L’Ajuntament triga un any en enviar una carta als bancs sobre la moció que els pot sancionar per tenir pisos buits

Al ple municipal del mes de gener de 2014 es va aprovar per unanimitat una moció a favor de sancionar les entitats bancàries amb pisos buits. Fins un any després no s’ha enviat una carta als bancs informant de la mesura.

La PAH va estar més present que mai al ple municipal // Jose Polo

La PAH durant el ple municipal on es va aprovar aquesta moció // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha trigat un any en enviar una carta als bancs sobre la moció que es va aprovar per unanimitat al gener de 2014 a favor de sancionar les entitats bancàries amb pisos buits. La missiva, el·laborada a la Taula Local d’Habitatge, va acabar de confeccionar-se el passat mes de desembre.

En aquesta carta el consistori s’ofereix a gestionar els pisos buits de les entitats bancàries i adjunta la moció que es va aprovar ara fa un any, segons ha explicat la CUP Molins de Rei a través del seu blog. La moció inclou sancions a les entitats financeres amb immobles desocupats de forma permanent. Segons el principal partit de l’oposició, l’Ajuntament hauria d’haver tirat endavant amb aquesta moció “l’endemà mateix de l’aprovació”. La mesura que indica la carta als bancs va ser proposada per la PAH Molins de Rei i els activistes d’aquest moviment social estaven presents el dia que es va aprovar.

Abans de l’enviament de la carta, però, s’havia produït la notificació protocol·lària als bancs per part de la secretaria municipal. Després del tràmit, la veritable intenció política de fer efectiva la moció es mostra amb l’enviament fet recentment, un any després del ple municipal en què es va aprovar.

Fonts de la regidoria d’Habitatge han reconegut a Viu Molins de Rei que “han anat tard amb aquest tema”. Indiquen que davant l’allau de feina que tenen els darrers mesos “han hagut de prioritzar altres temes” i reconeixen que els hauria agradat informar abans als bancs. També expliquen que algunes entitats bancàries amb les que s’han de posar en contacte han canviat de circumstàncies degut als seus processos interns i això ha dificultat el procés.

Protocol de coordinació

A més, a la Taula Local de l’Habitatge es va aprovar un protocol de coordinació entre el consistori, la PAH, Creu Roja, Càritas i les associacions de veïns per donar resposta a les situacions d’emergència i risc d’exclusió residencial. D’aquesta manera, l’eficiència de totes les entitats implicades millorarà en casos d’emergència al tenir marcats els passos que han de seguir per ajudar les persones que es trobin en situació d’emergència.

 • dclosa

  “ A buenas horas mangas verdes” , Una muestra más de la “miyora de govern” tanto en boca en esta legislatura, de los bicéfalos alcaldes de CIU y PSC , ¿Habrá responsabilidades políticas y responsabilidades laborales, o todo queda en el olvido y en la “miyora de govern” ?
  El bicéfalo alcalde Sr. Casals (CIU) ha reconocido en la RMdR que ha sido un “despiste” de un “organo” del Ayto , que es muy poca cosa, que sólo son 35 los pisos vacíos de entidades bancarias, Recordemos la baja productividad y eficiencia del Ayuntamiento de Molins de Rei, que en sueldos de los políticos, cargos políticos de confianza, funcionarios y trabajadores municipales, se nos comen el 60 % del presupuesto municipal
  El bicéfalo alcalde, también nos ha anunciado en la mismísima emisora municipal RMdR , una primicia :
  El propósito de CIU en las Guardioles es hacer pisos de protección oficial de alquiler, y como propietario el Ayuntamiento, asumiendo todos los costes financieros del valor de los pisos. Esperemos que en estos 4 meses que les queda en el poder no les dé tiempo de realizar tal barbaridad y edeudamiento. Sería una lapa más de “Paneles solares 2”

 • dclosa

  Pues… Estas incompetencias no es lo que los políticos del consistorio nos quieren vender, La muestra la tenemos en el pesado y fuera de lugar el discurso político del alcalde Sr. Casals (CIU) en el evento del pregón de la Candelera el día 23 , Decía, de que la “casta” se había autoconcedido al Ayuntamiento los premios 2014 y reconocimientos siguientes : a) Premio Alfonso Ortuño a la inovación y “buenas prácticas” en la administración publica, b) Premio, compromiso democrático por las “buenas practicas” , especialmente en la gestión de la PAH , c) Reconocimiento de la UA por la “transparencia que ofrece el Ayuntamiento de Molins de Rei. Quieren hacernos confesar con ruedas de molinos y realmente lo van a conseguir : “Una mentida repetida muchas veces, llega a convertirse en verdad”

 • Pingback: La PAH demana "coherència" a CiU a l'hora de votar les mocions del ple | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El ple municipal aprova una moció de la PAH que demana al govern espanyol que aturi els desnonaments | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ajuntament multarà amb 400 euros els propietaris de pisos buits | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals: "Els que generen alarma social sobre Les Guardioles governen a l'AMB" | Viu Molins de Rei()