Continua l’aposta pels nous pipicans

L’Ajuntament de Molins de Rei instal·larà tres E-CAN més i canviarà de lloc el que fins ara estava situat al carrer Poeta Mateu Janés. La innovadora iniciativa es consolidarà en el municipi. 

El primer pipicà quan estava en funcionament // Ajuntament de Molins de Rei

El primer pipican quan estava en funcionament // Ajuntament de Molins de Rei

Al desembre de 2013 l’Ajuntament de Molins de Rei instal·lava un pioner sistema per tal que els gossos puguin orinar sense molestar ningú i tinguin la seva recompensa. Es tractava de l’E-CAN, un sistema que dóna un premi en forma de galeta als gossos que facin un ús correcte de l’aparell orinant dins d’una zona habilitada a fi efecte.

La iniciativa, que no va tenir cap cost econòmic pel consistori perquè es tractava d’una prova del prototip de l’aparell, es consolidarà properament. Després d’estudiar la utilització de l’E-CAN durant més d’un any, s’instal·laran tres més en diferents punts del municipi, segons ha indicat la regidora de Medi Ambient, Mònica Santamans (CiU).

Aquest cop sí que es pagarà per ells. La inversió estarà vinculada al contracte de neteja de l’espai públic i no se sap encara quan es farà efectiva. D’altra banda. el pipicà que es va instal·lar al carrer Poeta Mateu Janés i que en aquest moments es troba retirat canviarà d’ubicació per de situar-se en un indret més visible de Molins de Rei. Els nous E-CAN es posaran, també, en localitzacions més accessibles amb l’objectiu de tenir una utilització més gran.

Recomanacions personalitzades