La PAH busca 3.000 signatures per aturar els desnonaments i la pobresa energètica

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va començar el passat divendres la recollida de firmes per portar al Parlament de Catalunya la lluita contra els desnonaments i els talls de subministrament elèctric. En un cap de setmana n’han aconseguit 400 i esperen arribar a les 3.000 adhesions.

Les parades per signar s'allargaran fins a dos mesos // Elisenda Colell

Les parades per signar s’allargaran fins a dos mesos // Elisenda Colell

Les seccions locals de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han engegat arreu de Catalunya una campanya de recollida de signatures per presentar al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que posi solucions al drama dels desnonaments i els talls de subministrament de les persones que no poden pagar la factura elèctrica.

Victorina Villar, membre de la PAH de Molins de Rei, assegurava que l’objectiu és exigir al govern català que “posi recursos i doni possibilitats perquè les persones que s’han quedat sense res hagin de marxar de casa i es quedin al carrer”.

La iniciativa de llei que la PAH vol aprovar a la cambra catalana també intenta donar resposta a aquelles persones que no poden fer front a la factura elèctrica. De fet, els activistes volen que les companyies elèctriques i els grans consorcis assumeixin de manera temporal els rebuts impagats en comptes que a les persones que no poden pagar se’ls talli el subministrament de manera immediata.

Durant la tarda de divendres es van formar cues a la plaça de la Creu // Elisenda Colell

Durant la tarda de divendres es van formar cues a la plaça de la Creu // Elisenda Colell

Després del desastre de la iniciativa presentada al Congrés dels Diputats, que va acabar “diluïda i inútil”, ara la PAH vol instar a la Generalitat a prendre mesures. “No es veritat que la Generalitat no tingui recursos, però hi ha unes prioritats que no són ni humanitàries ni socials”, diu amb contundència Villar sobre la necessitat que el govern català prengui mesures.

La plataforma vol arribar a les 50.000 signatures a tot Catalunya. “Nosaltres volem aportar el nostre granet de sorra”, explicava Villar. El primer cap de setmana de campanya al municipi s’han aconseguit 400 signatures, i esperen arribar a les 3.000 adhesions durant els dos mesos que preveuen que s’allargarà la recollida.

Recomanacions personalitzades

  5 comments for “La PAH busca 3.000 signatures per aturar els desnonaments i la pobresa energètica

  1. PAH
    20/01/2015 at 15:38

    dissabte o divendres, hay que ver menudo lio

    • 20/01/2015 at 15:44

      Cert, la campanya va començar divendres, rectificat. Gràcies per l’avís!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *