L’Ajuntament llença una campanya per reduir els excrements de gossos als carrers

La campanya Jo m’apunto a una vila neta es posarà en marxa el proper 15 de gener i comptarà amb la participació de diferents botigues d’animals. Els propietaris que participin d’aquesta iniciativa obtindran un regal. 

logojomapuntoPremiar els propietaris de gossos que recullen els excrements dels seus animals i no només castigar als que no ho fan, aquest és el principal concepte de la campanya de l’Ajuntament de Molins de Rei Jo m’apunto a una vila neta, que començarà el proper 15 de gener.

Els propietaris de gossos que vulguin participar s’hauran d’inscriure a través del web municipal o de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Després es descarregaran una mena de contracte amb el qual podran dirigir-se a qualsevol dels 12 establiments adherits a la campanya, que són botigues de productes per a gossos o veterinaris, per signar un petit resguard que els compromet a mantenir Molins de Rei net d’excrements de gossos. Tant el propietari com l’animal han de signar. A canvi, rebran obsequis com un dispensador de bosses i un distintiu per l’animal.

Per tal de fer difusió de la iniciativa, un dels agents cívics de l’Ajuntament de Molins de Rei es dedicarà de forma exclusiva a difondre aquesta acció al voltant dels espais de lleure per a gossos i podrà inscriure directament les persones que vulguin dins la campanya. També s’editaran tríptics informatius que es repartiran als equipaments municipals. A més, tothom que faci servir les xarxes socials per difondre aquesta campanya entrarà en el sorteig d’un lot de productes per els seus animals.

“Volem posar en valor la gent que fa les coses bé”, ha declarat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), en la roda de premsa de presentació. “Una de les principals queixes de la gent quan recorrem els diferents barris és que hi han masses excrements de gos”, ha indicat Casals, justificant la importància de la campanya. Per la seva banda, el primer tinent, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que aquesta acció ajudarà a “dignificar l’espai públic” que és “un dels objectius del mandat”. La regidora de Medi Ambient, Mònica Santamans, ha aprofitat per recordar “la importància de posar-li el xip als gossos”.

Materials de promoció de la campanya "Jo m'apunto a una vila neta" // Jose Polo

Materials de promoció de la campanya “Jo m’apunto a una vila neta” // Jose Polo

Novetats en els espais de lleure per a gossos

Durant els últims mesos el consistori ha invertit 15.000 euros en la construcció de dos espais de lleure per a gossos, un situat al barri de la Granja i un altre al barri del Canal. Alguns dels usuaris han fet arribar algunes propostes de millora d’aquests espais, especialment dirigides al situat al Parc del Llobregat, com una millora en el servei de neteja o una millor il·luminació.

Preguntat per Viu Molins de Rei, el govern municipal ha assegurat que “properament anunciarà una reforma en el Parc del Llobregat” que donarà sortida a “esports urbans” i proporcionarà solucions a alguns dels problemes en el espai de lleure per a gossos situat en aquesta zona. Des del consistori fan una “valoració positiva” dels espais i asseguren que algunes associacions de veïns d’altres barris del municipi han demanat iniciatives similars.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “L’Ajuntament llença una campanya per reduir els excrements de gossos als carrers

 1. Sandra
  07/01/2015 at 18:03

  Sincerament no sé qué és el que ha costat 15.000 euros… per lo menys en l’espai per gossos del parc del Llobregat només han colocat uns bancs, un cercat i una font.
  estaria bé habilitar el terrey per fer accessible tot el terreny a les persones (hi ha una baixada en la que és fàcil de caure) i plantar gespa per evitar que s’enfangui tot quan plou….

 2. dclosa
  07/01/2015 at 18:54

  Poca feina !, Ahora solo nos falta que por falta de trabajo, la Oficina d’Atenció Ciutadana, tenga que entretenerse en estos menesteres, Lo que el consistori ha invertit 15.000 euros en la construcció de dos espais de lleure per a gossos, que no lo valen, es otra forma de como CIU tira el dinero de nuestros impuestos municipales, El resto, es la clásica palabrería barata de siempre de los bicéfalos alcaldes en rueda de prensa : “volem posar en valor la gent que fa les coses bé”, “hi han masses excrements de gos”, “aquesta acció ajudarà a dignificar l’espai públic” que és “un dels objectius del mandat”. una muestra más de que no tienen trabajo , y de como intentan justificar sus sueldos.
  Coincido con la Sandra, que en la vaguada de la font dels casats, estaria bé habilitar el terrey per fer-lo accessible tot el terreny a les persones (hi ha una baixada en la que és fàcil de caure relliscant per la manca de neteja de les fulles) i plantar gespa o tirar grava per evitar que s’enfangui tot quan plou….

  • 20/01/2015 at 21:39

   Sí que és veritat que ni hi ha de gent molt incívica i que no recull les
   necessitats dels seus animals però, per això no hem de pagar els altres
   just per pecadors. Els espais són àrees d’esbarjo, no pipicans,
   iniciatives positives, peti qui peti, i això que encara queda molta
   feina per fer! Sobre els pressupostos nosaltres no podem opinar donat
   que no tenim el desglòs detallat. Potser si són molts diners. S’han de millorar moltes cosses al poble, com la baixada aquesta que comentes.. Però també s’han de fer altres cosses, amb això no volem justificar a ningú, sinó que només volem fer referencia a què les àrees eren importants també. Com tot, ha d’existir una prioritat i algú hauria de valorar això, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *