Esteve Altozano: Ens agradaria una oposició més constructiva

Esteve Altozano 2014Amb totes les dificultats i reptes que tenim a la vila i especialment amb la greu crisi que afecta a moltes famílies, sap molt greu que els partits de l’oposició no hagin paït els resultat de les últimes eleccions municipals on la gent va votar fer les coses diferents i millor.

Sap greu que en aquestes circumstàncies hi hagi partits que vagin en contra i intentin aturar els projectes més importants que s’impulsen a la vila.

Aquests anys estem aplicant més i millors polítiques socials que s’han fet mai. Estem fent més polítiques d’ocupació de les que s’han fet fins ara, (per exemple avui hi ha 26 persones treballant amb plans d’ocupació). I el més trist és que ens  trobem sols impulsant aquestes polítiques.

La gent vol que els partits treballem junts i en els temes més importants, busquem el consens i sumem en favor dels interessos de la gent i això a Molins de Rei no ha passat.  En els temes clau, l’oposició ha volgut primar els interessos de partit per sobre dels de la vila.

ERC i la CUP han votat sistemàticament en contra dels pressupostos, i això fins i tot quan s’han acceptat part important de les seves propostes.

ICV i ERC han votat en contra de les reformes i millores econòmiques que hem fet i que han permès sanejar l’ajuntament. Les mesures que hem aplicat estan recomanades per les auditories que vam fer a inici de mandat i s’ha demostrat que han estat un gran encert. I tot això s’agreuja, quan a més, aquest 2 partits no es responsabilitzen del deute deixat a l’ajuntament, i no han ajudat a reduir-lo, tal i com he dit, fins i tot han intentat frenar les mesures que hem pres per reduir el deute en uns 7 milions d’euros

Però es que a més, no han estat capaços d’assumir la seva responsabilitat ni demanar disculpes per haver deixat 5,5 milions d’euros en factures per pagar.

El que també sorprèn és com la CUP en molts casos ha caigut en aquesta forma de fer del passat que tants problemes ha portat a la gestió econòmica de l’ajuntament. Quan es queixen de l’afectació que tenen les retallades d’altres administracions als ingressos municipals, NO diuen que és molt més gran l’afectació negativa de l’increment de la despesa financera per culpa dels 23,5 milions d’euros de deute de l’anterior mandat, on tenen molt veure. Sí, les retallades ens afecten negativament, però el deute de l’anterior mandat, ens afecta molt més. I malgrat tot hi fem front i ho estem superant amb una bona gestió.

En l’àmbit dels impostos, CiU hem complert el nostre compromís de no apujar-los per sobre l’IPC i  per aquest any 2015 els hem congelat. L’oposició ha estat erràtica en aquest aspecte, i fins i tot, quan hem aplicat la tarifació social, perquè els que tinguin menys ingressos paguin menys pels serveis públics, no hi han donat suport perquè volien pujar la base dels impostos. Un error que nosaltres no deixarem fer.

Però el fet més greu de tota la legislatura, ha estat que TOTA la oposició (ERC, PP, CUP i ICV) va votar contra la proposta de congelar els impostos, això va fer que estiguéssim a punt de provocar que s’apugés l’IBI un 6% per a l’any 2015. Afortunadament  es va poder evitar pel vot de qualitat de l’alcalde. Cada un va votar en contra per una raó diferent, però tots sabien que si no votaven a favor o s’abstenien, l’IBI pujava un 6%, i tot i així ho van fer! Van votar apujar els impostos!

Han volgut aturar el Pati del Palau, ara volen aturar la reforma del Molí i la Nova Biblioteca, també s’oposen al desenvolupament del nou barri de les Guardioles.

Per això, fem un crida a un canvi d’actitud. La seva actitud actual, en molts casos va en contra dels interessos de la gent de la vila. Demanem un canvi d’actitud, cercar el consens i l’entesa, que és el que demana la gent.

Esteve Altozano Sevilla, regidor Grup Municipal CiU

Recomanacions personalitzades