L’Ajuntament llença una campanya per reduir els excrements de gossos als carrers

La campanya Jo m’apunto a una vila neta es posarà en marxa el proper 15 de gener i comptarà amb la participació de diferents botigues d’animals. Els propietaris que participin d’aquesta iniciativa obtindran un regal. 

logojomapuntoPremiar els propietaris de gossos que recullen els excrements dels seus animals i no només castigar als que no ho fan, aquest és el principal concepte de la campanya de l’Ajuntament de Molins de Rei Jo m’apunto a una vila neta, que començarà el proper 15 de gener.

Els propietaris de gossos que vulguin participar s’hauran d’inscriure a través del web municipal o de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Després es descarregaran una mena de contracte amb el qual podran dirigir-se a qualsevol dels 12 establiments adherits a la campanya, que són botigues de productes per a gossos o veterinaris, per signar un petit resguard que els compromet a mantenir Molins de Rei net d’excrements de gossos. Tant el propietari com l’animal han de signar. A canvi, rebran obsequis com un dispensador de bosses i un distintiu per l’animal.

Per tal de fer difusió de la iniciativa, un dels agents cívics de l’Ajuntament de Molins de Rei es dedicarà de forma exclusiva a difondre aquesta acció al voltant dels espais de lleure per a gossos i podrà inscriure directament les persones que vulguin dins la campanya. També s’editaran tríptics informatius que es repartiran als equipaments municipals. A més, tothom que faci servir les xarxes socials per difondre aquesta campanya entrarà en el sorteig d’un lot de productes per els seus animals.

“Volem posar en valor la gent que fa les coses bé”, ha declarat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), en la roda de premsa de presentació. “Una de les principals queixes de la gent quan recorrem els diferents barris és que hi han masses excrements de gos”, ha indicat Casals, justificant la importància de la campanya. Per la seva banda, el primer tinent, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que aquesta acció ajudarà a “dignificar l’espai públic” que és “un dels objectius del mandat”. La regidora de Medi Ambient, Mònica Santamans, ha aprofitat per recordar “la importància de posar-li el xip als gossos”.

Materials de promoció de la campanya "Jo m'apunto a una vila neta" // Jose Polo

Materials de promoció de la campanya “Jo m’apunto a una vila neta” // Jose Polo

Novetats en els espais de lleure per a gossos

Durant els últims mesos el consistori ha invertit 15.000 euros en la construcció de dos espais de lleure per a gossos, un situat al barri de la Granja i un altre al barri del Canal. Alguns dels usuaris han fet arribar algunes propostes de millora d’aquests espais, especialment dirigides al situat al Parc del Llobregat, com una millora en el servei de neteja o una millor il·luminació.

Preguntat per Viu Molins de Rei, el govern municipal ha assegurat que “properament anunciarà una reforma en el Parc del Llobregat” que donarà sortida a “esports urbans” i proporcionarà solucions a alguns dels problemes en el espai de lleure per a gossos situat en aquesta zona. Des del consistori fan una “valoració positiva” dels espais i asseguren que algunes associacions de veïns d’altres barris del municipi han demanat iniciatives similars.

Recomanacions personalitzades