La Fira de la Candelera estrena aplicació per a dispositius mòbils

La 164a edició de la Fira de la Candelera arriba amb una nova aplicació mòbil que actualitzarà les informacions sobre la mostra a temps real. El nou pati del Palau acollirà una zona de descans i 20 peces de Catalunya amb miniatura. 

Joan Ramon Casals i Xavi Paz mostren el seu mòbil amb l'aplicació de la Fira // Jose Polo

Joan Ramon Casals i Xavi Paz mostren el seu mòbil amb l’aplicació de la Fira // Jose Polo

La 164a Fira de la Candelera arriba els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer i, per primera vegada, tindrà una aplicació per a dispositius mòbils. L’app de la Fira, que es pot adquirir de forma gratuïta a Google Play i l’App Store, servirà per orientar als visitants gràcies a un sistema de geolocalització, informarà de l’agenda d’activitats i estarà vinculada a les principals xarxes socials. També tindrà un sistema de notificacions que permetrà informar en temps real dels canvis d’última hora a l’agenda, entre altres coses. L’aplicatiu, que ha costat 800 euros, no té “masses pretensions” però serà “molt útil”, segons el regidor de Fira, Joaquim Martí (CiU).

La Fira de la Candelera tindrà un pressupost de 480.000 euros, similar al de l’any passat, i reunirà un total d’uns 950 expositors, tot i que aquesta xifra pot variar depenent les incorporacions d’última hora. S’esperen més de 300.000 visitants pels carrers de Molins de Rei durant aquests dies.

Catalunya en Miniatura, al pati del Palau

Una de les incògnites d’aquesta edició de la Candelera era saber quina utilitat tindria la nova plaça verda situada al centre del municipi, el pati del Palau. Aquesta nova localització, que fins ara acollia l’espai de la Fira de la Natura, es convertirà en el nou espai de la Fira de Brocanters i acollirà una col·lecció de 20 peces del parc temàtic Catalunya en miniatura. A més, també servirà com a zona de descans per als visitants. Per la seva banda, la Fira de la Natura, fins ara allà, passa a fer-se a la plaça del Mercat.

Més zones d’aparcament i lavabos

Davant l’allau de visitants és impossible que durant aquests dies no hi hagi problemes per aparcar el cotxe a Molins de Rei. Tot i això, el consistori ampliarà les places d’aparcament existents al Polígon el Pla, ocupant part de la carretera i deixant exclusivament per la circulació els laterals. També hi haurà una nova zona propera al riu Llobregat. Amb tot, hi hauran 600 places més respecte a l’any passat.

També augmentaran els lavabos existents al recinte firal. Gairebé es duplicaran. “És una de les millores que ens demanen els visitants habitualment”, ha assegurat Martí. D’altra banda, també es fa un esforç en incrementar la neteja i seguretat de la mostra, habilitant més recursos humans en aquests temes.

Estel Solé, la pregonera d'enguany, durant la roda de premsa // Jose Polo

Estel Solé, la pregonera d’enguany, durant la roda de premsa // Jose Polo

Estel Solé, pregonera

L’actriu i poetessa molinenca Estel Solé ha estat escollida com a pregonera de la Fira de la Candelera d’enguany. El clàssic pregó es farà divendres a les 21 hores al Foment Cultural i Artístic.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha assegurat durant la roda de premsa de presentació que la Fira és “la principal marca d’atracció que té Molins de Rei”. “Volem créixer en qualitat i no pas en quantitat”, ha assegurat Casals.

El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha aprofitat l’ocasió per un fer un balanç de l’evolució de la Fira en aquesta legislatura. El socialista ha destacat la realització de l’estudi d’impacte econòmic de la mostra, l’efecte de “la millora de l’espai públic” sobre la Fira amb la incorporació del Pati del Palau, l’asfaltament d’algunes zones d’aparcament i la “capacitat d’adaptar-se als nous canals de comunicació” amb la creació de perfils a les principals xarxes socials i la creació de l’app, la principal novetat d’enguany.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades