Els molinencs emmudeixen a l’audiència pública dels pressupostos municipals

Només una ciutadana va intervenir a l’audiència pública dels pressupostos feta a la Sala Gòtica. A l’acte hi van assistir una trentena de persones, dels quals una vintena eren membres de partits polítics, tècnics municipals o càrrecs de confiança.

La Sala Gòtica durant la presentació pública dels pressupostos // Elisenda Colell

La Sala Gòtica durant la presentació pública dels pressupostos // Elisenda Colell

L’estratègia de l’equip de govern format per CiU i PSC d’apropar els pressupostos a la ciutadania sembla no acabar d’arribar a la població. L’audiència pública dels pressupostos 2015, aprovats gràcies a un acord amb el PP, va comptar amb la gairebé nul·la participació del públic assistent. Només una veïna del Centre Vila va intervenir al debat, interessant-se pel servei d’atenció a la gent gran i la replantació d’arbres a les zones d’accés al riu.

En altres ocasions, les audiències públiques del pressupost havien comptat amb la participació de ciutadans per dir-hi la seva, ja fos sobre el Pati de Palau o el malestar amb els coloms, com també la deixadesa de l’equipament públic. Enguany, però, el torn de preguntes per part de la ciutadania va ser gairebé inexistent. Un fet inèdit que els responsables públics pretenen atenuar en la desena de presentacions més previstes als diferents barris del municipi.

Gent gran i llera fluvial

L’única veïna que va gosar participar del debat va formalitzar dues inquietuds. Una, sobre el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a la gent gran, “els grans oblidats” segona ella, que l’Ajuntament segueix intentant atendre amb el programa “Més a prop” implementat aquest estiu pels Serveis Socials municipals, el servei de teleassistència i la inversió en 20.000 euros al SAD. D’altra banda, també es va interessar per la replantació d’arbres de ribera als accessos al riu, que sempre s’acaben pansint perquè no són els idonis.

La manca de participació de la ciutadania, ha estat, des de la presentació dels pressupostos, una punta de llança que l’oposició ha criticat a l’equip de govern durant tota la legislatura, ja sigui pels usos del nou Pati de Palau, la nova biblioteca Pau Vila, o la resta d’intervencions municipals. I és que, per molt que hi diguin els veïns, ja fa un mes de l’aprovació del text, i no hi ha marge per gran cap modificació.

La ponència per explicar les despeses que preveu l’ajuntament aquest 2015 va comptar amb la presència de Miguel Zaragoza, regidor de Finances, que va detallar totes les inversions previstes en el 2015, d’entre els quals destaquen la rehabilitació de la nova biblioteca Pau Vila, les primeres inversions per urbanitzar la zona de Les Guardioles, situada entre els barris de la Riera Bonet i les Conserves, i el nou institut Lluís de Requesens, situat al barri del Canal.

 • Marta

  Tambe hi havien 4 persones de PODEMOS que no van fer cap pregunta

  • dclosa

   ¿ Com ho saps de que eran de podemos, es que potser tens la llista dels 115 afiliats internautes de podemos que hi han a Molins de Rei ?

   • manel

    Ostres com saps que hi son 115 afiliats ? Ja donen el seu CV de cadascun ? Tenen fills ? Cobren en negre ?

    • dclosa
     • Marta

      Impresionant el nivell de PODEMOS, l’única persona que escriu en català i a sobre amb unes errades..

     • dclosa

      ???

     • manel

      Ostres closa amb el CV dels components de PODEMOS no apareix si tenen fills, sous, si cobren en negre. Desitjo que quant apareixin las seves llistes tingui aquesta informacio ????

     • manel

      Niño muerto ? Tranquil es la seva canço a qualsevol noticia i la seva demanda a tots els grups politics de la vila a mes si fam birras i crec que PODEMOS es un partit politic . Per tant ja coneixem que si es parla d’aquest partit politic es posa molt nervios i a mes qui dona l’enllaç es voste mateix
      veure per creure

   • Marta

    Com sempre amb les seves dubtes. Una d’elles escriu un article d’opinió en el Viu Molins i els altres 3 hi eren en dues reunions de juliol i setembre del CIRCULO PODEMOS. Com tambe el conec a voste que es molt conegut al Barri

    • dclosa

     Qué t’empatolles !

  • Crubio

   Ya vemos lo que pasa, en especial con los cerveceros de la CUP: mucho bla-bla-bla, poco hacer-hacer-hacer. Tanto quejarse por Internet y cuando hay que dar la cara y decir 4 cosas no lo hacen, ah claro es que por asistir a esto no iban a cobrar los 380€ que cobran por un Ple….

 • Midnight

  Veig difícil que la gent participi quan no es fa una comunicació adequada de l’acte. La gent que fem poca vida a Molins els dies laborables és molt difícil que ens n’assabentem… Potser no interessa que la gent participi.

  • molinenc

   Jo sabia que ho feien. Però que hi vas a fer? Tot está dat i beneït. Es un acte perque hi facin acta de pressència els polítics i així sortir a TV Molins. A més el discurs dels pressupostos a Radio Molins, ja cansa. Cada dia surt un polític d´un partit i explica el mateix.

 • dclosa

  Tal como dice el dicho “ la letra con sagre entra” , Al parecer el actual euipo de gobierno
  CIU +PSC , es obstinado y no quiere atender a razones , a pesar del fracaso de las anteriores audiencias públicas sobre los presupuestos municipales que han organizado , y ellos, r que r , no atienden a nada y no se dan por aludidos, y siguen con el mismo formato, haciendo una vez más el ridículo. La audiencia publica sobre los presupuestos municipales se tendría que hacer antes de su aprobación en el pleno y no a aguas pasadas, Ciertamente que el gobierno tiene que dar explicaciones de cómo se gastan y de cómo se van a gastar los dineros de nuestros impuestos, pero cada vez más, el publico asistente en este tipo de audiencias es más escaso, sólo asisten ellos mismos, los regidores de ambos partidos, cargos de confianza, funcionarios municipales y empleados del Ayuntamiento, no hay representatibilidad de la ciudadanía de a pié, muy poca gente representativa de entidades, Hay que buscar otros formatos. Lástima que estos, ya no tendrán otra oportunidad en repetirlo.
  El equipo de gobierno se excusa en que a lo largo del año hacen reuniones en las asociaciones
  de vecinos y explican y recogen sus quejas, pero hay muchas decisiones económicas del equipo de gobierno que no se exponen a dichas entidades, y así dan por cumplidas sus obligaciones, En cualquier caso, ¿Acaso ahora las asociaciones de vecinos son el eslabón final de la política municipal? , ¿Son entidades políticas o solo vecinales?, El nuevo equipo de gobierno que salga de las próximas elecciones haría bien en tener en cuenta todo esto, La ciudadanía de Molins de Rei está harta de tanta palabrería política barata y que nos quieran hacer confesar constantemente con ruedas de
  molino.

 • marcsuri

  Jo hi era i sóc força mes d’ESQUERRA que no pas d’uns altres. Si que em va semblar que hi havia molt poca gent, però també era la primera. Em vaig quedar amb ganes de dir 4 coses, però aquest any he decidit ser el mes positiu posible i tractar d’ajudar al govern local et tot allò que pugui, millor que no pas estar tot el sant dia criticant tot allò que fan i no donar ideies. I amb això no dic que estigui d’acord amb les que apliquen, però ves, els veig per la feina, implicats, sabedors de la situació i finalment i malauradament polítics, molt polítics.

 • Pingback: Els candindats a liderar Iniciativa marquen perfil propi davant de les primàries | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Raúl Vaos: Codi ètic, punts de ruptura i rescat ciutadà | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Xavi Paz (PSC): "Ens hem sentit sols denunciant les retallades de la Generalitat" | Viu Molins de Rei()