Molins de Rei se suma a un programa comarcal per a joves sense feina

El Consell Comarcal del Baix Llobregat estrena el projecte “Joves per l’Ocupació”, un programa destinat a ajudar joves entre 17 i 24 anys a l’atur. Durant un any se’ls formarà per poder treballar en hostaleria, atenció al públic, jardineria, electricitat o màrqueting, entre altres.

El programa compta amb 70 places per a tota la comarca // Consell Comarcal del Baix Llobregat

El programa compta amb 70 places per a tota la comarca // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Molins de Rei i 16 municipis més de la comarca formen part del projecte del Consell Comarcal del Baix Llobregat que busca la inserció laboral dels joves a l’atur de 17 a 24 anys que no han acabat l’ESO o els estudis posteriors. 70 joves es poden beneficiar d’aquests cursos, que comencen al febrer i finalitzaran a finals d’any. Les persones seleccionades en tant que assisteixin a les sessions i s’hi involucrin, rebran una bonificació de 150€ mensuals durant quatre mesos i ajuts per pagar el transport.

Aquest programa permetrà als joves unir-se a diferents cursos, d’entre 200 i 300 hores lectives. Els matriculats podran aprendre a treballar de dependents comercials, auxiliars de cuina o cambrers, en funció dels seus interessos, però també podran especialitzar-se en gestió de màrqueting a través de les xarxes socials, o en tasques de manteniment de jardineria, pintura i electricitat. També hi ha la opció d’aconseguir el carnet de carretoner per realitzar feines d’assistència a magatzems.

Un cop acabats els cursos, els usuaris realitzaran pràctiques en empreses professionals dels diferents sectors. Durant tot el procés, comptaran amb un servei personalitzat que els assistirà i els ajudarà en les perspectives laborals per aconseguir ser contractats. D’altra banda, els joves que no hagin acabat la formació obligatòria, podran optar a acabar-la.

Els joves interessats en formar part poden formalitzar la seva inscripció enviant un correu a promocioeconomica@elbaixllobregat.cat fins el 31 de gener.

Recomanacions personalitzades