Xavi Foj puja al podi del Dakar 2015 en la categoria T3

El pilot molinenc ha aconseguit la segona posició de la categoria T3.1 després d’un Dakar que s’ha fet veritablement dur. 

Xavi Foj i Nacho Santamaría al podi de Buenos Aires // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj i Nacho Santamaría al podi de Buenos Aires // Foj Motorsport Coopertires

Extenuant edició del ral·li Dakar per a Xavi Foj i el seu equip, el FojMotorsport Coopertires. En una cursa on la meitat de participants ha quedat fora, Foj i Nacho Santamaria han aconseguit pujar al podi final de Buenos Aires, després d’acabar segons de la categoria T3.1 i tercers en el total de la categoria T3, només superats per un buggie.

Aquesta categoria s’ha estrenat enguany i reuneix els participants amb vehicles amb modificacions lleugeres. És a dir, una modalitat a mig camí entre els cotxes de sèrie i els prototips. El mateix Foj va ser clau en la creació d’aquesta categoria, negociant amb l’organització la seva implantació.

“Ha estat una cursa cursa mot dura de principi a fi”, afirmava Foj al acabar l’aventura. “Ens hem vist fora de competició en moltes ocasions però amb coratge i treball hem superat tots els obstacles per estar aquí, al podi de Buenos Aires”, declarava orgullós després de passar pel podi.

El Dakar es va començar a complicar quan es va trencar el palier a la quarta jornada. Un dia després es va destrossar el coixinet i van haver de tornar a la sortida. La primera setmana va finalitzar amb l’embragatge del Toyota del molinenc trencat, amb Foj utilitzant la tercera marxa i la reductora per acabar la jornada. Foj va començar a apropar-se al liderat de la T3 però a l’onzena etapa va trencar els frens. Tot i això, l’home amb més participacions al Dakar, va poder superar totes les adversitats.

El Dakar, en imatges

Recomanacions personalitzades