Esteve Altozano: Ens agradaria una oposició més constructiva

Esteve Altozano 2014Amb totes les dificultats i reptes que tenim a la vila i especialment amb la greu crisi que afecta a moltes famílies, sap molt greu que els partits de l’oposició no hagin paït els resultat de les últimes eleccions municipals on la gent va votar fer les coses diferents i millor.

Sap greu que en aquestes circumstàncies hi hagi partits que vagin en contra i intentin aturar els projectes més importants que s’impulsen a la vila.

Aquests anys estem aplicant més i millors polítiques socials que s’han fet mai. Estem fent més polítiques d’ocupació de les que s’han fet fins ara, (per exemple avui hi ha 26 persones treballant amb plans d’ocupació). I el més trist és que ens  trobem sols impulsant aquestes polítiques.

La gent vol que els partits treballem junts i en els temes més importants, busquem el consens i sumem en favor dels interessos de la gent i això a Molins de Rei no ha passat.  En els temes clau, l’oposició ha volgut primar els interessos de partit per sobre dels de la vila.

ERC i la CUP han votat sistemàticament en contra dels pressupostos, i això fins i tot quan s’han acceptat part important de les seves propostes.

ICV i ERC han votat en contra de les reformes i millores econòmiques que hem fet i que han permès sanejar l’ajuntament. Les mesures que hem aplicat estan recomanades per les auditories que vam fer a inici de mandat i s’ha demostrat que han estat un gran encert. I tot això s’agreuja, quan a més, aquest 2 partits no es responsabilitzen del deute deixat a l’ajuntament, i no han ajudat a reduir-lo, tal i com he dit, fins i tot han intentat frenar les mesures que hem pres per reduir el deute en uns 7 milions d’euros

Però es que a més, no han estat capaços d’assumir la seva responsabilitat ni demanar disculpes per haver deixat 5,5 milions d’euros en factures per pagar.

El que també sorprèn és com la CUP en molts casos ha caigut en aquesta forma de fer del passat que tants problemes ha portat a la gestió econòmica de l’ajuntament. Quan es queixen de l’afectació que tenen les retallades d’altres administracions als ingressos municipals, NO diuen que és molt més gran l’afectació negativa de l’increment de la despesa financera per culpa dels 23,5 milions d’euros de deute de l’anterior mandat, on tenen molt veure. Sí, les retallades ens afecten negativament, però el deute de l’anterior mandat, ens afecta molt més. I malgrat tot hi fem front i ho estem superant amb una bona gestió.

En l’àmbit dels impostos, CiU hem complert el nostre compromís de no apujar-los per sobre l’IPC i  per aquest any 2015 els hem congelat. L’oposició ha estat erràtica en aquest aspecte, i fins i tot, quan hem aplicat la tarifació social, perquè els que tinguin menys ingressos paguin menys pels serveis públics, no hi han donat suport perquè volien pujar la base dels impostos. Un error que nosaltres no deixarem fer.

Però el fet més greu de tota la legislatura, ha estat que TOTA la oposició (ERC, PP, CUP i ICV) va votar contra la proposta de congelar els impostos, això va fer que estiguéssim a punt de provocar que s’apugés l’IBI un 6% per a l’any 2015. Afortunadament  es va poder evitar pel vot de qualitat de l’alcalde. Cada un va votar en contra per una raó diferent, però tots sabien que si no votaven a favor o s’abstenien, l’IBI pujava un 6%, i tot i així ho van fer! Van votar apujar els impostos!

Han volgut aturar el Pati del Palau, ara volen aturar la reforma del Molí i la Nova Biblioteca, també s’oposen al desenvolupament del nou barri de les Guardioles.

Per això, fem un crida a un canvi d’actitud. La seva actitud actual, en molts casos va en contra dels interessos de la gent de la vila. Demanem un canvi d’actitud, cercar el consens i l’entesa, que és el que demana la gent.

Esteve Altozano Sevilla, regidor Grup Municipal CiU

 • manel

  Qui es aquest regidor ?? A part dels plens . Viu a Molins ??

  • Pablo

   Si, vive en el barrio de El Canal.

   • manel

    Gracies .ara com mai es veu al carrer.es podroa dir si es de convergencia o d’unio

 • Marta

  Com es nota que aviat son les eleccions municipals. Aquesta es la primera vegada que surt amb un article d’opinió

 • Pingback: L'oposició acusa l'alcalde Joan Ramon Casals de "difamar" les seves opcions polítiques | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC donarà "absoluta llibertat" als seus alcaldables | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Lluís Carrasco: Ens agradaria un govern sense mentides i que defensi la majoria social | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  Tal como nos dice la Marta , se acercan las elecciones municipales. e iremos viendo poco a poco a los topos saliendo de su madriguera, y los partidos políticos pagarán, con nuestros dineros, anuncios de campaña en los distintos diarios digitales y en papel que tenemos de Molins de Rei. Hay que decir que la muestra de calidad, de si se lee o no un diario, bien sea digital o en papel, es la cantidad de opiniones ( en líneas escritas) que se publican, y realmente en Molins de Rei no damos la nota en esto. La gente prefiere “tragar” y no complicarse la vida en escribir una opinión . Por mucho que se lamenten algunos, la nota cultural de las gentes de Molins de Rei es de insuficiente tirando a bajo, No se ven opiniones de calidad en la prensa, A las gentes sólo les gusta aparentar, especialmente en eventos como el baile de els 3 Toms o la cena del Cancer, Sólo aparentar.
  No hace falta decirle al Sr. Altozano, que es muy pobre la participación de su partido CIU a lo largo de todos los años en los medios de comunicación locales en dar opiniones y en argumentar cuando se les critica por alguna cosa. Prefieren “tragar” que a liarse en contar mentidas. No nos convencen con eso de que CIU aquests anys estem aplicant més i millors polítiques socials que s’han fet mai, se han limitado a ser unos simples “intermediarios” de los dineros de la Generalitat. En cuanto a les polítiques d’ocupació ( 26 persones treballant amb plans d’ocupació) , ustedes solo son los “intermediarios” de los dineros de la Diputación I el més trist és que estos trabajos son indignos y de “caridad”. Si en Ayuntamiento ofrece trabajo debe ser codo a codo con los funcionarios, brigadas, y empleados publicos, y no en comederos aparte.
  La gent de Molins de Rei, como en la mayoria de los municipios de España, politicamente no sabe lo que vol, y no debemos pensar que vol que els partits treballem junts i en els temes més importants, busquem el consens i sumem en favor dels interessos. La mayoria de esas gentes, el dia de las votaciones, se irán de paseo y a votar en un día festivo , y no sabrán ni a quien votan.
  CIU no ha gestionado nada distinto de los que lo gestionaban antes, se han limitado a seguir con el más de lo mismo, y a repartirse los sueldos con el PSC de dedicación plena y cargos de confianza, Han sido incapaces de encontrar una solución al “Molins_Bus sempre buit” , en vez de hacer un estudio de viabilidad y quitarlo si fuese preciso, Cada bus vacío que vemos, es una sangría a nuestro presupuesto. No hablemos ya de la mamandurria del Dipel , ni de alguna moción para bajarse los sueldos…. etc , etc
  Solo faltaría que CiU no se haya dado cuenta de que estamos inmersos en una crisis económica galopante que no se recuparará hasta el 2021, y no tengan en cuenta el compromís de no apujar los impuestos per sobre l’IPC , ¿ Es que moral y licitamente está permitido hacer subidas sobre el IPC? , No solamente per aquest any 2015 els heu congelat , sino que debeis bajarlos de inmediato. El Valor cadastral de los pisos en Molins de Rei es la 1/2 de lo que se fijó en la época de vacas gordas del 2006, ¿ Como es que el Ayuntamiento por el IBI 2015 sigue ingresando lo mismo que ingresaba en el 2006? . Aquí hay gato encerrado , y l’oposició (ERC, PP, CUP i ICV) no tiene suficiente valentia , ni personal de talla preparado para abordarlo, y también se limita a la sopa boba de cobrar los 380 € ( 63.000 Ptas) por pleno y barba, y a dormir el la paja. Ciertamente, la oposición volen aturar el Pati del Palau, ara volen aturar la reforma del Molí i la Nova Biblioteca, també s’oposen al desenvolupament del nou barri de les Guardioles, pero lo de abordar el IVA ni pensarlo… Uf! , uf! , uf! , demasiado trabajo para la oposición.

  • dclosa

   digo… abordar lo de IBI ….

 • Pingback: On és la participació ciutadana a Molins de Rei? | Viu Molins de Rei()