Els veïns del garatge incendiat al carrer Sant Joan no podran tornar a casa aquesta setmana

Els veïns del número 10 del carrer Sant Joan, on divendres van cremar dos vehicles en un garatge, no podran tornar als seus habitatges fins d’aquí una setmana com a mínim. Ho han pronosticat els tècnics municipals dilluns al matí al avaluar l’estat de l’estructura de l’edifici.

El garatge ha estat, sens dubte, la zona més afectada de l'immoble // Elisenda Colell

El garatge ha estat la zona més afectada // Elisenda Colell

Un equip de tres pèrits municipals, acompanyats per dos agents de la Guàrdia Urbana, han visitat dilluns al matí el número 10 del carrer Sant Joan, al barri de l’Àngel, que el divendres va patir un incendi al garatge. Els veïns de l’immoble van ser desallotjats el mateix divendres, i la situació sembla que es podria allargar fins a un parell de setmanes.

Segons ha explicat a Viu Molins de Rei un dels pèrits municipals, Joan Llunell, “tots els baixants s’han cremat i la instal·lació elèctrica del veí de l’entresòl està totalment calcinada”. No obstant, els tècnics asseguren que tot i l’espectacularitat de l’incendi, l’estructura no està tant afectada com sembla. De fet, els habitatges no han quedat tocats pel foc, només s’ha calcinat el garatge, per on passa el desguàs i el servei d’aigua potable de tota la comunitat a més de la instal·lació elèctrica dels veïns de l’entresòl. Aquests últims són els propietaris del garatge calcinat i els inquilins més afectats per les conseqüències del foc. Sense aigua potable ni llum, els veïns. doncs, no podran tornar a casa fins que es reparin totes les afectacions.

El pati de l’entresòl també ha patit una calcinació parcial, però al haver-hi bigues metàl·liques, la crema no es va arribar a propagar per tots els habitatges de l’edifici. Segons el pèrit municipal,  “l’estructura està feta malbé, però les bigues suporten tota la façana i els habitatges estan en bones condicions”. En qualsevol cas, els pèrits locals han volgut esperar a l’avaluació que en facin les respectives companyies asseguradores.

A l'edifici, situat al barri de les Conserves, hi viuen tres famílies // Elisenda Colell

A l’edifici, situat al barri de l’Àngel, hi viuen tres famílies // Elisenda Colell

Avui, els inquilins tornaven a casa per recollir les seves pertinençes, preparant-se per passar més dies fora de casa. “Divendres estavem molt atabalats, en un primer moment no acabes de saber on vas, ara estem més centrats i anem avaluant tot el que ha passat”, explicava Jordi Capdevila, el veí més afectat per l’incendi.

Els pèrits municipals, comunicant als inquilins l'estat de l'immoble // Elisenda Colell

Els pèrits municipals, comunicant als inquilins l’estat de l’immoble // Elisenda Colell

Molts han hagut de recórrer a familiars i amics per poder passar el cap de setmana. No és el cas de la Josefa i en Francisco, veïns del primer pis, de 60 i 75 anys respectivament. Degut a la seva avançada edat i a les malalties que pateixen -ell reuma, ella problemes respiratoris-,l’Ajuntament els ha allotjat durant tres nits a l’hotel Ibis. Un cop passat el cap de setmana, viuen amb angoixa com passar la nit. “No sabem què fer, algú ens hauria de dir alguna cosa, hem arribat amb les maletes sense saber on anar”, deien desorientats davant casa seva.

Els veïns dels números 8 i 12, contigus a l’immoble calcinat, finalment van poder tornar a casa el mateix divendres a la nit. En un primer moment els Bombers van decidir desallotjar-los però el mateix divendres a quarts de dotze de la nit els van permetre tornar a casa veient que gairebé no hi havia afectacions als seus domicilis. El garatge del número 8, contigu al calcinat, és l’únic que té esquerdes fruit de l’incendi però els pèrits apunten que no suposen cap perill.

Recomanacions personalitzades