firmas necesarias para crear una agrupación de electores, y su funcionamiento, limitado a 4 años, será el mismo que un partido político cualquiera de los demás.

 • rodrigo

  no passaven de 60 i la majoria de fora o curiosos, fins i tot d’altres partits. no eren 115? on estan?

  i el programa, 100% CUP. per fer això que es quedin a casa adorant al pablemos. copiar programes és molt ruïn i demostra que no estan pas a l’alçada de 8 anys de CUP a molins marcant alternativa real i arrelada

  • Alejandro Pérez

   Creo que la forma de afrontarlo es distinta. Nuestro reconocimiento al honrado y buen trabajo de la CUP es hacer propias algunas de sus luchas y propuestas, que consideramos esenciales (no todas claro). Molins camina bebe de todas y de todos, no es sectario, se nutre de las mejores propuestas de los partidos así como de las nuevas propuestas de los y las vecinas de Molins. Acopla las distintas dimensiones.

   ¿La mayoría de fuera? No, la gran mayoría de Molins de Rei, solo que muchas son personas nuevas que estaban huérfanas a nivel político y por eso a lo mejor no las habías visto en otros actos. Muchas personas desencantadas que ahora vuelven a ilusionarse.

   Y habían 10 o 15 personas del baix llobregat, porque molins camina es ya un modelo para federar y aglutinar mayorías sociales de nuestra comarca.

   Pero adjunto otra imagen para que se pueda ver, la federació obrera otra cosa no, pero se veía muy llena. Cosa que es sorprendente, nunca se llena para asuntos municipales salvo en esta ocasión.

 • jose

  Molins Camina me parece una plaforma perfecta para optar al ajuntament de Molins y que puede traer cambios que estamos necesitando en nuestra localidad.
  Las personas que intervinieron en el acto de presentacion me parecieron muy sinceras y autnticas lejos de lo que estoy acostumbrado a ver en los profesionales de la politica que nos gobiernan.
  Antes de optar por cualquiera de los piartidos de nuestra vila en las proximas municipales me inclino por confiar en vecinos de molins que quieren empoderar a la ciudadania y poner las instituciones a nuestro servicio, aportando transparencia y principos eticos a la politica.
  Animo a los vecinos de molins a portar ideas y en su momento apoyar a Molins Camina.
  Mi apoyo ya lo tienen.

 • dclosa

  El programa de podemos-Molins es 100% de la CUP-Molins , excepto el que no están de acuerdo con lo de la independencia de Catalunya, ni con el catalán. Ciertamente, per fer això, que es quedin a casa adorant al Pablemos, Copiar programes és molt ruïn, pero cualquiera puede hacerlo y estaría a l’alçada dels 8 anys de CUP -Molins , ya que de marcar alternativa real i arrelada, nada de nada, sólo de vez en cuando en estas dos legislaturas hemos visto algún exabrupto que otro, alguna moción extramunicipal imposible y miles de brindis al sol. No dudo que los de la CUP-Molins sean honrados , pero discrepo en eso del buen trabajo. Mal hacen los de podemos-Molins en hacer propias algunas de sus luchas y propuestas, y en que las consideren esenciales. No creo que podemos-Molins beba de otras formaciones políticas de Molins ya que a casi todas las consideran que son “casta” , podemos es una formación sectaria dirigida desde Madrid, que se nutre de las propuestas de unos cuantos consejeros ciudadanos, y poco de las asambleas de los/las vecinos/as de Molins de Rei, No todo el mundo cabe, No dejan acoplar las distintas dimensiones de las gentes. Esta obstinación personalizada del filósofo-científico de podemos-Molins, para las próximas municipales, de cerrarse en banda y no querer formar parte de otro partido local, sino ser los y las vecinas de Molins que marquen su propio camino, les van a llevar a unos resultados malos. Deberian sumar esforcos amb al CUP , ya que se ve claramente que si no los critiquen es perque pensen que son iguales i que ho han fet be, De
  momento sólo hemos visto a un joven (24a) con estudios ambientales con empadronamiento (2009) reciente, un joven (28a) estudiant de enginyeria técnica industrial funcionario en la Confederación General del Trabajo (CGT), una psicóloga (55a) también funcionaria de la Generalitat, una aficionada a leer que adora el cine y le encanta hablar, una amante de la natura y de los animales, un securata (56a), empleado ahora en planes de ocupación-caridad como Agente Cívico en Molins de Rei, un
  trabajador publico del Ayuntamiento (37a) que ha crecido y se ha echo como persona en la vila, un exsindicalista de los liberados en búsqueda de parados, etc etc, ¿ No hay albañiles, panaderos, fontaneros de la privada? , ¿Personas preparadas? , No dudamos de que sean honestas y puedan ser currantes del pueblo que se hayan puesto manos a la obra para intentar arreglar
  los despropósitos de los últimos gobiernos, pero… ¿Están realmente preparados o cualquier regidor actual de los 21 en el Ayuntamiento de Molins de Rei , se los comeria con patatas fritas?
  Entre las personas 10 o 15 personas del Baix Llobregat, había el también flamante secretario de podemos – Sant Feliu, No vimos al recien dimitido secretario general de podemos-Rubi, Tampoco vimos a las gentes de Process Costituient , en especial la coletas, ¿Estan seguros que forman coalición con podemos? . Nos decía el miercoles día 21 en la Radio MdR el portavoz y tertuliano de ICV-Molins , Carles Martinez (ICV) (16 años regidor en el Ayto), ICV-Molins en la actualidad, como que se las vén perder, no tienen problema alguno en ir en agrupación de electores ya que lo que les importa es la fuerza de las izquierdas, y confirmaba que el movimiento promovido por la monja independentista benedictina de Montserrat , Proces Constituent , como dios, ya tiene la virtud de estar en todas partes, ya que está en la agrupación de electores de Molins-camina y al mismo tiempo, según declaraciones del Sr. Carles Martinez (ICV) también está en Confluencia Molins. Verdaderamente , ésta es la mejor forma para no equivocarse nunca y ganar siempre, tener un pié en cada lado.

  • conde rojo

   PEGO sus comentarios , no he visto nunca nada tan mal intencionado, chafardero y ruin. Conteste usted con alguna aportacion, o incluso presentese a unas primarias abiertas y demuestre el apoyo de los ciudadanos.

   ” Demomento sólo hemos visto a un joven (24a) con estudios ambientales con empadronamiento (2009) reciente, un joven (28a) estudiant de enginyeria técnica industrial funcionario en la Confederación General del Trabajo (CGT), una psicóloga (55a) también funcionaria de la Generalitat, una aficionada a leer que adora el cine y le encanta hablar, una amante de la natura y de los animales, un securata (56a), empleado ahora en planes de ocupación-caridad como Agente Cívico en Molins de Rei, un
   trabajador publico del Ayuntamiento (37a) que ha crecido y se ha echo como persona en la vila, un exsindicalista de los liberados en búsqueda de parados, etc etc, ¿ No hay albañiles, panaderos, fontaneros de la privada? , ¿Personas preparadas? , No dudamos de que sean honestas y puedan ser currantes del pueblo que se hayan puesto manos a la obra para intentar arreglar…..”

   Me carga usted de verdad, considera una serie de cosas como negativas??????, que demuestra poco sentido comun……como por ejemplo que gusten la naturaleza y los animales o que alguien sea o haya sido “segurata”,planes de ocupacion-.caridad???, que poco respeto señor mio.
   Supongo,(deduzco), que su modelo ideal de representante en la Casa del Pueblo, pasa por ser de un perfil determinado.
   Por favor indique que perfil desea…..xddddd!!!!!!

   • dclosa

    rojo-bautista : Un consejo, Debe curtirse un poco más en la vida…. Le pido perdón si con mi sinceridad y objetividad de las cosas he podido enojarle en algo, No dudamos de que esas personas sean honestas y puedan ser currantes del pueblo que se hayan puesto manos a la obra para intentar arreglar…..” pero,… sus descriptivos son muy light y superfluos, ¿ No le parece ? , ¿ No hay albañiles, panaderos, fontaneros, personas que hayan trabajado alguna vez , personas de oficio, y no personas que no hayan pegado aún un palo al agua, personas con hijos, hipoteca, personas que sepan lo que es pagar el IBI, el I.C. , el recibo del agua, las basuras, el vado, la guardería, … etc,
    En una cosa ha acertado, no solo yo, sino la mayoria de los ciudadanos cuerdos tiene un modelo ideal del representante en la Casa del Pueblo y pasa por ser de un perfil determinado, de ahí que haya urnas para escogerlo, y no sólo por su cara bonita.

 • Miguel

  Sincerament, la idea de que Podemos es un partit ‘des de baix’ fa riure. Un partit que comenca presentantse a les elecciones europees primer (que son les mes allunyades del ciutada), que te una cupula damics que shan hagut de votar el bloc (i que, donada la gran campanya meidatica, era impossible que no sortissin elegits) i que ha decidit des de Madrid que Molins Podemos no es pot presentar sol. Si, clar, molt des de baix.

 • Shareef

  Us deixo l’enllaç a una entrevista recent a Alejandro Pérez Polo, membre del Cercle de Molins de Rei i pròxim candidat al Consell Ciutadà de Podem Catalunya:

  http://psicologiaymente.net/la-fe-absoluta-en-la-ciencia-es-otro-tipo-de-ideologia/

 • Pingback: Molins Camina comença el procés de primàries obertes presentant els candidats | Viu Molins de Rei()