ERC organitza una exposició en memòria de Lluís Companys

Fins el 28 de gener a l’Agrupa es pot visitar Lluís Companys 1882-1940. Polític Fins a la mort, una exposició organitzada per ERC Molins de Rei. El director del Born Centre Cultural, Quim Torra, l’ha inaugurat acompanyat de la candidata republicana Sílvia Guillén.

Un dels cartells que es pot veure a l'exposició // Jose Polo

Quim Torra i Sílvia Guillén observen un dels plafons de l’exposició // Jose Polo

L’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei acull fins el 28 de gener la mostra Lluís Companys 1882-1940. Polític fins a la mort, una exposició itinerant que recorda la figura del president de la Generalitat assassinat el 15 d’octubre de 1940 en mans de la repressió franquista. “És una exposició molt completa en la qual et pots fer una idea del Companys persona i polític”,  ha assegurat Quim Torra, director del Born Centre Cultural, que ha visitat Molins de Rei amb motiu de la inauguració de la mostra. S’hi poden veure tot tipus de materials sobre la vida de Companys, des de fotografies fins a escrits fets a mà, passant per cartells electorals i, fins i tot, un petit audiovisuals sobre la seva figura.

Enguany es commemora el 75è aniversari del seu assassinat. “Mirant el seus discursos, Companys seria un autèntic crack en el món del Twitter per les seves frases breus i amb enginy”, opina Torra qui també afirma que Companys és “un dels polítics més importants de la història del país”.

Per la seva banda, Sílvia Guillén ha posat de relleu que el president va ser una persona amb capacitat “d’aglutinar diferents sensibilitats d’esquerres i catalanistes”. Un petit refrigeri entre els assistents a la inauguració, la majoria militants d’ERC Molins de Rei, partit que organitza l’exposició, ha tancat l’acte.

Un espai en el seu honor

A proposta d’ERC Molins de Rei, en el ple municipal del mes d’octubre es va aprovar una moció per unanimitat on s’acordava destinar un espai de Molins de Rei per retre homenatge a Lluís Companys. “Volem fer-li un homenatge anual a Companys de la mateixa manera que es fa amb Casanova”, assegura Sílvia Guillén. Segons ha explicat la republicana, mesos després de l’aprovació d’aquesta moció encara es resta a l’espera que hi hagi algun moviment per part del govern municipal.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “ERC organitza una exposició en memòria de Lluís Companys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *